Get Adobe Flash player
Prev Next

16 медаља и пехар на КУП-у Србије

25.09.2018.

              На управо одржаном КУП-у Србије такмичари КБС Наисус-а освојили су 16 медаља - 11 златних, 1 сребрну и 4 бронзаних, као и пехар за 2.место у екипном пласману.

Cela vest...

Урош је поново шампион Балкана

15.09.2018.

              На Балканском шампионату у Румунији члан КБС Наисус-а и Техничке репрезентације Србије - Урош Митровић, поново се окитио златним одличјем и понео титулу првака Балкана.

Cela vest...

Власина камп и 8.година Клуба

13.08.2018.

              Камп на Власини је поново с поносом понео епитет међународни, окупивши притом 80 учесника из Србије, Бугарске и Македоније. У оквиру истог одржано је и такмичење у недељу 05.августа,...

Cela vest...

168 медаља у првој половини 2018.год.

21.07.2018.

              Сумирајући прву половину 2018.године са 14 такмичења, на којима су такмичари КБС Наисус-а узели учешће, у Ниш су донели чак 168 медаља - 83 златних, 50 сребрних и 35...

Cela vest...

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

16 медаља и пехар на КУП-у Србије

 

            На управо одржаном КУПСрбије такмичари КБС Наисус-а освојили су 16 медаља - 11 златних, 1 сребрну и 4 бронзаних, као и пехар за 2.место у екипном пласману.

 

            Протеклог викенда (22. и 23.септембра) одржан је КУП Србије у хали „Ранко Жеравица“ на Новом Београду, где је наступило преко 600 такмичара из преко 60 клубова. Том приликом је и 11 такмичара КБС Наисус-а узело учешће и било више него успешно, имајући у виду да су неки од њих наступали први пут или стицајем околности узели учешће у тежој категорији. Да је наступ био успешан, говори и 16 освојених одличја и пехар за екипни пласман. Екипа КБС Наисус-а наступила је у следећем саставу:

 

- Матеја Станковић – јуниор (-73кг) – 5.место,

- Ташана Петровић – пионир – 5.место,

пионирски тим – 1.место,

- Лена Вељковић – пионир – 2.место,

пионирски тим – 1.место,

- Јелена Стевановић – пионир – 1.место,

пионирски тим – 1.место,

пионир (-33кг) – 1.место,

- Вук Спасојевић – пионир (-27кг) – 3.место,

- Исидора Петровић – пионир (-33кг) – 3.место,

- Вук Манић – пионир (-36кг) – 3.место,

пионир – 1.место,

- Стелла Крстић – кадет (+59кг) – 3.место,

- Ђорђе Петковић – кадет (-45кг) – 1.место,

- Стеван Ивковић – сениор (-87кг) – 1.место,

сениор – 1.место,

- Урош Митровић – сениор слободни стил – 1.место,

сениор – 1.место.

 

1

- Екипа КБС Наисус (с лева на десо): Урош Митровић, Матеја Станковић, Стелла Крстић, Ђорђе Петковић, Стеван Ивковић, Небојша Анђелковић, Ташана Петровић, Лена Вељковић, Вук Спасојевић, Исидора Петровић, Јелена Стевановић (недостаје Вук Манић) -

 

KUP 2018 9- Задовољна сам постигнутим резултатом, иако сам имала превелику трему али и предуго чекање на меч учинило је да у одлучујућој рунди концентрација попусти, што је моја противница наравно искористила. Верујем да ће следеће такмичење донети бољи резултат. – рекла је са осмехом на лицу Стелла Крстић, бронзана са КУП-а Србије.

 

Немајући противницу у својој, млађана Исидора пребачена је у тежу категорију што се одразило и на резултат, пошто јој је само мало снаге фалило да извојева победу и улазак у финале, па је морала да се задовољи бронзаним одличјем. Док је код наших „Вукова“ недостајало мало спортске среће, пошто су се и Вук Манић и Вук Спасојевић окитили бронзаним медаљама.

 

KUP 2018 7- На овом такмичењу наступила сам и у техничкој и у конкуренцији борби те приказала свој максимум, који се исплатио, што је резултирало освајањем чак 3 златна одличја. У борби за финале уследио је меч са Данком Миленковић (ТК Кошава-Смедерево), коју је декласирала резултатом 38:0. У финалном мечу сам се састала са Теодором Ивошев (ТК Херкулес-Београд), коју сам такође добила високим резултатом – 26:14. У формама сам, поред тимског злата, успела да се у појединачној конкуренцији реванширам за државно првенство феноменалној Анастасији Јанковић (ТК Кобра-Београд), коју сам добила само на презентацију, пошто смо имале исте збирне оцене. – поносно каже Јелена Стевановић, троструко злато КБС Наисус-а.

 

Поред Јелене, у синхроном тиму наступиле су Лена Вељковић и Ташана Петровић, којима је ово први наступ на (за њих) великом тј званичном такмичењу. Нису криле задовољство и срећу због освојених медаља, с тим што је Лена успела да се окити и сребрним одличјем у појединачној конкуренцији.

 

Такође, златним медаљама окитили су се и Ђорђе Петковић у конкуренцији кадета, односно Стеван Ивковић у конкуренцији сениора и то и у борбама и у формама, док је Урош још једном доказао да и садашњи челници Техничке репрезентације морају да рачунају на њега.

 

KUP 2018 4- Драго ми је да сам успео да освојим најсјајнија одличја и у сениорској конкуренцији, и то и у стандардним формама и у формама слободног стила. То само доказује да нисам случајно, или из било ког другог разлога, оволиких година уназад био и јесам део Техничке репрезентације Србије. Надам се и пожртвовано ћу радити на томе и трудити се свим силама да будем још бољи и приближим се онима који су бољи од мене...у Европи а касније и у свету. – рекао је уздигнуте главе Урош Митровић, освајач „дупле круне“.

 

            - Независно од могућности сведених на минимум и недостатак буџетских средстава Града Ниша ове године без обзира на све успехе и активности које смо имали, КБС Наисус наставља са низањем успеха. Слободно могу да кажем да смо међу најтрофенијим клубовима јужно од Београда, иако велика већина њих постоји доста дуже од нас (неки скоро и три пута дуже). Међутим, политиком нашег Клуба и преданим ангажовањем како Управног одбора тако и Стручног штаба, а уз помоћ родитеља и пријатеља, ове године јуримо ка јубиларној 1000. медаљи, пошто је до сада освојено чак 970 !!! Управо је ово разлог преданог рада јер нема већег задовољства него ли осмеха наших чланова и поноса при освојеним одличјима. – рекао је први човек КБС Наисус-а – г.Милан Анђелковић.

 

            - Успех наших такмичара био би и већи да се Град Ниш није оглушио о нашим успесима. Како је део тима МОРАО да остане кући услед недостатка средстава, недобијајући прилику да се такмичи и донесе у Ниш још неко од одличја, то нисмо постигли још и већи резултат. Наиме, 22.септембра, поред првог дела КУП-а Србије, организовано је и Првенство Србије за сениоре до 21 год., на ком из горе наведених разлога нисмо могли да наступимо. Овако остајемо на „само”16 медаља и пехаром за 2.место у екипном пласману у формама (1.место нам је измако за само 3 бода), што је у тој дисциплини до сада наш највећи успех.– рекао је главни тренер КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

 

7

 

 

            Оно што очекује Клуб у наредном периоду јесу међународна такмичења у Будимпешти (Отворено првенство Мађарске – 29.септембра) и Новом Саду (Отворено првенство Војводине – 30.септембра), уколико финансијска могућност то дозволи.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61