Klub borilačkih sportova „Naisus“ je uzeo učešće na 1.međunarodnom Feniks KUP-u 2023 u organizaciji TK Feniks-bulevar. Tom prilikom je osvojeno 11 odličja – 7 zlatnih, 2 srebrna i 2 bronzana. 

     Sportska hala OŠ „Mika Antić“ ovog puta ugostila je ne samo srpske već i inostrane tekvondiste. Iz čak 45 ekipa deo turnira bili su sportisti iz BiH, Bugarske, Kipra, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije, Holandije i Crne Gore. Blizu 450 učesnika podelilo je međusobno svoja iskustva.

 •      10-očlana ekipa našeg Kluba uspešno je savladala prvu ovogodišnju prepreku. 7 zlatnih i po 2 srebrna i bronzana odličja zasijala su na grudima naše dece. Iako je ekipa usled zdravstvenog biltena bila oslabljena, postigli smo i u ekipnom plasmanu zavidne rezultate. U formama KBS Naisus zauzeo je 2.mesto kako u A klasi, tako i u sveukupnom rangiranju. U borbama juniori B klase bili su 1. Pioniri A klase 10-11 godina zauzeli su 3. dok su pioniri 8-9 godina zauzeli 2.mesto. Još jednom dokazujemo čelnicima Grada i Opštine da zavređujemo njihovu finansijsku pomoć jer od iste će zavisiti i kvantitet i kvalitet rezultata. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

– Ekipa KBS Naisus (s leva na desno): Nebojša Anćelković, Ilija Ničić, Jelena Stevanović, Tašana Petrović, Ljiljana Nikolić, Uroš Mitrović, (red niže) Maksim Nikolić, Andrej Stanković, Pavle Kostić, Stefan Rašković, Teodor Mitić (fali Veljko Ristić) –

 

   Ekipu KBS Naisus-a ovog puta činili su: 

 • Maksim Nikolić – bronza,
 • Pavle Kostić – bronza,
 • Andrej Stanković – srebro,
 • Teodor Mitić – srebro,
 • Veljko Ristić – zlato,
 • Stefan Rašković – zlato,
 • Tašana Petrović – zlato,
 • Ljiljana Nikolić – zlato,
 • Jelena Stevanović – zlato,
 • Ilija Ničić – 2 zlata.

     Formaši KBS Naisus-a su bili na visini zadatka. Predvođeni Jelenom i Tašanom, i Ilija i Ljiljana su zaslužili najsjajnija odličja. Kako 18.marta u Zrenjaninu sledi Tehničko prvenstvo Srbije, to je ovaj uspeh zadovoljavajuća uvertira. Takođe predstavlja i dobar pokazatelj sitnica koja treba popraviti u narednih mesec dana.

– Milena Šćepanović i Ljiljana Nikolić –

     Nakon punih četiri meseca pauze u borbama, takmičari Naisusa su se i više nego dobro snašli. Prvi put učešće su uzeli Maksim osvojivši bronzu i Ilija osvojivši zlato.

 •      Nije mi bilo svejedno jer su mi ovo prve borbe u životu. U polufinalu savladao sam Luku Micevskog (TKD Korio – Kisela voda iz Makedonije) sa 2:0. Finale je bilo i teže i zahtevnije. Za zlato sam se borio sa Angelčetom Trajkovskim (TK Hulk iz Makedonije) i dobio rezultatom 2:1. Time sam zaslužio da budem najbolji junior B klase.  – rekao je sa osmehom na licu Ilija Ničić.

     Pavle je pred sobom imao starog znanca – Davida Petkovskog (TK Mladost – Makedonija). Međutim ovog puta David je bio bolji te je Pavle osvojio bronzu. U istoj kategoriji nastupio je i Andrej. Nakon lagane pobede nad Pavlom Milovanovićem (TK Broj 1 – Kragujevac), usledilo je veliko finale sa Davidom. Iako je uspeo da izjednači u rundama, ipak za nijansu bolji David osvaja zlato a Andrej srebro. Takođe se srebrom okitio i Teodor. Pobedom nad Vasilijem Risteskim (TK Kobra – Makedonija) plasirao se u finale. Bolji od njega u neizvesnom finalu bio je bugarski takmičar Georgi Popov (Cho elite taekwondo NYC – Razlog).

     Daleko više uspeha imao je Stefan jer je u finalu dobio Ognjena Aleksića (TK Broj 1 – Kragujevac) sa 2:0. Pored njega i Veljko je zablistao.

 •      Imao sam veoma težak zadatak pošto sam bio najlakši u svojoj kategoriji, kako ne bih bio sa klupskim drugarom u istoj. Iako su bili gradski derbiji, namučio sam se i u polufinalu i u finalu. Sa 2:1 pobedio sam Andreja Kostića (TK Feniks-bulevar – Niš). U finalu su nijanse odlučivale. Bez obzira što sam pobedio sa 2:0, Vukman Perović (TK Feniks-bulevar – Niš) se odlično borio. – rekao je višestruki šampion Srbije – Veljko Ristić.

      Svojim uspešno pređenim kolima, naši takmičari su rangirani i u okviru svojih starosnih konkurencija. Na taj način su Stefan i Veljko zauzeli 3.mesto, odnosno Andrej 6. a Teodor 8.

 •      Svaka čast svima koja su nastupili jer zaista su to veliki-mali šampioni. Zadovoljan sam postignutim uspehom, iako je ovo pripremno takmičenje. Draž borbe na KP&P elektronskoj opremi imali su priliku da probaju i najmlađi. Takođe moram reći da je ovo istorijski moment za tekvondo u Nišu, jer je bio prisutan i veliki šampion. Naime, reč je o prvom ne-koreancu koji je osvojio 1985.god. Svetsko prvenstvo u sred postojbine tekvondoa – Koreji. Jedan od velikana svetskog tekvondoa i člana Kuće slavnih je holandski stručnjak – Henk Meijer. Kao trener vodio je reprezentacije Holandije, Francuske, Australije i Grčke. Ostaje žal što nije organizovan makar kraći seminar, kako bi svoje ogromno iskustvo ponovo delio sa srpskim tekvondistima. Ali se nadam da će se i to desiti u budućnosti. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

– Nebojša Anđelković i Henk Meijer –

     U narednom periodu, Klub nastavlja sa pripremama za predstojeća takmičenja – Prvenstvo Srbije (18.mart) i Otvoreno prvenstvo Zrenjanina (25.mart). Ekipa KBS Naisus-a će zavisiti od Grada i finansiranja, što će umnogome uticati na uspehe.