KBS Naisus je izvojevao 9 odličja na Tehničkom prvenstvu Srbije, održanom u glavnom gradu proteklog vikenda. Tehnički tim bio je veoma uspešan i zauzeo 2.mesto u ekipnom plasmanu.

Ekipa KBS Naisus na Tehničkom prvenstvu Srbije (s leva na desno):

Nebojša Anđelković, Tamara Rajković, Tašana Petrović, Lena Veljković, Uroš Mitrović i Jelena Stevanović (dole)

  •      Nakon Otvorenog prvenstva Zrenjanina krajem februara, KBS Naisus uspešno nastavlja i ovu takmičarsku godinu. Takmičenje se održalo kako u borbama samo za kadete (12-14 god.), tako i u formama, ali za sve uzrasne konkurencije. Klub je uzeo učešće samo u Tehničkom prvenstvu Srbije. Sportska hala „Ranko Žeravica“ okupila je preko 450 takmičara iz 53 ekipa, a takmičenje je ponovo moralo da se održi bez prisustva publike. 4 zlatnih, 4 srebrne i 1 bronzana medalja predstavljaju bilans sa ovog prvenstva države. U ekipnom plasmanu zauzeli smo mesto, dok je TK Kobra bio na 1. a TK Beograd na 3.mesto. Nažalost deo takmičara nije učestvovao usled kašnjenja finansija od strane Grada, ali se nadamo da to neće biti slučaj ubuduće. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

     Ekipa KBS Naisus-a koja je ovog puta branila boje Kluba, postigla je sledeći rezultat:

  • Uroš Mitrović – bronza i zlato,
  • Tašana Petrović – srebro,
  • Tamara Rajković – srebro,
  • Lena Veljković – 2 srebra,
  • Jelena Stevanović – 2 zlata,
  • Nebojša Anđelković – zlato.
  •      Pohvaliću ovom prilikom celu ekipu koja je učestvovala. Dali su maksimum i to se odrazilo na rezultat. Tašana je ovog puta bila naša najmlađa takmičarka i spram sebe imala više nego dostojne protivnike. U svojoj konkurenciji je imala Anastasiju Janković (TK Kobra), koja je važila za skoro pa nedostižnog favorita. Iako je pomenuta zauzela prvo mesto, bila je bolja vrlo malo. Lena i Jelena su jedna drugoj bile najveći konkurenti jer se takmiče u istoj konkurenciji. Upravo iz tog razloga mogu reći da je tu naš Klub nenadmašan. Tamara se i ove godine okitila državnom medaljom ali ovog puta srebrnom. Bolja od nje je bila Sofija Kandić (TK Favorit). Najiskusniji članovi – Uroš i moja malenkost, su još jednom pokazali put kojim buduće nade trebaju poći. – rekao je zadovoljno glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

     Zadovoljstvo postignutim rezultatom nije krila ni Jelena:

  •      Ne samo da mi je drago da sam ponovo dvostruki državni prvak, već i to da je i drugo mesto naše. Lena je takođe super odradila i bila je blizu da osvoji prvo mesto. Nadam se da ćemo se zajedno naći u nacionalnom timu i time biti ponos i Kluba i Grada Niša. – rekla je sa osmehom Jelena Stevanović.

   

   U zavisnosti od situacije, postoji mogućnost učešća KBS Naisus-a na Otvorenom prvenstvu Vojvodine već narednog vikenda. Još uvek je neizvesna sama organizacija odlaska ali će se u toku nedelje iskristalisati situacija. Dok se na pomenuto takmičenje čeka, uveliko se ekipa priprema za Prvenstvo Srbije za pionire i juniore u borbama.