Klub borilačkih sportova „Naisus“ je na samom početku 2024.god., uzeo učešće na međunarodnom turniru Feniks KUP-u. Na pomenutom takmičenju osvojeno je 10 medalja – 5 zlatnih, 3 srebrne i 2 bronzane.

     Hala Duško Radoviću Nišu je 10.februara ugostila oko 460 takmičara svih uzrasnih konkurencija. Takmičenje je okupilo oko 50 ekipa iz Albanije, BiH, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Crne Gore, Holandije i domaćina Srbije.

Ekipa KBS Naisus-a (s leva na desno – gore): Nebojša Anđelković (glavni trener), Tašana Petrović, Ilija Ničić, Ljiljana Nikolić, Jana Milenković, Lena Veljković, Jelena Stevanović (ispomoć), (donji red) Maksim Nikolić, Vasilije Petrović, Pavle Kostić, Neda Mišić, Stefan Rašković, Teodora Petrović, Jakov Zazić, Veljko Ristić (nedostaju: Danica i Lazar Jovanović, Ilija Stojanović)

 •      Iako je relativno rano krenula takmičarska sezona, KBS Naisus postiže uspeh. Bilans odličja ovog puta bio je 5 zlatna, 3 srebrna i 2 bronzana. Bilo je u planu da još nekolicina takmičara nastupi. Međutim manji zdravstveni problemi, smanjili su naš tim. U ekipnom plasmanu formaši su zauzeli prvo mesto u sveukupnom poretku. Muški pioniri A klase bili su četvrti, kao i u plasmanu svih pionira A klase. Imajući u vidu da je reč o međunarodnom turniru, uspeh je više nego veliki. Nadamo se da će čelnicima i ovi rezultati biti dokaz našeg uspešnog rada, koji će direktno zavisiti od pomoći Grada i/ili Opštine. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

 

     Ekipu KBS Naisus-a (galerija) ovog puta činili su:

 • Ljiljana Nikolić – 5.mesto,
 • Jana Milenković – 5.mesto,
 • Danica Jovanović – 5.mesto,
 • Ilija Ničić – 5.mesto,
 • Teodora Petrović – 5.mesto,
 • Pavle Kostić – 5.mesto,
 • Jakov Zazić – 5.mesto,
 • Lazar Jovanović – bronza,
 • Maksim Nikolić – bronza,
 • Lena Veljković – srebro,
 • Veljko Ristić – srebro,
 • Stefan Rašković – srebro i zlato,
 • Tašana Petrović – zlato,
 • Ilija Stojanović – zlato i najbolji formaš takmičenja,
 • Neda Mišić – zlato,
 • Vasilije Petrović – zlato i najbolji pionir 6-7 god.

     Formaši KBS Naisus-a su bili na visini zadatka. Boje Kluba branili su: Stefan Rašković kao pionir, odnosno Tašana Petrović i Ilija Stojanović kao kadeti. Najbolji među njima bio je Ilija Stojanović. On je proglašen za najboljeg formaša ovog turnira. Osvajanjem pomenutih medalja, KBS Naisus je zauzeo 1.mesto. Iza našeg kluba našli su se TK Korio 2 iz Kuršumlije odnosno UTE iz Mađarske.

–      Imao sam pred kraj prethodne godine zdravstveni peh i kraću pauzu. Međutim, nakon povratka na trening, krenuo sam punim tempom. Na najbolji način sam uspeo da nadoknadim propušteno vreme jer sam osvojio zlatno odličje. Pored toga proglašen sam i za najboljeg formaša. Ovu nagradu nisam očekivao ali sam definitivno presrećan. To će mi biti podstrek za dalje vežbanje kao i buduće rezultate. Nadam se da ću već na Prvenstvu Srbije da ponovim uspeh. – rekao je veoma zadovoljno Ilija Stojanović.

     Petih mesta i nažalost izgubljenih odličja bilo je više nego očekivano. Ali pored toga ima i onih koji su se okitili medaljama. Bronzane medalje osvojili su Maksim Nikolić i Lazar Jovanović. Prolaz u finale sprečili su Vasilij Risteski (TK Kobra – Makedonija) odnosno Oleg Žarkov (TK Te-Maks – Makedonija). Srebro se našlo na grudima Lene Veljković, Stefana Raškovića i Veljka Ristića. Lena je uspela u polufinalu da dobije Đurđu Petrović (TK Akademija – Kragujevac), ali nažalost nije i Ninu Džunić (TK Asteriks – Niš). Stefan je bio bolji od Teodora Hristova (TK Vitoša – Bugarska) i Antonia Crnomarkovića (TK Akademija borilačkih veština – Niš). Međutim od njega je ipak bio bolji u finalu Boris Klečarov (TK Neron – Bugarska). Veljko je nokautom otvorio svoj put ka finalu. Naime, preciznim i veoma jakim udarcem u glavu patosirao je Davida Pavlovića (TK Astra – Niš). Sledeći protivnik bio je Andrej Kostić (TK Feniks bulevar – Niš), koji je predao meč. Ali u finalu je zaustavljen od strane Matije Nikolića (TK Feniks bulevar – Niš).

      Najbolji takmičari u borbama bili su Neda Mišić i Vasilije Petrović.

 •      U polufinalu sam uspela da pobedim Katarinu Ilijić (TK Akademija borilačkih veština – Niš). U finalu na tatami predamnom je izašla Mila Božilović (TK Šila – Niš), koja je pobedila Mateu Kukoski (TK Kobra – Makedonija). Uspela sam da osvojim zlato i time sam se našla na 3.mestu najboljih takmičarki 8-9 godina. – rekla je sa osmehom na licu vicešampionka KUP-a Srbije – Neda Mišić.

Danica Jovanović, Neda Mišić i Vasilije Petrović

     Najbolje je plasiran pionir u konkurenciji 6-7 godina bio je Vasilije Petrović.

 •      Opravdao sam titulu državnog prvaka i osvojio ovogodišnji Feniks KUP. U polufinalu pobedio sam udarcem iz okreta u glavu Lukijana Petrovića (TK Mladost – Makedonija). Sa druge strane je Goran Đurovski (TK Pomsae – Makedonija) pobedio Uroša Petrovića (TK Broj 1 – Kragujevac). Finalnu borbu sam dobio bez borbe jer je protivnik predao meč. Time sam pored zlatne medalje, proglašen za najboljeg takmičara 6-7 godina. – rekao je zadovoljno zlatni Vasilije Petrović – aktuelni šampion Srbije.

Vasilije Petrović

     Kratak rezime takmičenja dao je i glavni trener KBS Naisus-a:

 •      Iako je veoma rano došlo ovo takmičenje, ponosan sam na celu ekipu koja je učestovala. Još uvek smo u pripremnom periodu, što je i rezultovalo čak sedam petih mesta. Iako ostaje žal za još par medalja zadovoljan sam postignutim uspehom. Takođe su neki od njih proglašeni i najboljim takmičarima, što daje nadu za još boljim rezultatima u narednom periodu. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

Stefan Rašković

     Klub nastavlja sa pripremnim takmičenjima. Sledeće što nas očekuje jeste KUP Obrenovca (25.februara) u Obrenovcu. Odlazak na pomenuto takmičenje će zavisiti od finansijske mogućnosti Kluba odnosno takmičara.