Na dan – 05.avgusta 2010.god. osnovan je Klub borilačkih sportova „Naisus“. Iako je deo ciljeva postignut za ovih 11 godina postojanja, još uvek se sanjaju veliki snovi.

            Iz godine u godinu, KBS Naisus je jačao i ređao uspeh za uspehom. Iako broj polaznika varira iz sijaset razloga, možemo da se pohvalimo trocifrenim brojem članova.  Uzdignute glave grabilo se napred, što se naravno isplatilo. Odličja su sve više krasila grudi naših članova a Klub brojao ukupan zbir istih. Trenutni bilans medalja jeste 1.374, od čega su 670 najsjajnije dok je 378 srebrnih a 326 bronzanih.

  •      Opstali smo i nastavljamo da se borimo punih 11 godina, i pored svih peripetija – promena sale, nedostatka finansija, i sl. To govori o požrtvovanosti kako onih koji su vodili i koji vode Klub, tako i dece i roditelja, koji su pružali punu podršku. Sa bez malo 1.400 odličja i 44 pehara za ekipni plasman (17 za 1., 14 za 2. i 13 za 3.mesto u ekipnom plasmanu), daje nam samo dodatnu energiju da nastavimo dalje. Zacrtanim putem smo bliži još uvek neostvarenim snovima i željama. Preko 400 je onih koji su makar par meseci trenirali i imali tu privilegiju da se nazovu članovima KBS Naisus-a. Verujem da bi danas bilo još i više da nije trenutne situacije usled pandemije. I to će proći pa se vraćamo punom parom u težnji ostvarivanja zacrtanog plana za ovu godinu. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

     Najbitniji stav koji se od starta proklamuje jeste da članovi Kluba prvenstveno izrastu u dobre ljude. To će postići odličnim uspehom u školi i zalaganjem na treninzima. Time direktno utiču na svoj napredak a indirektno na one sa kojima dolaze u kontakt –  članove Kluba, ali i sa onima u njihovoj okolini. Pozitivnim primerom i uticajem na njihove navike, poboljšava se zdravstveni bilten dece. To daje veoma dobru osnovu za dalji rad pa i postizanje određenih rezultata. Pored navedenog zbira odličja, tu je i 24 medalja sa Balkanskog šampionata – 13 zlatnih, 6 srebrnih i 5 bronzanih. Veliki uspeh su i učešća na svetskih i evropskim prvenstvima u periodu od 2011. do 2016.god. – Đenova (Italija), Vladivostok (Rusija), Alikante (Španija), Bali (Indonezija), Agvaskalijentes (Meksiko), Rijeka (Hrvatska), Lima (Peru).

–     Za 2019.god. kao Najbolja pionirka od strane Tekvondo asocijacije Srbije proglašena je Jelena Stevanović. Nažalost je situacija uticala na neodržavanje Balkanskog šampionata prethodne godine. Nadamo se da to neće biti slučaj i ove. Takođe je neizvesno učešće na Evropskom prvenstvu u Portugalu, ali na nama je da izvršimo sve potrebne pripreme. Pored pomenutih uspeha, Klub se može pohvaliti i jedinim međunarodnim sudijama (Dejan Živković u borbama a Nebojša Anđelković u formama) južno od Beograda. Takođe, jedan od članova Upravnog odbora Sportskog saveza Niša je moja malenkost. – rekao je sa ponosom na sve uspehe glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

     Pomenuti uspesi daju za pravo veliku nadu da će buduća dostignuća samo biti veća. Time će i oni koji su pomagali, ali i mnogi drugi, prepoznati naš sportski kolektiv kao zdravu sredinu za svoju decu. Upravo iz svih pomenutih razloga naš Klub jeste i biće mesto gde se rađaju šampioni.