KBS Naisus je izvojevao 9 odličja na Prvenstvu Srbije za pionire, održanom u glavnom gradu proteklog vikenda. Tim je bio veoma uspešan i zauzeo 3.mesto u ekipnom plasmanu za pionire 6-7 godina ali i u konkurenciji 8-9 godina.

 •      Nakon Tehničkog prvenstva usledilo je državno prvenstvo za pionire i juniore. KBS Naisus uspešno nastavlja i ovu takmičarsku sezonu. Sportska hala „Ranko Žeravica“ okupila je 719 takmičara iz 54 ekipa, a takmičenje je ponovo moralo da se održi bez prisustva publike. 2 zlatne, 3 srebrne i 4 bronzane medalja predstavljaju bilans sa ovog prvenstva države. U ekipnom plasmanu zauzeli smo mesto u ekipnom plasmanu kako u konkurenciji pionira 6-7 godina tako i u konkurenciji 8-9 godina. Nažalost deo takmičara nije učestvovao usled kašnjenja finansija od strane Grada, ali se nadamo da to neće biti slučaj ubuduće. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

     Ekipa KBS Naisus-a koja je ovog puta branila boje Kluba, postigla je sledeći rezultat:

 • Vuk Spasojević – 9.mesto,
 • Kristina Spasić – 5.mesto,
 • Stela Krstić – 5.mesto,
 • Teodor Mitić – 5.mesto,
 • Veljko Ristić – 5.mesto,
 • Pavle Kostić – bronza,
 • Vasilije Mitić – bronza,
 • Jana Đurđević – bronza,
 • Vera Jovanović – bronza,
 • Tašana Petrović – srebro,
 • Una Mitić – srebro,
 • Uroš Đurđević – srebro,
 • Andrej Stanković – zlato,
 • Stefan Stojković – zlato.

     Veljko Ristić i Pavle Kostić su dali sve od sebe na za njih prvom takmičenju. Iskustvo ipak nije bilo dovoljno da se pobede Mihajlo Milošević (TK Herkules – Beograd) odnosno Vuk Brković (TK Zmaj – Ruma). S tom razlikom što je Pavle ovog puta osvojio bronzu a Veljko ostao bez odličja. Međutim, Andrej Stanković je uspeo u neizvesnom meču na zlatan bod da revanšira gore pomenutom Vuku. Time je poneo titulu državnog prvaka.

– Pavle Kostić (na slici levo) i Andrej Stanković (na slici desno) –

 

 •      Nakon zlatne medalje na Otvorenom prvenstvu Zrenjanina, palo je još jedno zlato. Ovo mi je prvo državno prvenstvo i ni malo nije bilo lako. Protivnik je bio super i ovog puta je sportska sreća bila na mojoj strani. Titulu sada moram da branim gde god se takmičio pa ću više i da treniram. – rekao je sa osmehom na licu mlađani Andrej Stanković – šampion Srbije.

     Jana i Tašana su ponovo svoje megdane podelile sa starim poznanicama, koje su i ovog puta bile neprelazna prepreka. Zlatna Lea Milutinović (TK Eurošped – Vršac) je pobedila Janu, dok je Zorana Veljković (TK Imperium – Zemun) dobila Tašanu. Ni Vuk ni Teodor nisu bolje prošli. Vuk je izgubio od Lazara Jankovića (TK Elit – Inđija) sa 5:8 te mu je pobeda za malo izmakla, dok se Lazar okitio srebrom. I Teodorov protivnik se okitio kasnije srebrnim odličjem a njega pobedio sa 15:24.

     Sada već aktuelni prvak Viktor Majer (TK Herkules – Beograd) dobio je Vasilija, koji se ovog puta okitio bronzom. Vera je deklasirala Lanu Ninković (TK Azija – Beograd) sa čak 51:10.

 •      Uspela sam da se domognem polufinala jer sam poslušala sve što me je trener savetovao. Međutim u borbi za finale sam poklekla ispred zlatne Mine Dervišić (TK Imperium Pazova – Nova Pazova). Iako sam izgubila mogućnost borbe za zlato, zadovoljna sam učinkom. – rekla je ponosna Vera Jovanović.

 

 •      Srećna sam što sam uspela da pobedim Milicu Đuranović (TK Proleter – Zrenjanin) u neizvesnom polufinalu sa 21:18. Čekala sam ceo dan a zatim imala veoma kratko vreme odmora do finala. U finalu mi je ponestalo snage za zadnji napad te sam izgubila sa 7:10 od Ive Majer (TK Herkules – Beograd). – rekla je Una Mitić – viceprvak Srbije.

     U istoj kategoriji našli su se Uroš i Stefan. Uroš je do finala pobedio Vukmana Perovića (TK Feniks bulevar – Niš) sa 16:12. U polufinalu se sreo sa Markom Stojiljkovićem (TK Asteriks – Niš) koga je pobedio sa 27:23, i time se revanširao za takmičenje u Zrenjaninu. Stefan je ponovo pobedio starog znanca – Kristijana Proćija (TK Tekvondo akademija – Kragujevac) sa 38:31 a zatim i Sergeja Tresiglavića (TK Favorit – Novi Sad) sa 18:16.

– Uroš Đurđević (levo), Nebojša Anđelković (u sredini) i Stefan Stojković (desno) –

 •      Drago mi je prvenstveno što sam se sa Urošem sastao u finalu i time smo pokazali da smo kao tim najbolji. Svi protivnici, i Uroševi i moji, zaista su vredni poštovanja i baš smo se namučili da ih dobijemo. Time je zlato koje sam osvojio još i draže. – rekao je trostruki šampion Srbije – Stefan Stojković.
 •      I ovom prilikom ću pohvaliti celu ekipu koja je učestvovala. Dali su maksimum i to se odrazilo na rezultat. Najmlađi takmičari i spram sebe imala više nego dostojne protivnike. Put i celodnevno čekanje za naše male šampione nekada se odraze i na njihov rezultat. Ali time je i svako pređeno kolo i protivnik, a i svaka medalja i pobeda slađa i značajnija. – rekao je ponosno glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

     Narednog vikenda KBS Naisus-a očekuje učešće na međunarodnom takmičenju u Nišu – Asteriks KUP. Dan kasnije u Kragujevcu se održava državno prvenstvo za seniore. Zavisno od finansijske situacije manji ili veći deo ekipe uzeće učešće na pomenutim takmičenjima.