КБС Наисус је извојевао 14 одличја овог викенда на два такмичења – Астерикс КУП и  Првенству Србије за сениоре. Тим је био успешан и заузео 4.место у екипном пласману у формама на Астерикс КУП-у. Освојене су 7 златних, 3 сребрне и 4 бронзане медаље.
  •       Након Државног првенства за пионире и јуниоре уследило је међународно такмичење – Астерикс КУП (22.мај). 10-очлана екипа КБС Наисус успешно се представила на домаћем терену. Спортска хала „Чаир“ окупила је близу 900 такмичара из скоро 100 екипа пореклом из скоро 20 земаља. 7 златних, 3 сребрне и 3 бронзане медаља представљају биланс са овог интернационалног турнира. У екипном пласману заузели смо 4.место у екипном пласману у формама. Кашњења финансија од стране Града је делимично утицало на квантитет екипе, а услед превисоке котизације. Надамо се да то неће бити случај убудуће. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

Урош Митровић, Василије Врећић, Урош Ђурђевић, Вера Јовановић, Андреј Станковић, Лена Вељковић, Исидора Петровић, Теодор Митић, Љубица Станковић (као подршка), Небојша Анђелковић (тренер), Јелена Стевановић (доле), (Асениа Пулина фали на слици)

     Екипа КБС Наисус-а која је овог пута бранила боје Клуба, постигла је следећи резултат:

  • Исидора Петровић – бронза,
  • Василије Врећић – бронза,
  • Теодор Митић – бронза,
  • Вера Јовановић – сребро,
  • Урош Ђурђевић – сребро,
  • Лена Вељковић – сребро,
  • Андреј Станковић – злато,
  • Асениа Пулина – злато,
  • Јелена Стевановић – 2 злата,
  • Урош Митровић – 3 злата.
  •      Имала сам веома жестоку конкуренцију, како по квалитету, тако и по броју такмичара. Драго ми је да смо заједно са Леном доказали да је још увек наш Клуб најбољи у конкуренцији кадеткиња. Надам се да ће то имати у виду и репрезентативни тренери, пошто ове године се одржава Европско првенство у Лисабону (Португалија) новембра месеца. – рекла је Јелена Стевановић, актуелна шампионка Србије.

Јелена Стевановић

  •      Сложио бих се са Јеленом везано за репрезентативни тим. Такође ми је драго што сам наступио у пару са Асениом Пулином, а на њену молбу. Бугарска такмичарка је била више него добар партнер те ми је омогућила и треће златно одличје. – рекао је дугогодишњи репрезентативац – Урош Митровић.

Урош Митровић и Асениа Пулина

 

      Након дуге паузе у тренингу, Василије Врећић се опробао са најбољима али сребрни Виктор Рабијац (ТК Еурошпед – Вршац) је овог пута био непрелазна препрека. Урош Ђурђевић је у финалу изгубио од градског ривала – Вукмана Перовића (ТК Феникс-Булевар – Ниш). Такође од градског ривала – Александре Лазић (ТК Арес – Ниш) са 16:18 изгубила је Лена Вељковић, те је морала да се задовољи сребром у формама. Исидора Петровић је добила фаворизовану Невену Биједић (ТК Галеб – Београд) са 8:6, али је поклекла пред Сандром Ђурић (ТК Квон Батајница – Београд) те освојила бронзу.

  •       Имао сам најинтернационалнију категорију – Македонија, Бугарска, Француска. У првом мечу са победио Горјана Јанкуловског (ТК Феникс Кик – Скопље) са 37:24. У полуфиналу сам изашао на мегдан Красимиру Гетову (ТК Сунг Ри Атлантик – Софија) али се нисам снашао. Освојио сам бронзану медаљу а Красимир се касније окитио златом. – рекао је млађани Теодор Митић.

Вера Јовановић, Андреј Станковић, Теодор Митић

  •       Успела сам да победим Миону Шкорић (ТК Елит – Инђија) са 18:11. У финалу сам радила са вицепрваком Србије Андреом Спасојевић (ТК Азија – Београд) али је овог пута била боља. Следећи пут ћу се потрудити да буде другачија ситуација. – рекла је Вера Јовановић.

      У најбољем светлу се приказао актуелни шампион Србије а најмлађи Наисус-ов такмичар – Андреј Станковић. Том приликом је изјавио:

  •       Као што сам изјавио раније, злато са државног првенства мора да се оправда. Овог пута сам са 22:2 победио Арсена Стојковића (ТК Астерикс – Ниш). Прекидом услед резултатске разлике, доказао сам да нисам без разлога први у Србији. – рекао је са великим осмехом Андреј Станковић.

       Поред Астерикс КУП-а, Клуб је узео учешће и на државном првенству за сениоре. Град Крагујевац је угостио 110 најквалитетнијих такмичара из 34 клуба. Међу такмичарима су били освајачи како европских и светских одличја, тако и олимпијских, што говори у прилог квалитету такмичења.

     Тим који је учествовао је следећи:

  • Алекса Јовановић – 5.место,
  • Александар Миланов – 5.место,
  • Димитрије Јовановић – бронза.
  •      И овом приликом ћу похвалити целу екипу која је учествовала, како на једном тако и на другом такмичењу. Дали су максимум и то се одразило на резултат. Технички тим на Астерикс КУП-у је оправдао поверење, али остаје жал за неучествовањем још неколицине такмичара. Тиме би и екипни пласман био бољи. Мали борбаши ће тек своја достигнућа да постижу јер будућност је пред њима. Са друге стране очекивала се још једна сениорска медаља на државном првенству. Најбоље је прошао Димитрије који је у полуфиналу одмерио снаге са далеко искуснији Иваном Карајловићем (ТК Летњиковац – Шабац). Након добијене прве рунде и релативно изједначене друге, нажалост услед повреде меч је прекинут при резултату 7:9. Надам се да ће се повреда санирати те да ће моћи на неком наредном такмичењу и да победи фаворита – рекао је задовољно главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

     За три недеље КБС Наисус очекује организацију и учешће на Лиги Града Ниша у борбама. Зависно од финансијске ситуације мањи или већи део екипе узеће учешће на поменутом такмичењу.