Get Adobe Flash player
Prev Next

16 медаља и пехар на КУП-у Србије

25.09.2018.

              На управо одржаном КУП-у Србије такмичари КБС Наисус-а освојили су 16 медаља - 11 златних, 1 сребрну и 4 бронзаних, као и пехар за 2.место у екипном пласману.

Cela vest...

Урош је поново шампион Балкана

15.09.2018.

              На Балканском шампионату у Румунији члан КБС Наисус-а и Техничке репрезентације Србије - Урош Митровић, поново се окитио златним одличјем и понео титулу првака Балкана.

Cela vest...

Власина камп и 8.година Клуба

13.08.2018.

              Камп на Власини је поново с поносом понео епитет међународни, окупивши притом 80 учесника из Србије, Бугарске и Македоније. У оквиру истог одржано је и такмичење у недељу 05.августа,...

Cela vest...

168 медаља у првој половини 2018.год.

21.07.2018.

              Сумирајући прву половину 2018.године са 14 такмичења, на којима су такмичари КБС Наисус-а узели учешће, у Ниш су донели чак 168 медаља - 83 златних, 50 сребрних и 35...

Cela vest...

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

Урош је поново шампион Балкана

 

            На Балканском шампионату у Румунији члан КБС Наисус-а и Техничке репрезентације Србије - Урош Митровић, поново се окитио златним одличјем и понео титулу првака Балкана.

 

Балканско 18-2            Јубиларно 20. Првенство Балкана одржава се у престоници Румуније од 14. до 16.септембра текуће године и том приликом окупило је 600 такмичара из 8 земаља – Србије, Македоније, Црне Горе, Словеније, Бугарске, Молдавије, Албаније, и наравно домаћина Румуније. Иако никако припремљена, имајући у виду да је у претходних годину дана имала само једно окупљање, Техничка репрезентација Србије узела је учешће али у половичном саставу. Наиме, домаћин је позивом ускратио учешће такмичарима изнад 30 година те наши најискуснији формаши нису кренули пут Букурешта. У саставу Техничке репрезентације Србије нашао се и члан КБС Наисус-а – Урош Митровић, који је пренео своје импресије:

 

Балканско 18-1            - Ово ми је пето учешће на Балканским првенствима а прво у сениорској конкуренцији, која важи за најјачу. Иако је постојала могућност учешћа и у сениорском тиму, наступио сам само у појединачним дисциплинама – како стандардних форми тако и форми слободног стила. Поред заиста веома јаке конкуренције у стандардним формама, мишљења сам (што су и други потврдили а и осетили „на својој кожи“) да је недовољно искуство присутних судија утицало на мој лош пласман и неосвајање медаље у овој дисициплини. Далеко сам успешнији био у формама слободног стила, где сам успео да одбраним (додуше јуниорско) прошлогодишње златно одличје из турског Једрена и поново се попнем на највиши степеник пиједестала. – поносно вели Урош Митровић – актуелни првак Балкана.

 

            Поред Уроша, медаљом су успели да се оките и неколицина чланова српске репрезентације, и то:

 

  - Милош Петковић (појединачно сениори) – 1.место,

  - Филиповић-Петковић (сениорски пар) – 3.место,

  - Анђелија Миловановић (појединачно сениорке) – 3.место,

  - Маја Бабић (појединачно јуниорке) – 3.место,

  - Бабић-Тошић (јуниоски пар) – 3.место.

 

Балканско 18-3

- Техничка репрезентација Србије на 20.Балканском првенству у Букурешту (Румунија) -

 

Сумирајући појединачне успехе, Србија је у екипном пласману заузела 3.место, што представља неуспех односно до сада најлошије котирање на Балканским шампионатима од како су форме уврштене као дисциплина на овом такмичењу.

 

- Задовољан сам успехом који је постигао наш Урош јер је тиме по ко зна који пут потврдио да није случајно стипендиста Града Ниша али је такође и поражавајућа чињеница да се управо Град Ниш оглушио о наше успехе те једним делом сноси кривицу због чега се није вратио са још којом балканском медаљом. Међутим, то је само делић проблема са којим се млађани Урош сусрео, пошто је новац за учешће на Балканском првенству ове године пао на терет Клуба односно Уроша као репрезентативца. Тиме се само поставља питање да ли је могуће да репрезентативци морају да сносе трошкове учешћа на званичним првенствима односно да ли они репрезентују Србију или самостално по нахођењу наступају?! Такође се поставља питање за шта актуелни тренери Техничке репрезентације Србије од почетка 2017.год. примају плате, када су у 2017.год. одрадили само 2 а у 2018.год. једно једино окупљање репрезентације?! И како је могуће да исти ти тренери НИСУ били присутни на Балканском шампионату поред репрезентативаца?! Након бронзане медаље Бранислава Куруце 2016.год. у Перуу, репрезентација није имала успехе, што доводи до констатације да се уопште не ради. Поред поменутог, ни судијска комисија за форме није узела учешће па нити један наш судија није био присутан, што је резултирало већим неуспехом, имајући у виду да су правду делили углавном неискусни арбитри. Све горе поменуто је само доказ урушавања система а посебно уништавања техничке дисциплине тј форми, која представља базу за бављење теквондо као спортом и као борилачком вештином. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

 

Балканско 18-4 Балканско 18-5 Балканско 18-6

 

            Оно што очекује Клуб у наредном периоду јесте Првенство до 21 год. и КУП Србије (22.-23.септембар – Београд) и Отворено првенство Војводине (29.септембар – Нови Сад); али и међународни семинар у Софији, који ће употпунити искуство такмичара.

 

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61