КБС Наисус је извојевао 9 одличја на Техничком првенству Србије, одржаном у главном граду протеклог викенда. Технички тим био је веома успешан и заузео 2.место у екипном пласману.

Екипа КБС Наисус на Техничком првенству Србије (с лева на десно):

Небојша Анђелковић, Тамара Рајковић, Ташана Петровић, Лена Вељковић, Урош Митровић и Јелена Стевановић (доле)

  •      Након Отвореног првенства Зрењанина крајем фебруара, КБС Наисус успешно наставља и ову такмичарску годину. Такмичење се одржало како у борбама само за кадете (12-14 год.), тако и у формама, али за све узрасне конкуренције. Клуб је узео учешће само у Техничком првенству Србије. Спортска хала „Ранко Жеравица“ окупила је преко 450 такмичара из 53 екипа, а такмичење је поново морало да се одржи без присуства публике. 4 златних, 4 сребрне и 1 бронзана медаља представљају биланс са овог првенства државе. У екипном пласману заузели смо место, док је ТК Кобра био на 1. а ТК Београд на 3.место. Нажалост део такмичара није учествовао услед кашњења финансија од стране Града, али се надамо да то неће бити случај убудуће. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

     Екипа КБС Наисус-а која је овог пута бранила боје Клуба, постигла је следећи резултат:

  • Урош Митровић – бронза и злато,
  • Ташана Петровић – сребро,
  • Тамара Рајковић – сребро,
  • Лена Вељковић – 2 сребра,
  • Јелена Стевановић – 2 злата,
  • Небојша Анђелковић – злато.
  •      Похвалићу овом приликом целу екипу која је учествовала. Дали су максимум и то се одразило на резултат. Ташана је овог пута била наша најмлађа такмичарка и спрам себе имала више него достојне противнике. У својој конкуренцији је имала Анастасију Јанковић (ТК Кобра), која је важила за скоро па недостижног фаворита. Иако је поменута заузела прво место, била је боља врло мало. Лена и Јелена су једна другој биле највећи конкуренти јер се такмиче у истој конкуренцији. Управо из тог разлога могу рећи да је ту наш Клуб ненадмашан. Тамара се и ове године окитила државном медаљом али овог пута сребрном. Боља од ње је била Софија Кандић (ТК Фаворит). Најискуснији чланови – Урош и моја маленкост, су још једном показали пут којим будуће наде требају поћи. – рекао је задовољно главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

     Задовољство постигнутим резултатом није крила ни Јелена:

  •      Не само да ми је драго да сам поново двоструки државни првак, већ и то да је и друго место наше. Лена је такође супер одрадила и била је близу да освоји прво место. Надам се да ћемо се заједно наћи у националном тиму и тиме бити понос и Клуба и Града Ниша. – рекла је са осмехом Јелена Стевановић.

   

   У зависности од ситуације, постоји могућност учешћа КБС Наисус-а на Отвореном првенству Војводине већ наредног викенда. Још увек је неизвесна сама организација одласка али ће се у току недеље искристалисати ситуација. Док се на поменуто такмичење чека, увелико се екипа припрема за Првенство Србије за пионире и јуниоре у борбама.