Klub borilačkih sportova „Naisus“ bogatiji je za 3 bronze sa Svetskog školskog prvenstva, koji se održava u Beogradu od 11. do 19.septembra.

KBS Naisus (s leva na desno): Nebojša Anđelković (gl.sudija), Lena Veljković, Jelena Stevanović i Uroš Mitrović (sudija) a na slici fali Nenad Stevanović (sudija)

            Naime, Međunarodna školska sportska federacija predstavlja internacionalnu multisportsku organizaciju. Priznata je 1995.god. od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta. Okuplja 132 Nacionalne školske sportske organizacije širom sveta u više od 40 sportova. U kooperaciji sa svojim članovima odnosno granskim savezima, do sada je organizovala veliki broj školskih takmičenja. Uzrast za koji se organizuju takmičenja jeste od 6 do 18 godina. Ovo 1.Svetsko školsko prvenstvo održano je u 14 različitih sportova, među kojima  je bio i tekvondo, a za uzrast od 13 do 15 godina. Takozvana Školarijada okupila je oko 2.500 takmičara iz 25 zemalja širom sveta.

Reprezentacija Srbije na Školarijadi: Igor Lukić (pomoćni trener reprezentacije), V.Maksimović, A.Balaban, R.Popović, L.Veljković, M.Jovanović, J.Trifković, J.Stevanović

  •      U okviru Tehničke reprezentacije Srbije pozvane su Lena Veljković i Jelena Stevanović. Imajući u vidu da je ovo Svetsko školsko prvenstvo, to učešće predstavlja veliku čast. Takođe mora da se uzme u obzir i činjenica da se u više sportova takmiči pa to podseća na Univerzijadu. 3 bronzane medalje predstavljaju izuzetan uspeh za sve nas – takmičare, Klub, škole, Grad Niš. Upravo zbog toga se i nadamo da će Grad Niš i dalje pomagati jer samo tako možemo do ostvarenja zacrtanih planova. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

           Velesila poput Meksika ali i jaka Ukrajina, bile su neprelazne prepreke i Leni i Jeleni.

Osvajači bronzanog odličja: Julija Trifković, Lena Veljković i Maša Jovanović

  •      Više sam nego zadovoljna postignutim uspehom. Moram da naglasim da su vidno nedostajala okupljanja reprezentacije. Sigurna sam da bi bolje ocene postigli a ko zna verovatno i bolji plasman. To se naročito odnosi na parove i timove. Ja sam nastupila u timu zajedno sa Julijom Trifković (TK Kobra – Beograd) i Mašom Jovanović (TK Imperium – Zemun). – rekla je Lena Veljković.

          Najbolje kotirane kadetkinje su upravo Jelena i Lena, te su stavljene kako pojedinačno tako i u sinhronom paru odnosno timu.

Osvajač bronzane medalje: Jelena Stevanović

  •      Ovo je veliko i novo iskustvo za mene, bez obzira što sam u Hali sportova (sada „Ranko Žeravica“) nastupala mnogo puta. Prvi put sam se upoznala sa nekim iz Meksika, Ukrajine, Nepala, i sl. Nedostatak reprezentativnih treninga ali i takmičenja, pojačao je tremu. Time sam za malo bila lošija od meksikanke Carol Marisel Sanchez Alvarado i ukrajinke Viktoria Lavreniuk. Nakon bronze u pojedinačnoj konkurenciji, osvojila sam i bronzu u paru zajedno sa Rastkom Popovićem (TK Vidikovac – Beograd). – rekla je Jelena Stevanović.

Osvajači bronzanog odlličja: Jelena Stevanović i Rastko Popović

  •      Na spremnost i usklađenost drugih reprezentacija, kao i njihovo navijanje, može se samo zavideti. Takođe se može uvideti i ulaganje i posvećivanje pažnje od strane njihovih saveza. Jednobrazno obučeni timovi se uveliko razlikuju od naših takmičara, koji su došli u bojama svojih klubova. Bez obzira na pomenuto, 3 bronzana odličja su velika stvar. Nadam se da su ovim uspehom naši takmičari na korak od predstojećeg Evropskog prvenstva u Portugalu. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

          U narednom periodu, Klub očekuje KUP Srbije. Biće održan u Beogradu 02. i 03.oktobra tekuće godine.