Klub borilačkih sportova „Naisus“ je nakon uspeha na Asteriks KUP-u, uzeo učešće na međunarodnom turniru Grmeč trofeju. Na pomenutom takmičenju osvojeno je 13 medalja – 7 zlatnih, 3 srebrne i 3 bronzane.

     Sportsko-kulturni centar  u Obrenovcu je 04. juna ugostio je preko 400 takmičara svih uzrasnih konkurencija. Takmičenje je okupilo 34 ekipa iz Bugarske, Makedonije i Srbije.

Ekipa KBS Naisus-a (s leva na desno): Nebojša Anđelković (trener), Tašana Petrović, Vera Jovanović, Ljiljana Nikolić, Jelena Stevanović, (u donjem redu) Pavle Kostić, Teodor Mitić i Andrej Stanković (nedostaje Lazar Jovanović)

 •      KBS Naisus ponovo postiže uspeh i na ovom po prvi put organizovanom turniru. Bilans odličja ovog puta bio je 7 zlatnih, 3 srebrna i 3 bronzana. Bilo je u planu da još nekolicina takmičara nastupi. Međutim finansijski problemi uticali su kvantitet tima. U ekipnom plasmanu formaši su zauzeli prvo mesto u sveukupnom poretku, pioniri A klase prvo mesto a kadeti treće. Muški pioniri A klase bili su prvi, dok se među svim pionirima A klase Naisus našao na 5.mestu. Ekipni plasman u svim konkurencijama A klase, naš klub je zauzeo 2.mesto muških takmičara a 7.mesto svih učesnika. Imajući u vidu prethodne uspehe nadamo se da će čelnicima pomoći u finansijskom smislu. Ovi rezultati su dokaz našeg uspešnog rada, koji direktno zavise od pomoći Grada i/ili Opštine. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

 

 

     Ekipu KBS Naisus-a (galerija) ovog puta činili su:

 

 • Ljiljana Nikolić – bronza,
 • Tašana Petrović – 2 bronze,
 • Andrej Stanković – srebro,
 • Jelena Stevanović – srebro,
 • Pavle Kostić – zlato,
 • Lazar Jovanović – zlato
 • Vera Jovanović – srebro i 2 zlata,
 • Teodor Mitić – 3 zlata.

     U sparnoj hali prvo su nastupili formaši. Vera Jovanović i Teodor Mitić bili su neprikosnoveni kako pojedinačno, tako i u paru. Jelena Stevanović i Tašana Petrović plasirali su se na 2. odnosno 3.mestu, a iza Anastasije Janković (TK Kobra – Beograd). Pomenuta je aktuelni šampion Srbije, iako sada nije bila na visini zadatka. U borbama Ljiljana Nikolić i Tašana Petrović nažalost su izgubile borbu za finale. Ljiljana od srebrne Sanje Brkić (TK Elit – Inđija) a Tašana od zlatne Milice Ljubinković (TK Kobra – Beograd).

Jelena Stevanović

      Najmlađi takmičari KBS Naisus-a bili su daleko uspešniji u olimpijskoj disciplini. Andrej Stanković pobedio je sa 25.:5 Luku Ožegovića (TK Zmaj – Ruma). U finalu se sastao sa njegovim klupskim drugom Urošem Kiukom. Međutim, ovog puta je Uroš bio bolji, pa se Andrej okitio srebrnom medaljom. Vera Jovanović je izvojevala pobedu nad Jelisavetom Zdravković (TK Košava – Smederevo) i to rezultatom 17:4. U polufinalu dobila je Mašu Blagojević (TK Galeb – Beograd) i to sa 19:14. Ali je u finalu poklekla jer je nasuprot sebe imala evropsku klupsku šampionku – Miu Bunetu (TK Elit – Inđija).

 •      Zadovoljna sam svojim učinkom, i u formama ali i u borbama. Bez obzira što nije i treća zlatna medalja, iskustvo Mie je bilo od presudnog značaja. U prethodnim borbama mi je koncentracija bila na višem nivou. Iako sam se do kraja borila, usled prevelike vrućine nisam zadržala fokus na trenerove sugestije. To me koštalo pobede. – rekla je Vera Jovanović.

     Deo tima činili su i Pavle Kostić i Lazar Jovanović. Pavle je u finalu bez većih problema da savlada Vasilija Veskovića (TK Grmeč – Obrenovac) rezultatom 29:8. Lazar se po prvi put okušao u A klasi. To mu ni najmanje nije smetalo jer je prvo savladao Mihaila Aleksića (TK Grmeč – Obrenovac) sa 15:9. Da bi u finalu rezultatom 20:1 dobio je Strahinju Nedovića (TK Grmeč – Obrenovac). Pored gore pomenutih, Teodor Mitić je imao najviše uspeha.

Nebojša Anđelković (trener) i Lazar Jovanović

 •      Nakon osvajanja čak 2 zlata u formama, uspeo sam da osvojim i zlato u borbama. Ni malo lako, došao sam do pobede nad Davidom Milankovićem (TK Sparta – Novi Sad). Da nije bilo lako govori i rezultat 21:19. Čak je u jednom momentu protivnik poveo, ali sam uspeo da se vratim i budem bolji. – rekao je sa osmehom na licu šampion Srbije – Teodor Mitić.

Teodor Mitić

     Svojim pobedama i u statistici su se takmičari KBS Naisus-a plasirali visoko. Lazar Jovanović je zauzeo 1. a Pavle Kostić 2. mesto kod pionira 6-7 godina. Teodor Mitić je na visokom 4. a Andrej Stanković na 5.mestu u konkurenciji pionira 8-9 godina. Dok se i Vera Jovanović popela na 4.mesto u konkurenciji pionira 10-11 godina.

 •      Imajući u vidu uslove u kojima se takmičenje odvijalo, moraju se pohvaliti svi učesnici istog. Samim tim i naša ekipa je bila više nego dobra. Najmlađi su ozbiljno shvatili svoje uloge, što je urodilo plodom. Rezultat je mogao za nijansu da bude bolji, ali i ovako sam veoma zadovoljan postignutim. Naši veliki-mali šampioni doneli su i par pehara u Niš. Nadamo se da će u narednom periodu i Grad Niš podržati naše planove, kako bi mogli da postižemo još i veće rezultate. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

     Klub još uvek ne prestaje sa takmičenjima. Sledeće što nas očekuje jeste klupsko polaganje a zatim i Vlasina kamp (11.-17.jula). Kvantitet ekipe će zavisiti od finansijske mogućnosti Kluba odnosno takmičara.