Klub borilačkih sportova „Naisus“ se ponovo popeo na tron, zauzevši 2.mesto u ekipnom plasmanu na Prvenstvu Srbije. Na ovom državnom šampionatu osvojeno je 11 medalja – 5 zlatnih, 4 srebrne i 2 bronzane.

     Hala „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu je 27.marta ugostila je preko 400 takmičara – kako juniora u borbama, tako i formaša. Takmičenje je okupilo učesnike iz bezmalo 50 ekipa iz cele Srbije.

Ekipa KBS Naisus-a (s leva na desno): Nebojša Anđelković, Jelena Stevanović, Tašana Petrović, Lena Veljković, Uroš Mitrović, (dole) Teodor Mitić i Vera Jovanović (nedostaju Iva Pejčić i Mateja Stanković)

 •      Uspeli smo da prošlogodišnji ekipni uspeh ponovimo. Bilans odličja ovog puta bio je 5 zlatna, 4 srebrna i 2 bronzana. Nadamo se da će čelnicima ovi rezultati biti dovoljan dokaz našeg uspešnog rada, koji će direktno zavisiti od pomoći Grada i/ili Opštine. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

     Devetočlanu ekipu KBS Naisus-a ovog puta činili su:

 • Iva Pejčić – 9.mesto,
 • Mateja Stanković – 5.mesto,
 • Jelena Stevanović – bronza i srebro,
 • Uroš Mitrović – bronza i zlato,
 • Tašana Petrović – srebro,
 • Lena Veljković – srebro,
 • Nebojša Anđelković – srebro,
 • Teodor Mitić – 2 zlata,
 • Vera Jovanović – 2 zlata.

     Ivi Pejčić ovo je bilo vatreno krštenje jer se po prvi put našla na tatamiju. Nažalost neiskustvo je učinilo svoje i njenu protivnicu nepremostivom preprekom. Jedino je ona učestvovala u borbama. Formaši KBS Naisus-a plasirali su se na 2.mesto u ekipnom plasmanu u A klasi.

 •      Prethodna takmičenja bila su odlična priprema za državno prvenstvo. Rezultat nije mogao da bude bolji i isplatili su se dodatni treninzi. Srećna sam što sam i pojedinačno i u paru osvojila zlato. – rekala je sa osmehom na licu Vera Jovanović.

     Teodor Mitić je uspeo da se revanšira za prethodna dva poraza drugaru iz Novog Sada – Darku Mandiću (TK Favorit).

 

 •      Presrećan sam što sam dao sve od sebe i to u jakoj konkurenciji. Naročito imajući u vidu da je Darkov trener osvajač svetske bronze. Otvorena prvenstva Šapca i Zrenjanina bila su dobar trening za osvajanje titule šampiona Srbije. – rekao je zadovoljno Teodor Mitić.

     Iskusniji takmičari Kluba iskusili su i gorku stranu takmičenja. Kadetkinje (Jelena Stevanović, Lena Veljković i Tašana Petrović) nisu uspele da ponove prethodne rezultate. Jedino je Jelena osvojila bronzu, dok su ostale bez medalja Lena i Tašana u pojedinačnoj konkurenciji. Njihov sinhroni tim okitio se srebrnim odličjem a bolje od njih su bile takmičarke TK Kobra iz Beograda.

Uroš Mitrović

 •      Najmlađi su bili zaista odlični i zaslužili zlata. Ekipni plasman je veoma dobar, ali ostaje žal za još par medalja. U standardnim formama Uroš Mitrović je bio izjednačen sa Aleksom Tošićem. Međutim bolja ocena u prezentaciji je odlučila. Nažalost sudije su previdele velike greške koje su načinjene od strane vicešampiona i to u oba izvođenja. Ostaje da se pojača trening i ispravi greška već naredni put. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

Teodor Mitić, Nebojša Anđelković (trener) i Vera Jovanović

      Klub očekuje državno prvenstvo za pionire i kadete u borbama. Plan za 03.april tekuće godine se zbog izbora izjalovio. Još uvek se čeka zvanična informacija. Nezvanično se saznaje da bi moglo da se održi u Nišu 17.aprila – dan nakon prvenstva za seniore.

Teodor Mitić i Vera Jovanović