КБС Наисус је освојио 7 одличја и тиме заузео 2.место у екипном пласману на Првенству Србије, одржаном у Београду протеклог викенда.
  •    Ненадана пауза због пандемије корона вирусом стопирала је све такмичарске активности. Прво значајно и званично такмичење уследило је у Београду 20.септембра текуће године. Услед тренутне ситуације и сви учесници су морали да се адаптирају те се државно првенство по први пут одржало на отвореном. На стадиону Спортског центра Ташмајдан, без присуства публике, одржано је Првенство Србије за кадете, јуниоре и сениоре. 4 златних, 2 сребрне и 1 бронзана медаља, као и пехар за 2.место у екипном пласману, представљају велики успех, имајући у виду да део такмичара није учествовао услед бојазни родитеља и/или самих такмичара. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

Међу безмало 500 такмичара из преко 50 клубова, нашла се и шесточлана екипа КБС Наисус-а. Овог пута боје Клуба бранили су:

  • Ђорђе Петковић – квалификације,
  • Матеја Станковић – 5.место,
  • Урош Митровић – злато и бронза,
  • Лена Вељковић – 2 сребра,
  • Јелена Стевановић – 2 злата,
  • Небојша Анђелковић – злато.

 

 

  •    Недостатак искуства али и такмичења ове године, утицао је и на резултат а посебно у борбама. Ђорђе је изгубио од вицешампиона Србије Реље Ивковића (ТК Омега – Београд) док је Матеја од градског ривала Вукашина Миљковића (ТК Астерикс). Јелена се релативно добро држала у борби са Аном Станојевић (ТК Феникс – Београд) изгубивши са 4:9, иако је противница била далеко виша. Лена је све време водила и секунд пре краја при изједначеном резултату, концентрација је само за момент пала. Њена противница – Невена Биједић (ТК Галеб – Београд) је задала одлучујући ударац, који је одвео у даље такмичење. Међутим, у техничким дисциплинама смо показали да смо међу водећим екипама. Лена и Јелена су биле једна другој конкуренција поред осталих, те су и у стандардним и у музичким формама биле неприкосновене и далеко боље од осталих. Урош је такође учествовао и истим поменутим дисциплинама али старијој конкуренцији. Он је, и поред неадекватних судија за национално првенство, успео да освоји по једну бронзану и златну медаљу. Такође је и моја маленкост учествовала и том приликом сам освојио златно одличје. Као резултат у екипном пласману смо се попели на степеник резервисан за вицепрвака, што за сада представља најбољи резултат Клуба у техничким дисциплинама на државном првенству. – рекао је са поносом главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

Већ следећег викенда КБС Наисус очекује државно првенство за најмлађе – пионире. Надамо се добром резултату те да ће нас најмлађи обрадовати попут својих клупских, старијих другара али их и надмашити њихово достигнуће.