Klub borilačkih sportova „Naisus“ je uzeo učešće na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Milenium. Tom prilikom je osvojeno 5 odličja – 2 zlatna, 1 srebrno i 2 bronzana.

     Sportska hala „Milenium“ u Vršcu ugostila je preko 670 takmičara iz 58 ekipa i 8 zemalja. Pored Srbije kao domaćina, učestvovali su i: Bugarska, Indija, Mađarska, Republika Srpska, Rumunija, Slovenija, Švedska.

Ekipa KBS Naisus (s leva na desno): Uroš Mitrović (trener), Ljiljana Nikolić, Vera Jovanović, Teodor Mitić, (red niže) Teodora i Vasilije Petrović, Lazar Jovanović, Stefan Rašković

  •      Po istoimenoj hali, organizovano je i Otvoreno prvenstvo – „Milenium“. Nastupila je 7-očlana ekipa našeg Kluba i svi su imali žestoku konkurenciju. Dva 5.mesta, kao i 2 zlatne, 1 srebrna i 2 bronzane medalja bilans su ovog takmičenja. Najbolji ekipni plasman KBS Naisus zauzeo je u A klasi za pionire 6-7 godina – 1.mesto i za muške pionire 8-9 godina – 3.mesto. I ove medalje predstavljaju dokaz čelnicima Grada i Opštine da i naša deca zavređuju njihovu veću finansijsku pomoć. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

   Ekipu KBS Naisus-a (galerija) ovog puta činili su:

  • Teodor Mitić – 5.mesto,
  • Ljiljana Nikolić – 5.mesto,
  • Teodora Petrović – bronza,
  • Vera Jovanović – bronza,
  • Vasilije Petrović – srebro,
  • Lazar Jovanović – zlato,
  • Stefan Rašković – zlato.

 

     Ovog puta Teodor Mitić i Ljiljana Nikolić nisu uspeli da se okite medaljama. Teodor je izgubio od zlatnog rumuna Ianis Constantinescu (TC Black Tiger). Od Ljiljane je bila bolja rumunka Erika Andreea Stircu (ACS Hansu). Teodori Petrović je ovo bilo vatreno krštenje u A klasi. Međutim, bolja od nje bila je Sonja Todorović (TK Letnjikovac – Šabac). Vera Jovanović je lagano dobila Marijanu Torbicu (TK Tekvondo akademija – Kragujevac). Međutim, nije uspela da nađe rešenje za zlatnu bugarku Marinu Bonovsku (TC Sung-Rhee Atlantic).

     Najmlađi su ponovo bili na visini zadatka. Kako Vasilije Petrović u svojoj nije imao protivnika, to je bio prijavljen u težu kategoriju. Ali samo za malo bio je bolji Kristijan Žlabrovec (TK Elit – Inđija). Sa druge Lazar Jovanović je ponovio uspeh nad Danijelom Žlabrovecom (TK Elit – Inđija). Time je osvojio najsjajnije odličje.

        Za zlatni kraj ostao je još Stefan Rašković. Rešivši da utisak sa državnog prvenstva bude daleko bolji, nizao je pobedu za pobedom.

  •      U prvom meču sam se donekle revanširao Teodorovom protivniku. Pobedio sam njegovog rođenog brata Albert Constantinescu (TC Black Tiger). U finalu sam tatami podelio sa Vukom Jankovićem (TK Omega – Beograd). Finale je zaslužilo svoj epitet jer je i neizvesnost bila velika. Ali u odlučujućoj rundi čini mi se da sam dao i više nego što mogu. To je urodilo plodom i kući sam se vratio sa zlatnom medaljom. – rekao je sa osmehom na licu Stefan Rašković.

     U ekipnom poretku postignuti su sledeći plasmani:

  • 5.mesto za sve pionire 8-9 godina A klase,
  • 3.mesto za muške pionire 8-9 godina A klase,
  • 1.mesto za muške pionire 6-7 godina A klase,
  • 1.mesto za sve pionire 6-7 godina A klase.

     Osvrt na takmičenje i uspeh na istom, napravio je i trener Kluba.

  •      Rezultat pojedinih mogao je da bude bolji, ali sam zadovoljan postignutim uspehom. Ovo mi je prvi put da sam vodim ekipu na takmičenje. Upravo iz tog razloga nisam smeo da dozvolim da ukazano poverenje poljuljam. Iako se nisu svi vratili sa medaljama odnosno zlatnim, ipak su dali sve od sebe. Sa druge strane iskustvo, koje su stekli, sigurno će im u mnogome pomoći na narednim takmičenjima. – rekao je pomoćni trener KBS Naisus-a – Uroš Mitrović.

     Velika čast za Klub jeste odlazak Nebojše Anđelkovića i Uroša Mitrovića u Podgoricu (Crna Gora). Tamo idu na poziv crnogorskog saveza da sude njihovo državno prvenstvo. Pored toga sledi prolećni pripremni period ali u Nišu. Sa takmičenjima će se nastaviti u zavisnosti od Grada i finansiranja. Veliko je pitanje da li će KBS Naisus nastupiti na državnom prvenstvu za kadete i seniore do 21 godine (07.maj – Beograd).