На дан – 05.августа 2010.год. основан је Клуб борилачких спортова „Наисус“. Иако је део циљева постигнут за ових 11 година постојања, још увек се сањају велики снови.

            Из године у годину, КБС Наисус је јачао и ређао успех за успехом. Иако број полазника варира из сијасет разлога, можемо да се похвалимо троцифреним бројем чланова.  Уздигнуте главе грабило се напред, што се наравно исплатило. Одличја су све више красила груди наших чланова а Клуб бројао укупан збир истих. Тренутни биланс медаља јесте 1.374, од чега су 670 најсјајније док је 378 сребрних а 326 бронзаних.

  •      Опстали смо и настављамо да се боримо пуних 11 година, и поред свих перипетија – промена сале, недостатка финансија, и сл. То говори о пожртвованости како оних који су водили и који воде Клуб, тако и деце и родитеља, који су пружали пуну подршку. Са без мало 1.400 одличја и 44 пехара за екипни пласман (17 за 1., 14 за 2. и 13 за 3.место у екипном пласману), даје нам само додатну енергију да наставимо даље. Зацртаним путем смо ближи још увек неоствареним сновима и жељама. Преко 400 је оних који су макар пар месеци тренирали и имали ту привилегију да се назову члановима КБС Наисус-а. Верујем да би данас било још и више да није тренутне ситуације услед пандемије. И то ће проћи па се враћамо пуном паром у тежњи остваривања зацртаног плана за ову годину. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

     Најбитнији став који се од старта прокламује јесте да чланови Клуба првенствено израсту у добре људе. То ће постићи одличним успехом у школи и залагањем на тренинзима. Тиме директно утичу на свој напредак а индиректно на оне са којима долазе у контакт –  чланове Клуба, али и са онима у њиховој околини. Позитивним примером и утицајем на њихове навике, побољшава се здравствени билтен деце. То даје веома добру основу за даљи рад па и постизање одређених резултата. Поред наведеног збира одличја, ту је и 24 медаља са Балканског шампионата – 13 златних, 6 сребрних и 5 бронзаних. Велики успех су и учешћа на светских и европским првенствима у периоду од 2011. до 2016.год. – Ђенова (Италија), Владивосток (Русија), Аликанте (Шпанија), Бали (Индонезија), Агваскалијентес (Мексико), Ријека (Хрватска), Лима (Перу).

–     За 2019.год. као Најбоља пионирка од стране Теквондо асоцијације Србије проглашена је Јелена Стевановић. Нажалост је ситуација утицала на неодржавање Балканског шампионата претходне године. Надамо се да то неће бити случај и ове. Такође је неизвесно учешће на Европском првенству у Португалу, али на нама је да извршимо све потребне припреме. Поред поменутих успеха, Клуб се може похвалити и јединим међународним судијама (Дејан Живковић у борбама а Небојша Анђелковић у формама) јужно од Београда. Такође, један од чланова Управног одбора Спортског савеза Ниша је моја маленкост. – рекао је са поносом на све успехе главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

     Поменути успеси дају за право велику наду да ће будућа достигнућа само бити већа. Тиме ће и они који су помагали, али и многи други, препознати наш спортски колектив као здраву средину за своју децу. Управо из свих поменутих разлога наш Клуб јесте и биће место где се рађају шампиони.