Klub borilačkih sportova „Naisus“ je uzeo učešće na Tekvondo kampu – Zlatibor 2023. Tom prilikom je svoje iskustvo obogatilo  8 članova KBS Naisus-a.

     Gostiljska vrela na Zlatiboru zamenila je dekadu kampa na Vlasini. Upravo iz tog razloga usledilo je ograničenje od 30-ak takmičara iz 3 ekipe. Tekvondo klubovi Akademac iz Podgorice (Crna Gora) odnosno Ares i Naisus iz Niša zaokružili su priču.

  •      Nakon odrađenog kampa u Tetevenu (Bugarska), nižu se takmičarski uspesi. Da je to pravi način govori i učešće na 10 takmičenja ovog polugodišta. 5 međunarodnih, 3 državna i Evropsko školsko prvenstvo, kao i Tehnička liga Grada Niša bilans su prethodnih 6 meseci. Sa pomenutih takmičenja naš Klub se okitio čak sa 157 odličja – 70 zlatnih, 46 srebrnih i 41 bronzano. Pored toga klupske vitrine bogatije su za čak 30 pehara – 14 zlatnih, 6 srebrna i 10 bronzanih. Zato smo i na ovom kampu jer verujem da će umnogome pomoći našim takmičarima. Ponovo dokazujemo čelnicima Grada i Opštine da zavređujemo njihovu finansijsku pomoć jer od iste će zavisiti i kvantitet i kvalitet rezultata. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

     Ekipu KBS Naisus-a (galerija), predvođeni Nebojšom Anđelkovićem, ovog puta činili su:

  • Jelena Stevanović,
  • Lena Veljković,
  • Ljiljana Nikolić,
  • Jana Milenković,
  • Pavle Kostić,
  • Maksim Nikolić,
  • Ilija Ničić,
  • Ilija Stojanović. 

     Nije planiran veliki broj učesnika. A ipak ovaj kamp predstavlja jedinstven kamp u regionu. Razlog tome leži u kompletnosti kampa. Sadržaj istog je obuhvatao kako kondicionu, tako i tehničku pripremu sportista. Međutim, posebnost se ogleda u tome što su pored borbi rađene i forme.

  •      Letnje pripreme smo počeli kampom u Pantelejmonasu (Grčka). Pored treninga u Nišu, iste završavamo na Zlatiboru. Veoma sam zadovoljan radom i viđenim na kampu. Prvi čovek TK Aresa – Miodrag Jovanović bio je zadužen za olimpijski segment tekvondoa. Tehnički deo odradili smo u kooperaciji. Aktuelni selektor crnogorske tehničke reprezentacije – Zoran Nedić i moja malenkost. Uveren sam da će se svi već na takmičenjima u septembru i oktobru pokazati u najboljem svetlu. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

     Već u septembru Klub nastavlja sa takmičenjima – KUP Srbije za kadete (09.septembar) i Sparta izazov (16.septembar). Nakon toga u oktobru slede KUP Srbije (07.-08.oktobar) u formama i borbama u svim konkurencijama sem kadeta. Takođe i Evropsko pionirsko i kadetsko prvenstvo u Beogradu (19.-22.oktobar). Ekipa KBS Naisus-a će zavisiti od Grada i finansiranja, što će umnogome uticati na uspehe.