Klub borilačkih sportova „Naisus“ uspešno nastavlja takmičarsku sezonu sa Otvorenim prvenstvom Zrenjanina. Na ovom međunarodnom takmičenju osvojeno je 12 medalja – 6 zlatnih, 3 srebrne i 3 bronzane.

    U Zrenjaninu je 19.marta održano Otvoreno prvenstvo Zrenjanina. „Kristalna dvorana“ ugostila je blizu 700 takmičara – kako boraca, tako i formaša. Takmičenje je okupilo učesnike iz: Austrija, BiH, Bugarske, Etiopije, Mađarske, Makedonije, Moldavija, R.Srpske, Slovenije,  Crne Gore, i domaćina Srbije.

 •     Uspeli smo da prošlonedeljni bilans od 11 odličja povećamo na 12 – 6 zlatnih, 3 srebrna i 3 bronzana. Devetočlana ekipa je uspela da zauzme visoko 5.mesto za muške pionire A klase kao i mesto za sve pionire A klase. Posebno imajući u vidu da je nastupilo 60 ekipa i da je internacionalno takmičenje. Nadamo se da je i ovih 12 samo nastavak godine bogate rezultatima, što će direktno zavisiti od pomoći Grada i/ili Opštine. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

 

 

     Ekipu KBS Naisus-a ovog puta činila je:

 • Andrej Stanković – 5.mesto,
 • Ljiljana Nikolić – bronza,
 • Teodor Mitić – bronza, srebro i zlato,
 • Vera Jovanović – bronza i 2 zlata,
 • Lazar Jovanović – srebro,
 • Pavle Kostić – srebro,
 • Veljko Ristić – zlato,
 • Jelena Stevanović – zlato,
 • Uroš Mitrović – zlato.

Ekipa KBS Naisus (s leva na desno): Veljko Ristić, Pavle Kostić, Andrej Stanković, Lazar Jovanović, Teodor Mitić (dole); Nebojša Anđelković, Ljiljana Nikolić, Vera Jovanović i Uroš Mitrović (gore); fali Jelena Stevanović

    Formaši KBS Naisus-a su bili na visini zadatka. Pored osvojenih odličja, plasirali su se na 1.mesto u ekipnom plasmanu u A klasi.

 •      Za razliku od prošlog takmičenja, bio sam koncentrisaniji. U polufinalu sam se revanširao Urošu Đurđeviću (TK Asteriks) i pobedio sa 10:5. U finalu sam savladao Miloša Miloševića (TK Elit) rezultatom 30:16. Iskreno se nadam da će i na državnom prvenstvu biti isti rezultat i plasman. – rekao je više nego zadovoljno Veljko Ristić.

     Ljiljana je pred sobom imala nepremostivu prepreku, iako je uspela da povede. Naime, mađarica Jazmin Schrenk (Budapesti Honved Sportegyesulet) probila je njenu odbranu i dobila meč. Andrej je u poslednjem sekundu ispustio vođstvo i izgubio u borbi za medalju. Od njega je bio bolji bugarski takmičar Alek Stefanov (TK Neron) sa jednim poenom razlike (16:17). Ni Teodoru nije uspelo da se domogne finala. Protivnik koji se isprečio bio je osvajač zlata – Boris Klečarov (TK Neron) iz Sofije (Bugarska).

 •      Rezultat, iako je veoma dobar, ostavljen je u drugom planu. Ovo je bila još jedna veoma uspešna provera pred državna prvenstva. Rezultat je mogao da bude bolji ali sam veoma zadovoljan prikazanom borbom svojih pulena. Sve ovo daje nadu da će već narednih vikenda biti i većih uspeha. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

     U narednom periodu, Klub očekuje državno prvenstvo za juniore u borbama i formaše. Planirano je za 27.mart tekuće godine.