Клуб борилачких спортова „Наисус“ је на самом почетку 2024.год., узео учешће на међународном турниру Феникс КУП. На поменутом такмичењу освојено је 10 медаља – 5 златних, 3 сребрне и 2 бронзане.

     Хала ОШ Душко Радовићу Нишу је 10.фебруара угостила око 460 такмичара свих узрасних конкуренција. Такмичење је окупило око 50 екипа из Албаније, БиХ, Бугарскe, Мађарскe, Македонијe, Молдавијe, Румунијe, Црнe Горe, Холандијe и домаћинa Србијe.

Екипа КБС Наисус-а (с лева на десно – горе): Небојша Анђелковић (главни тренер), Ташана Петровић, Илија Ничић, Љиљана Николић, Јана Миленковић, Лена Вељковић, Јелена Стевановић (испомоћ), (доњи ред) Максим Николић, Василије Петровић, Павле Костић, Неда Мишић, Стефан Рашковић, Теодора Петровић, Јаков Зазић, Вељко Ристић (недостају: Даница и Лазар Јовановић, Илија Стојановић)

 •      Иако је релативно рано кренула такмичарска сезона, КБС Наисус постиже успех. Биланс одличја овог пута био је 5 златна, 3 сребрна и 2 бронзана. Било је у плану да још неколицина такмичара наступи. Међутим мањи здравствени проблеми, смањили су наш тим. У екипном пласману формаши су заузели прво место у свеукупном поретку. Мушки пионири А класе били су четврти, као и у пласману свих пионира А класе. Имајући у виду да је реч о међународном турниру, успех је више него велики. Надамо се да ће челницима и ови резултати бити доказ нашег успешног рада, који ће директно зависити од помоћи Града и/или Општине. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

 

     Екипу КБС Наисус-а (галерија) овог пута чинили су:

 • Љиљана Николић – 5.место,
 • Јана Миленковић – 5.место,
 • Даница Јовановић – 5.место,
 • Илија Ничић – 5.место,
 • Теодора Петровић – 5.место,
 • Павле Костић – 5.место,
 • Јаков Зазић – 5.место,
 • Лазар Јовановић – бронза,
 • Максим Николић – бронза,
 • Лена Вељковић – сребро,
 • Вељко Ристић – сребро,
 • Стефан Рашковић – сребро и злато,
 • Ташана Петровић – злато,
 • Илија Стојановић – злато и најбољи формаш такмичења,
 • Неда Мишић – злато,
 • Василије Петровић – злато и најбољи пионир 6-7 год.

     Формаши КБС Наисус-а су били на висини задатка. Боје Клуба бранили су: Стефан Рашковић као пионир, односно Ташана Петровић и Илија Стојановић као кадети. Најбољи међу њима био је Илија Стојановић. Он је проглашен за најбољег формаша овог турнира. Освајањем поменутих медаља, КБС Наисус је заузео 1.место. Иза нашег клуба нашли су се ТК Корио 2 из Куршумлије односно УТЕ из Мађарске.

–      Имао сам пред крај претходне године здравствени пех и краћу паузу. Међутим, након повратка на тренинг, кренуо сам пуним темпом. На најбољи начин сам успео да надокнадим пропуштено време јер сам освојио златно одличје. Поред тога проглашен сам и за најбољег формаша. Ову награду нисам очекивао али сам дефинитивно пресрећан. То ће ми бити подстрек за даље вежбање као и будуће резултате. Надам се да ћу већ на Првенству Србије да поновим успех. – рекао је веома задовољно Илија Стојановић.

     Петих места и нажалост изгубљених одличја било је више него очекивано. Али поред тога има и оних који су се окитили медаљама. Бронзане медаље освојили су Максим Николић и Лазар Јовановић. Пролаз у финале спречили су Василиј Ристески (ТК Кобра – Македонија) односно Олег Жарков (ТК Те-Макс – Македонија). Сребро се нашло на грудима Лене Вељковић, Стефана Рашковића и Вељка Ристића. Лена је успела у полуфиналу да добије Ђурђу Петровић (ТК Академија – Крагујевац), али нажалост није и Нину Џунић (ТК Астерикс – Ниш). Стефан је био бољи од Теодора Христова (ТК Витоша – Бугарска) и Антониа Црномарковића (ТК Академија борилачких вештина – Ниш). Међутим од њега је ипак био бољи у финалу Борис Клечаров (ТК Нерон – Бугарска). Вељко је нокаутом отворио свој пут ка финалу. Наиме, прецизним и веома јаким ударцем у главу патосирао је Давида Павловића (ТК Астра – Ниш). Следећи противник био је Андреј Костић (ТК Феникс булевар – Ниш), који је предао меч. Али у финалу је заустављен од стране Матије Николића (ТК Феникс булевар – Ниш).

      Најбољи такмичари у борбама били су Неда Мишић и Василије Петровић.

 •      У полуфиналу сам успела да победим Катарину Илијић (ТК Академија борилачких вештина – Ниш). У финалу на татами предамном је изашла Мила Божиловић (ТК Шила – Ниш), која је победила Матеу Кукоски (ТК Кобра – Македонија). Успела сам да освојим злато и тиме сам се нашла на 3.месту најбољих такмичарки 8-9 година. – рекла је са осмехом на лицу вицешампионка КУП-а Србије – Неда Мишић.

Даница Јовановић, Неда Мишић и Василије Петровић

     Најбоље је пласиран пионир у конкуренцији 6-7 година био је Василије Петровић.

 •      Оправдао сам титулу државног првака и освојио овогодишњи Феникс КУП. У полуфиналу победио сам ударцем из окрета у главу Лукијана Петровића (ТК Младост – Македонија). Са друге стране је Горан Ђуровски (ТК Помсае – Македонија) победио Уроша Петровића (ТК Број 1 – Крагујевац). Финалну борбу сам добио без борбе јер је противник предао меч. Тиме сам поред златне медаље, проглашен за најбољег такмичара 6-7 година. – рекао је задовољно златни Василије Петровић – актуелни шампион Србије.

Василије Петровић

     Кратак резиме такмичења дао је и главни тренер КБС Наисус-а:

 •      Иако је веома рано дошло ово такмичење, поносан сам на целу екипу која је учестовала. Још увек смо у припремном периоду, што је и резултовало чак седам петих места. Иако остаје жал за још пар медаља задовољан сам постигнутим успехом. Такође су неки од њих проглашени и најбољим такмичарима, што даје наду за још бољим резултатима у наредном периоду. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

Стефан Рашковић

     Клуб наставља са припремним такмичењима. Следеће што нас очекује јесте КУП Обреновца (25.фебруара) у Обреновцу. Одлазак на поменуто такмичење ће зависити од финансијске могућности Клуба односно такмичара.