KBS Naisus je osvojio 7 odličja i time zauzeo 2.mesto u ekipnom plasmanu na Prvenstvu Srbije, održanom u Beogradu proteklog vikenda.
  •    Nenadana pauza zbog pandemije korona virusom stopirala je sve takmičarske aktivnosti. Prvo značajno i zvanično takmičenje usledilo je u Beogradu 20.septembra tekuće godine. Usled trenutne situacije i svi učesnici su morali da se adaptiraju te se državno prvenstvo po prvi put održalo na otvorenom. Na stadionu Sportskog centra Tašmajdan, bez prisustva publike, održano je Prvenstvo Srbije za kadete, juniore i seniore. 4 zlatnih, 2 srebrne i 1 bronzana medalja, kao i pehar za 2.mesto u ekipnom plasmanu, predstavljaju veliki uspeh, imajući u vidu da deo takmičara nije učestvovao usled bojazni roditelja i/ili samih takmičara. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

Među bezmalo 500 takmičara iz preko 50 klubova, našla se i šestočlana ekipa KBS Naisus-a. Ovog puta boje Kluba branili su:

  • Đorđe Petković – kvalifikacije,
  • Mateja Stanković – 5.mesto,
  • Uroš Mitrović – zlato i bronza,
  • Lena Veljković – 2 srebra,
  • Jelena Stevanović – 2 zlata,
  • Nebojša Anđelković – zlato.

 

 

  •    Nedostatak iskustva ali i takmičenja ove godine, uticao je i na rezultat a posebno u borbama. Đorđe je izgubio od vicešampiona Srbije Relje Ivkovića (TK Omega – Beograd) dok je Mateja od gradskog rivala Vukašina Miljkovića (TK Asteriks). Jelena se relativno dobro držala u borbi sa Anom Stanojević (TK Feniks – Beograd) izgubivši sa 4:9, iako je protivnica bila daleko viša. Lena je sve vreme vodila i sekund pre kraja pri izjednačenom rezultatu, koncentracija je samo za moment pala. Njena protivnica – Nevena Bijedić (TK Galeb – Beograd) je zadala odlučujući udarac, koji je odveo u dalje takmičenje. Međutim, u tehničkim disciplinama smo pokazali da smo među vodećim ekipama. Lena i Jelena su bile jedna drugoj konkurencija pored ostalih, te su i u standardnim i u muzičkim formama bile neprikosnovene i daleko bolje od ostalih. Uroš je takođe učestvovao i istim pomenutim disciplinama ali starijoj konkurenciji. On je, i pored neadekvatnih sudija za nacionalno prvenstvo, uspeo da osvoji po jednu bronzanu i zlatnu medalju. Takođe je i moja malenkost učestvovala i tom prilikom sam osvojio zlatno odličje. Kao rezultat u ekipnom plasmanu smo se popeli na stepenik rezervisan za viceprvaka, što za sada predstavlja najbolji rezultat Kluba u tehničkim disciplinama na državnom prvenstvu. – rekao je sa ponosom glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

Već sledećeg vikenda KBS Naisus očekuje državno prvenstvo za najmlađe – pionire. Nadamo se dobrom rezultatu te da će nas najmlađi obradovati poput svojih klupskih, starijih drugara ali ih i nadmašiti njihovo dostignuće.