Клуб борилачких спортова „Наисус“ је узео учешће на 1.међународном Феникс КУП-у 2023 у организацији ТК Феникс-булевар. Том приликом је освојено 11 одличја – 7 златних, 2 сребрна и 2 бронзана. 

     Спортска хала ОШ „Мика Антић“ овог пута угостила је не само српске већ и иностране теквондисте. Из чак 45 екипа део турнира били су спортисти из БиХ, Бугарске, Кипра, Македоније, Молдавије, Румуније, Србије, Холандије и Црне Горе. Близу 450 учесника поделило је међусобно своја искуства.

 •      10-очлана екипа нашег Клуба успешно је савладала прву овогодишњу препреку. 7 златних и по 2 сребрна и бронзана одличја засијала су на грудима наше деце. Иако је екипа услед здравственог билтена била ослабљена, постигли смо и у екипном пласману завидне резултате. У формама КБС Наисус заузео је 2.место како у А класи, тако и у свеукупном рангирању. У борбама јуниори Б класе били су 1. Пионири А класе 10-11 година заузели су 3. док су пионири 8-9 година заузели 2.место. Још једном доказујемо челницима Града и Општине да завређујемо њихову финансијску помоћ јер од исте ће зависити и квантитет и квалитет резултата. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

– Екипа КБС Наисус (с лева на десно): Небојша Анћелковић, Илија Ничић, Јелена Стевановић, Ташана Петровић, Љиљана Николић, Урош Митровић, (ред ниже) Максим Николић, Андреј Станковић, Павле Костић, Стефан Рашковић, Теодор Митић (фали Вељко Ристић) –

 

   Екипу КБС Наисус-а овог пута чинили су: 

 • Максим Николић – бронза,
 • Павле Костић – бронза,
 • Андреј Станковић – сребро,
 • Теодор Митић – сребро,
 • Вељко Ристић – злато,
 • Стефан Рашковић – злато,
 • Ташана Петровић – злато,
 • Љиљана Николић – злато,
 • Јелена Стевановић – злато,
 • Илија Ничић – 2 злата.

     Формаши КБС Наисус-а су били на висини задатка. Предвођени Јеленом и Ташаном, и Илија и Љиљана су заслужили најсјајнија одличја. Како 18.марта у Зрењанину следи Техничко првенство Србије, то је овај успех задовољавајућа увертира. Такође представља и добар показатељ ситница која треба поправити у наредних месец дана.

– Милена Шћепановић и Љиљана Николић –

     Након пуних четири месеца паузе у борбама, такмичари Наисуса су се и више него добро снашли. Први пут учешће су узели Максим освојивши бронзу и Илија освојивши злато.

 •      Није ми било свеједно јер су ми ово прве борбе у животу. У полуфиналу савладао сам Луку Мицевског (ТКД Корио – Кисела вода из Македоније) са 2:0. Финале је било и теже и захтевније. За злато сам се борио са Ангелчетом Трајковским (ТК Хулк из Македоније) и добио резултатом 2:1. Тиме сам заслужио да будем најбољи јуниор Б класе.  – рекао је са осмехом на лицу Илија Ничић.

     Павле је пред собом имао старог знанца – Давида Петковског (ТК Младост – Македонија). Међутим овог пута Давид је био бољи те је Павле освојио бронзу. У истој категорији наступио је и Андреј. Након лагане победе над Павлом Миловановићем (ТК Број 1 – Крагујевац), уследило је велико финале са Давидом. Иако је успео да изједначи у рундама, ипак за нијансу бољи Давид осваја злато а Андреј сребро. Такође се сребром окитио и Теодор. Победом над Василијем Ристеским (ТК Кобра – Македонија) пласирао се у финале. Бољи од њега у неизвесном финалу био је бугарски такмичар Георги Попов (Cho elite taekwondo NYC – Razlog).

     Далеко више успеха имао је Стефан јер је у финалу добио Огњена Алексића (ТК Број 1 – Крагујевац) са 2:0. Поред њега и Вељко је заблистао.

 •      Имао сам веома тежак задатак пошто сам био најлакши у својој категорији, како не бих био са клупским другаром у истој. Иако су били градски дербији, намучио сам се и у полуфиналу и у финалу. Са 2:1 победио сам Андреја Костића (ТК Феникс-булевар – Ниш). У финалу су нијансе одлучивале. Без обзира што сам победио са 2:0, Вукман Перовић (ТК Феникс-булевар – Ниш) се одлично борио. – рекао је вишеструки шампион Србије – Вељко Ристић.

      Својим успешно пређеним колима, наши такмичари су рангирани и у оквиру својих старосних конкуренција. На тај начин су Стефан и Вељко заузели 3.место, односно Андреј 6. а Теодор 8.

 •      Свака част свима која су наступили јер заиста су то велики-мали шампиони. Задовољан сам постигнутим успехом, иако је ово припремно такмичење. Драж борбе на KP&P електронској опреми имали су прилику да пробају и најмлађи. Такође морам рећи да је ово историјски момент за теквондо у Нишу, јер је био присутан и велики шампион. Наиме, реч је о првом не-кореанцу који је освојио 1985.год. Светско првенство у сред постојбине теквондоа – Кореји. Један од великана светског теквондоа и члана Куће славних је холандски стручњак – Henk Meijer. Као тренер водио је репрезентације Холандије, Француске, Аустралије и Грчке. Остаје жал што није организован макар краћи семинар, како би своје огромно искуство поново делио са српским теквондистима. Али се надам да ће се и то десити у будућности. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

– Небојша Анђелковић и Henk Meijer –

     У наредном периоду, Клуб наставља са припремама за предстојећа такмичења – Првенство Србије (18.март) и Отворено првенство Зрењанина (25.март). Екипа КБС Наисус-а ће зависити од Града и финансирања, што ће умногоме утицати на успехе.