Klub borilačkih sportova „Naisus“ nastavlja sa nizanjem uspeha. Na 1.Ares KUP-u osvojeno je 17 medalja – 10 zlatnih, 2 srebrne i 5 bronzanih. Pored toga Klub je bogatiji za još 4 pehara.

     Sportska hala OŠ „Miroslav Mika Antić“ u Nišu je 15. oktobra ugostila bez malo 360 takmičara svih uzrasnih konkurencija. Takmičenje je okupilo blizu 40 ekipa.

KBS Naisus (s leva na desno): Nebojša Anđelković (trener), Lina Marković, Nina Stojković, Jelena Stevanović, Lena Veljković, Ljiljana Nikolić, Vera Jovanović; (donji red) Teodor Mitić, Stefan Rašković, Lazar Jovanović, Andrej Stanković, Veljko Ristić, Pavle Kostić

 •      KBS Naisus nastavlja da postiže uspeh i na početku ove polusezone. Bilans odličja ovog puta bio je 10 zlatnih, 2 srebrna i 5 bronzanih. Bilo je u planu da još nekolicina takmičara nastupi. Međutim finansijski problemi uticali su na kvantitet tima, ali i poklapanje sa rekreativnom nastavom. U ekipnom plasmanu formaši A klase su zauzeli prvo mesto u sveukupnom poretku. Takođe na tronu su se našli i pioniri A klase 6-7 godina, dok su pioniri A klase 8-9 god. zauzeli drugo mesto. Na prvom mestu su se našle i pionirke B klase 6-7 god. Imajući u vidu prethodne uspehe nadamo se da će čelnici pomoći u finansijskom smislu. Ovi rezultati su dokaz našeg uspešnog rada, koji direktno zavise od pomoći Grada i/ili Opštine. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

 

     Ekipu KBS Naisus-a ovog puta činili su:

 • Andrej Stanković – bronza,
 • Stefan Rašković – bronza,
 • Nina Stojković – bronza,
 • Lena Veljković – srebro i bronza,
 • Jelena Stevanović – zlato,
 • Lazar Jovanović – zlato,
 • Pavle Kostić – zlato,
 • Lina Marković – zlato,
 • Veljko Ristić – zlato,
 • Ljiljana Nikolić – zlato,
 • Vera Jovanović – 2 zlata i bronza,
 • Teodor Mitić – 2 zlata i srebro.

     Formaši su bili na visini zadatka. Ovog puta su takmičarski veterani – Nebojša Anđelković i Uroš Mitrović, činili sudijski tim. Vera Jovanović i Teodor Mitić bili su neprikosnoveni kako pojedinačno, tako i u paru. Jelena Stevanović i Lena Veljković plasirali su se na 1. odnosno 2.mesto. Ljiljana Nikolić domogla se najsjajnijeg odličja. Usled svega pomenutog, KBS Naisus je u ekipnom plasmanu A klase zauzeo 1.mesto.

     Najmlađi takmičari KBS Naisus-a takođe su bili uspešni u olimpijskoj disciplini. Veljko Ristić je uspeo sa 2:0 pobedi Davida Milankovića (TK Sparta iz Novog Sada). Andrej Stanković se okitio bronzanom medaljom jer je sa 1:2 izgubio od zlatnog Mihajla Jevtića (TK Feniks-Bulevar iz Niša). Stefan Rašković bio je bolji od Angela Karkaceva (TK Butel iz Makedonije). Međutim izgubio je od srebrnog Kalojana Stajkova (TK SC Klasa iz Bugarske).

Lina Marković i Nebojša Anđelković (trener)

     Lina Marković je savladala dve devojčice iz Makedonije. U polufinalu bila je bolja od Sare Rustemi (TK Kobra iz Makedonije). U finalu je Evu Gulabovsku (TK Feniks Kik iz Makedonije). Obe protivnice je dobila sa 2:0. Pored nje, među najmlađima našao se i Lazar Jovanović. Na oduševljenje svih prisutnih, Lazar je pokazao tehnike koje je tek naučio. Upravo takvom borbom je digao sve na noge pobedivši Martina Ivanova (TK Čo Elit iz Bugarske).

 •      Iako imam samo par takmičenja iza sebe, srećan sam što sam baš u Nišu osvojio zlatnu medalju. Protivnik iz Bugarske je bio viši od mene ali na treningu radim sa starijima i većima od sebe. Tako da sam dao sve od sebe i pobedio. – rekao je sa osmehom na licu Lazar Jovanović.

      Pavle Kostić je u istoj konkurenciji nastupio ali u težoj kategoriji.

     –    U svojoj kategoriji nisam imao protivnika. Upravo iz tog razloga sam se okušao sa težima od sebe. Do sada sam to radio samo na treninzima u okviru priprema. Takav način rada je doprineo pobedi nad Vaskena Vačina (TK Turbo iz Bugarske) sa 2:0. A istim rezultatom sam dobio u finalu i Danila Sibinovića (TK Ares iz Niša). Uopšte nije bilo lako ali sam izdržao jer najlepši osećaj je zlato na grudima. – rekao je ponosno mlađani Pavle Kostić.

     Vera Jovanović je bila daleko uspešnija u formama gde se okitila sa čak dva zlatna odličja. U borbama je morala da se zadovolji bronzanom medaljom jer je ponovo izgubila od Vedrane Tuneski (TK Butel iz Makedonije). Takođe je i Teodor Mitić imao više uspeha u formama osvojivši dva zlata.

Teodor Mitić i Vera Jovanović

     –      Nakon osvajanja čak 2 zlata u formama, uspeo sam da osvojim i srebro u borbama. Relativno lako došao sam do pobede nad Stefanom Trpkovskim (TK Butel iz Makedonije).  Protivniku nisam dozvolio ni jedan trenutak da povede. A i probao sam neke složene tehnike. U finalu me sačekao Leonard Cocirla (TK WT-A iz Moldavije). Stari znanac sa Balkanskog šampionata. Ovog puta sam uspeo da povedem sa 1:0 ali je ubrzo izjednačio usled pada koncentracije. Odlučujuća runda je bila neizvesna do samog kraja. Pri rezultatu 10:10 sudije su presudile u njegovu korist. Nadam se da ću sledeći put ja biti pobednik jer sam uvideo način na koji mogu da ga pobedim. – rekao je uzdignute glave šampion Srbije – Teodor Mitić.

     Pobede takmičara KBS Naisus-a i u statistici su visoko plasirali kako njih same, tako i Klub.

 •      Iako nema veći broj zlatnih medalja u borbama, moram reći da sam ipak zadovoljan svojim pulenima. 2 zlatna odličja na Elit Open-u (Pavle Kostić i Teodor Mitić; dok je Vera Jovanović zauzela 5.mesto) bili su odskočna daska. Rezultat je mogao za nijansu da bude bolji, ali je ponovo nedostajala nekolicina takmičara. Naši veliki-mali šampioni dodali su i par pehara u klupsku vitrinu. Nadamo se da će u narednom periodu i Grad Niš podržati naše planove, kako bi mogli da postižemo još i veće rezultate. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

     Klub u daljem periodu očekuje edukacija. GM Sakis Tsiobanoglou (9.DAN) održaće seminar u klupskim prostorijama. Kako je seminar pozivnog karaktera, to se ne očekuje veliki broj učesnika. Međutim, veliko iskustvo i znanje biće dobrodošlo takmičarima KBS Naisus-a.