Клуб борилачких спортова „Наисус“ богатији је за 3 бронзе са Светског школског првенства, који се одржава у Београду од 11. до 19.септембра.

КБС Наисус (с лева на десно): Небојша Анђелковић (гл.судија), Лена Вељковић, Јелена Стевановић и Урош Митровић (судија) а на слици фали Ненад Стевановић (судија)

            Наиме, Међународна школска спортска федерација представља интернационалну мултиспортску организацију. Призната је 1995.год. од стране Међународног олимпијског комитета. Окупља 132 Националне школске спортске организације широм света у више од 40 спортова. У кооперацији са својим члановима односно гранским савезима, до сада је организовала велики број школских такмичења. Узраст за који се организују такмичења јесте од 6 до 18 година. Ово 1.Светско школско првенство одржано је у 14 различитих спортова, међу којима  је био и теквондо, а за узраст од 13 до 15 година. Такозвана Школаријада окупила је око 2.500 такмичара из 25 земаља широм света.

Репрезентација Србије на Школаријади: Игор Лукић (помоћни тренер репрезентације), В.Максимовић, А.Балабан, Р.Поповић, Л.Вељковић, М.Јовановић, Ј.Трифковић, Ј.Стевановић

  •      У оквиру Техничке репрезентације Србије позване су Лена Вељковић и Јелена Стевановић. Имајући у виду да је ово Светско школско првенство, то учешће представља велику част. Такође мора да се узме у обзир и чињеница да се у више спортова такмичи па то подсећа на Универзијаду. 3 бронзане медаље представљају изузетан успех за све нас – такмичаре, Клуб, школе, Град Ниш. Управо због тога се и надамо да ће Град Ниш и даље помагати јер само тако можемо до остварења зацртаних планова. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

           Велесила попут Мексика али и јака Украјина, биле су непрелазне препреке и Лени и Јелени.

Освајачи бронзаног одличја: Јулија Трифковић, Лена Вељковић и Маша Јовановић

  •      Више сам него задовољна постигнутим успехом. Морам да нагласим да су видно недостајала окупљања репрезентације. Сигурна сам да би боље оцене постигли а ко зна вероватно и бољи пласман. То се нарочито односи на парове и тимове. Ја сам наступила у тиму заједно са Јулијом Трифковић (ТК Кобра – Београд) и Машом Јовановић (ТК Империум – Земун). – рекла је Лена Вељковић.

          Најбоље котиране кадеткиње су управо Јелена и Лена, те су стављене како појединачно тако и у синхроном пару односно тиму.

Освајач бронзане медаље: Јелена Стевановић

  •      Ово је велико и ново искуство за мене, без обзира што сам у Хали спортова (сада „Ранко Жеравица“) наступала много пута. Први пут сам се упознала са неким из Мексика, Украјине, Непала, и сл. Недостатак репрезентативних тренинга али и такмичења, појачао је трему. Тиме сам за мало била лошија од мексиканке Carol Marisel Sanchez Alvarado и украјинке Viktoria Lavreniuk. Након бронзе у појединачној конкуренцији, освојила сам и бронзу у пару заједно са Растком Поповићем (ТК Видиковац – Београд). – рекла је Јелена Стевановић.

Освајачи бронзаног одлличја: Јелена Стевановић и Растко Поповић

  •      На спремност и усклађеност других репрезентација, као и њихово навијање, може се само завидети. Такође се може увидети и улагање и посвећивање пажње од стране њихових савеза. Једнобразно обучени тимови се увелико разликују од наших такмичара, који су дошли у бојама својих клубова. Без обзира на поменуто, 3 бронзана одличја су велика ствар. Надам се да су овим успехом наши такмичари на корак од предстојећег Европског првенства у Португалу. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

          У наредном периоду, Клуб очекује КУП Србије. Биће одржан у Београду 02. и 03.октобра текуће године.