KBS Naisus je osnovan 05.08.2010.god. od strane Nebojše Anđelkovića (Predsednika kluba) i Dejana Živkovića (Generalnog sekretara kluba). Klub Borilačkih Sportova “Naisus” je osmišljen, kako mu i samo ime govori, da vrši edukaciju u oblasti borilačkih veština. Akcenat je prvenstveno stavljen na tekvondo i hapkido, ali se pored ovih veština planiraju sekcije i u drugim borilačkim sportovim, za šta je ovaj klub i registrovan od strane resornog ministarstva.

Već tokom avgusta (13.-23.avgust) malobrojna ekipa odlazi na Tekvondo kamp u Čanj (Crna Gora), gde je vršena priprema pod budnim okom srpskih stručnjaka – Ljubiše Rakića kao i Branislava Kuruce, sa kojim je Nebojša Anđelković samo dva meseca ranije polagao za 4.DAN pred Yeong Beom Kang-om 6.DAN.

Pored demonstracija borilačkih sportova na lokalnim manifestacijama, takmičarski led probija upravo njegov prvi čovek – Nebojša Anđelković, 16.oktobra 2010.god. u sportskoj dvorani “Mladost” kada je održan 2.Haleluja KUP. Takmičenje je okupilo preko 600 takmičara iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Italije, Slovačke, Francuske, Koreje i naravno Srbije. Osvojivši srebrnu medalju, iako ga je delio samo manji deo boda od prvo plasiranog dugogodišnjeg hrvatskog reprezentativca, dobija na još većem značaju jer predstavlja prvo i to međunarodno odličje za novoformirani klub.

14.novembra se nastavlja sa nizanjem medalja i to u Zagrebu na Nikola Open, takmičenju posvećenom jednom od pionira tekvondoa u bivšoj Jugoslaviji – Nikoli Pečku. Upravo na tom takmičenju, Nebojša osvaja prvu zlatnu medalju za novi klub i time omogućava da Tim Srbije osvoji 3.mesto u ekipnom plasmanu.

Godinu završava takođe Nebojša osvojivši još jedno zlatno odličje na Tehničkom prvenstvu Beograda (25.decembra) i time zaokružuje godinu sa 3 osvojene medalje – 2 zlatne i jednom srebrnom.