КБС Наисус је извојевао 9 одличја на Првенству Србије за пионире, одржаном у главном граду протеклог викенда. Тим је био веома успешан и заузео 3.место у екипном пласману за пионире 6-7 година али и у конкуренцији 8-9 година.

 •      Након Техничког првенства уследило је државно првенство за пионире и јуниоре. КБС Наисус успешно наставља и ову такмичарску сезону. Спортска хала „Ранко Жеравица“ окупила је 719 такмичара из 54 екипа, а такмичење је поново морало да се одржи без присуства публике. 2 златне, 3 сребрне и 4 бронзане медаља представљају биланс са овог првенства државе. У екипном пласману заузели смо место у екипном пласману како у конкуренцији пионира 6-7 година тако и у конкуренцији 8-9 година. Нажалост део такмичара није учествовао услед кашњења финансија од стране Града, али се надамо да то неће бити случај убудуће. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

     Екипа КБС Наисус-а која је овог пута бранила боје Клуба, постигла је следећи резултат:

 • Вук Спасојевић – 9.место,
 • Кристина Спасић – 5.место,
 • Стела Крстић – 5.место,
 • Теодор Митић – 5.место,
 • Вељко Ристић – 5.место,
 • Павле Костић – бронза,
 • Василије Митић – бронза,
 • Јана Ђурђевић – бронза,
 • Вера Јовановић – бронза,
 • Ташана Петровић – сребро,
 • Уна Митић – сребро,
 • Урош Ђурђевић – сребро,
 • Андреј Станковић – злато,
 • Стефан Стојковић – злато.

     Вељко Ристић и Павле Костић су дали све од себе на за њих првом такмичењу. Искуство ипак није било довољно да се победе Михајло Милошевић (ТК Херкулес – Београд) односно Вук Брковић (ТК Змај – Рума). С том разликом што је Павле овог пута освојио бронзу а Вељко остао без одличја. Међутим, Андреј Станковић је успео у неизвесном мечу на златан бод да реваншира горе поменутом Вуку. Тиме је понео титулу државног првака.

– Павле Костић (на слици лево) и Андреј Станковић (на слици десно) –

 

 •      Након златне медаље на Отвореном првенству Зрењанина, пало је још једно злато. Ово ми је прво државно првенство и ни мало није било лако. Противник је био супер и овог пута је спортска срећа била на мојој страни. Титулу сада морам да браним где год се такмичио па ћу више и да тренирам. – рекао је са осмехом на лицу млађани Андреј Станковић – шампион Србије.

     Јана и Ташана су поново своје мегдане поделиле са старим познаницама, које су и овог пута биле непрелазна препрека. Златна Леа Милутиновић (ТК Еурошпед – Вршац) је победила Јану, док је Зорана Вељковић (ТК Империум – Земун) добила Ташану. Ни Вук ни Теодор нису боље прошли. Вук је изгубио од Лазара Јанковића (ТК Елит – Инђија) са 5:8 те му је победа за мало измакла, док се Лазар окитио сребром. И Теодоров противник се окитио касније сребрним одличјем а њега победио са 15:24.

     Сада већ актуелни првак Виктор Мајер (ТК Херкулес – Београд) добио је Василија, који се овог пута окитио бронзом. Вера је декласирала Лану Нинковић (ТК Азија – Београд) са чак 51:10.

 •      Успела сам да се домогнем полуфинала јер сам послушала све што ме је тренер саветовао. Међутим у борби за финале сам поклекла испред златне Мине Дервишић (ТК Империум Пазова – Нова Пазова). Иако сам изгубила могућност борбе за злато, задовољна сам учинком. – рекла је поносна Вера Јовановић.

 

 •      Срећна сам што сам успела да победим Милицу Ђурановић (ТК Пролетер – Зрењанин) у неизвесном полуфиналу са 21:18. Чекала сам цео дан а затим имала веома кратко време одмора до финала. У финалу ми је понестало снаге за задњи напад те сам изгубила са 7:10 од Иве Мајер (ТК Херкулес – Београд). – рекла је Уна Митић – вицепрвак Србије.

     У истој категорији нашли су се Урош и Стефан. Урош је до финала победио Вукмана Перовића (ТК Феникс булевар – Ниш) са 16:12. У полуфиналу се срео са Марком Стојиљковићем (ТК Астерикс – Ниш) кога је победио са 27:23, и тиме се реванширао за такмичење у Зрењанину. Стефан је поново победио старог знанца – Кристијана Проћија (ТК Теквондо академија – Крагујевац) са 38:31 а затим и Сергеја Тресиглавића (ТК Фаворит – Нови Сад) са 18:16.

– Урош Ђурђевић (лево), Небојша Анђелковић (у средини) и Стефан Стојковић (десно) –

 •      Драго ми је првенствено што сам се са Урошем састао у финалу и тиме смо показали да смо као тим најбољи. Сви противници, и Урошеви и моји, заиста су вредни поштовања и баш смо се намучили да их добијемо. Тиме је злато које сам освојио још и драже. – рекао је троструки шампион Србије – Стефан Стојковић.
 •      И овом приликом ћу похвалити целу екипу која је учествовала. Дали су максимум и то се одразило на резултат. Најмлађи такмичари и спрам себе имала више него достојне противнике. Пут и целодневно чекање за наше мале шампионе некада се одразе и на њихов резултат. Али тиме је и свако пређено коло и противник, а и свака медаља и победа слађа и значајнија. – рекао је поносно главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

     Наредног викенда КБС Наисус-а очекује учешће на међународном такмичењу у Нишу – Астерикс КУП. Дан касније у Крагујевцу се одржава државно првенство за сениоре. Зависно од финансијске ситуације мањи или већи део екипе узеће учешће на поменутим такмичењима.