KBS Naisus je izvojevao 14 odličja ovog vikenda na dva takmičenja – Asteriks KUP i  Prvenstvu Srbije za seniore. Tim je bio uspešan i zauzeo 4.mesto u ekipnom plasmanu u formama na Asteriks KUP-u. Osvojene su 7 zlatnih, 3 srebrne i 4 bronzane medalje.
  •       Nakon Državnog prvenstva za pionire i juniore usledilo je međunarodno takmičenje – Asteriks KUP (22.maj). 10-očlana ekipa KBS Naisus uspešno se predstavila na domaćem terenu. Sportska hala „Čair“ okupila je blizu 900 takmičara iz skoro 100 ekipa poreklom iz skoro 20 zemalja. 7 zlatnih, 3 srebrne i 3 bronzane medalja predstavljaju bilans sa ovog internacionalnog turnira. U ekipnom plasmanu zauzeli smo 4.mesto u ekipnom plasmanu u formama. Kašnjenja finansija od strane Grada je delimično uticalo na kvantitet ekipe, a usled previsoke kotizacije. Nadamo se da to neće biti slučaj ubuduće. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

Uroš Mitrović, Vasilije Vrećić, Uroš Đurđević, Vera Jovanović, Andrej Stanković, Lena Veljković, Isidora Petrović, Teodor Mitić, Ljubica Stanković (kao podrška), Nebojša Anđelković (trener), Jelena Stevanović (dole), (Asenia Pulina fali na slici)

     Ekipa KBS Naisus-a koja je ovog puta branila boje Kluba, postigla je sledeći rezultat:

  • Isidora Petrović – bronza,
  • Vasilije Vrećić – bronza,
  • Teodor Mitić – bronza,
  • Vera Jovanović – srebro,
  • Uroš Đurđević – srebro,
  • Lena Veljković – srebro,
  • Andrej Stanković – zlato,
  • Asenia Pulina – zlato,
  • Jelena Stevanović – 2 zlata,
  • Uroš Mitrović – 3 zlata.
  •      Imala sam veoma žestoku konkurenciju, kako po kvalitetu, tako i po broju takmičara. Drago mi je da smo zajedno sa Lenom dokazali da je još uvek naš Klub najbolji u konkurenciji kadetkinja. Nadam se da će to imati u vidu i reprezentativni treneri, pošto ove godine se održava Evropsko prvenstvo u Lisabonu (Portugalija) novembra meseca. – rekla je Jelena Stevanović, aktuelna šampionka Srbije.

Jelena Stevanović

  •      Složio bih se sa Jelenom vezano za reprezentativni tim. Takođe mi je drago što sam nastupio u paru sa Aseniom Pulinom, a na njenu molbu. Bugarska takmičarka je bila više nego dobar partner te mi je omogućila i treće zlatno odličje. – rekao je dugogodišnji reprezentativac – Uroš Mitrović.

Uroš Mitrović i Asenia Pulina

 

      Nakon duge pauze u treningu, Vasilije Vrećić se oprobao sa najboljima ali srebrni Viktor Rabijac (TK Eurošped – Vršac) je ovog puta bio neprelazna prepreka. Uroš Đurđević je u finalu izgubio od gradskog rivala – Vukmana Perovića (TK Feniks-Bulevar – Niš). Takođe od gradskog rivala – Aleksandre Lazić (TK Ares – Niš) sa 16:18 izgubila je Lena Veljković, te je morala da se zadovolji srebrom u formama. Isidora Petrović je dobila favorizovanu Nevenu Bijedić (TK Galeb – Beograd) sa 8:6, ali je poklekla pred Sandrom Đurić (TK Kvon Batajnica – Beograd) te osvojila bronzu.

  •       Imao sam najinternacionalniju kategoriju – Makedonija, Bugarska, Francuska. U prvom meču sa pobedio Gorjana Jankulovskog (TK Feniks Kik – Skoplje) sa 37:24. U polufinalu sam izašao na megdan Krasimiru Getovu (TK Sung Ri Atlantik – Sofija) ali se nisam snašao. Osvojio sam bronzanu medalju a Krasimir se kasnije okitio zlatom. – rekao je mlađani Teodor Mitić.

Vera Jovanović, Andrej Stanković, Teodor Mitić

  •       Uspela sam da pobedim Mionu Škorić (TK Elit – Inđija) sa 18:11. U finalu sam radila sa viceprvakom Srbije Andreom Spasojević (TK Azija – Beograd) ali je ovog puta bila bolja. Sledeći put ću se potruditi da bude drugačija situacija. – rekla je Vera Jovanović.

      U najboljem svetlu se prikazao aktuelni šampion Srbije a najmlađi Naisus-ov takmičar – Andrej Stanković. Tom prilikom je izjavio:

  •       Kao što sam izjavio ranije, zlato sa državnog prvenstva mora da se opravda. Ovog puta sam sa 22:2 pobedio Arsena Stojkovića (TK Asteriks – Niš). Prekidom usled rezultatske razlike, dokazao sam da nisam bez razloga prvi u Srbiji. – rekao je sa velikim osmehom Andrej Stanković.

       Pored Asteriks KUP-a, Klub je uzeo učešće i na državnom prvenstvu za seniore. Grad Kragujevac je ugostio 110 najkvalitetnijih takmičara iz 34 kluba. Među takmičarima su bili osvajači kako evropskih i svetskih odličja, tako i olimpijskih, što govori u prilog kvalitetu takmičenja.

     Tim koji je učestvovao je sledeći:

  • Aleksa Jovanović – 5.mesto,
  • Aleksandar Milanov – 5.mesto,
  • Dimitrije Jovanović – bronza.
  •      I ovom prilikom ću pohvaliti celu ekipu koja je učestvovala, kako na jednom tako i na drugom takmičenju. Dali su maksimum i to se odrazilo na rezultat. Tehnički tim na Asteriks KUP-u je opravdao poverenje, ali ostaje žal za neučestvovanjem još nekolicine takmičara. Time bi i ekipni plasman bio bolji. Mali borbaši će tek svoja dostignuća da postižu jer budućnost je pred njima. Sa druge strane očekivala se još jedna seniorska medalja na državnom prvenstvu. Najbolje je prošao Dimitrije koji je u polufinalu odmerio snage sa daleko iskusniji Ivanom Karajlovićem (TK Letnjikovac – Šabac). Nakon dobijene prve runde i relativno izjednačene druge, nažalost usled povrede meč je prekinut pri rezultatu 7:9. Nadam se da će se povreda sanirati te da će moći na nekom narednom takmičenju i da pobedi favorita – rekao je zadovoljno glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

     Za tri nedelje KBS Naisus očekuje organizaciju i učešće na Ligi Grada Niša u borbama. Zavisno od finansijske situacije manji ili veći deo ekipe uzeće učešće na pomenutom takmičenju.