Клуб борилачких спортова „Наисус“ је након успеха на Астерикс КУП-у, узео учешће на међународном турниру Грмеч трофеју. На поменутом такмичењу освојено је 13 медаља – 7 златних, 3 сребрне и 3 бронзане.

     Спортско-културни центар  у Обреновцу је 04. јуна угостио је преко 400 такмичара свих узрасних конкуренција. Такмичење је окупило 34 екипа из Бугарске, Македоније и Србије.

Екипа КБС Наисус-а (с лева на десно): Небојша Анђелковић (тренер), Ташана Петровић, Вера Јовановић, Љиљана Николић, Јелена Стевановић, (у доњем реду) Павле Костић, Теодор Митић и Андреј Станковић (недостаје Лазар Јовановић)

 •      КБС Наисус поново постиже успех и на овом по први пут организованом турниру. Биланс одличја овог пута био је 7 златних, 3 сребрна и 3 бронзана. Било је у плану да још неколицина такмичара наступи. Међутим финансијски проблеми утицали су квантитет тима. У екипном пласману формаши су заузели прво место у свеукупном поретку, пионири А класе прво место а кадети треће. Мушки пионири А класе били су први, док се међу свим пионирима А класе Наисус нашао на 5.месту. Екипни пласман у свим конкуренцијама А класе, наш клуб је заузео 2.место мушких такмичара а 7.место свих учесника. Имајући у виду претходне успехе надамо се да ће челницима помоћи у финансијском смислу. Ови резултати су доказ нашег успешног рада, који директно зависе од помоћи Града и/или Општине. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

 

 

     Екипу КБС Наисус-а (галерија) овог пута чинили су:

 

 • Љиљана Николић – бронза,
 • Ташана Петровић – 2 бронзе,
 • Андреј Станковић – сребро,
 • Јелена Стевановић – сребро,
 • Павле Костић – злато,
 • Лазар Јовановић – злато
 • Вера Јовановић – сребро и 2 злата,
 • Теодор Митић – 3 злата.

     У спарној хали прво су наступили формаши. Вера Јовановић и Теодор Митић били су неприкосновени како појединачно, тако и у пару. Јелена Стевановић и Ташана Петровић пласирали су се на 2. односно 3.месту, а иза Анастасије Јанковић (ТК Кобра – Београд). Поменута је актуелни шампион Србије, иако сада није била на висини задатка. У борбама Љиљана Николић и Ташана Петровић нажалост су изгубиле борбу за финале. Љиљана од сребрне Сање Бркић (ТК Елит – Инђија) а Ташана од златне Милице Љубинковић (ТК Кобра – Београд).

Јелена Стевановић

      Најмлађи такмичари КБС Наисус-а били су далеко успешнији у олимпијској дисциплини. Андреј Станковић победио је са 25.:5 Луку Ожеговића (ТК Змај – Рума). У финалу се састао са његовим клупским другом Урошем Киуком. Међутим, овог пута је Урош био бољи, па се Андреј окитио сребрном медаљом. Вера Јовановић је извојевала победу над Јелисаветом Здравковић (ТК Кошава – Смедерево) и то резултатом 17:4. У полуфиналу добила је Машу Благојевић (ТК Галеб – Београд) и то са 19:14. Али је у финалу поклекла јер је насупрот себе имала европску клупску шампионку – Миу Бунету (ТК Елит – Инђија).

 •      Задовољна сам својим учинком, и у формама али и у борбама. Без обзира што није и трећа златна медаља, искуство Мие је било од пресудног значаја. У претходним борбама ми је концентрација била на вишем нивоу. Иако сам се до краја борила, услед превелике врућине нисам задржала фокус на тренерове сугестије. То ме коштало победе. – рекла је Вера Јовановић.

     Део тима чинили су и Павле Костић и Лазар Јовановић. Павле је у финалу без већих проблема да савлада Василија Весковића (ТК Грмеч – Обреновац) резултатом 29:8. Лазар се по први пут окушао у А класи. То му ни најмање није сметало јер је прво савладао Михаила Алексића (ТК Грмеч – Обреновац) са 15:9. Да би у финалу резултатом 20:1 добио је Страхињу Недовића (ТК Грмеч – Обреновац). Поред горе поменутих, Теодор Митић је имао највише успеха.

Небојша Анђелковић (тренер) и Лазар Јовановић

 •      Након освајања чак 2 злата у формама, успео сам да освојим и злато у борбама. Ни мало лако, дошао сам до победе над Давидом Миланковићем (ТК Спарта – Нови Сад). Да није било лако говори и резултат 21:19. Чак је у једном моменту противник повео, али сам успео да се вратим и будем бољи. – рекао је са осмехом на лицу шампион Србије – Теодор Митић.

Теодор Митић

     Својим победама и у статистици су се такмичари КБС Наисус-а пласирали високо. Лазар Јовановић је заузео 1. а Павле Костић 2. место код пионира 6-7 година. Теодор Митић је на високом 4. а Андреј Станковић на 5.месту у конкуренцији пионира 8-9 година. Док се и Вера Јовановић попела на 4.место у конкуренцији пионира 10-11 година.

 •      Имајући у виду услове у којима се такмичење одвијало, морају се похвалити сви учесници истог. Самим тим и наша екипа је била више него добра. Најмлађи су озбиљно схватили своје улоге, што је уродило плодом. Резултат је могао за нијансу да буде бољи, али и овако сам веома задовољан постигнутим. Наши велики-мали шампиони донели су и пар пехара у Ниш. Надамо се да ће у наредном периоду и Град Ниш подржати наше планове, како би могли да постижемо још и веће резултате. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

     Клуб још увек не престаје са такмичењима. Следеће што нас очекује јесте клупско полагање а затим и Власина камп (11.-17.јула). Квантитет екипе ће зависити од финансијске могућности Клуба односно такмичара.