Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

3 одличја КБС Наисус-а за крај 2016.год.

 

            Протеклог викенда двочлана екипа КБС Наисус-а освојила је 2 одличја и то чак 2 златна и 1 сребрно, употпунивши колекцију медаља у 2016.год.

 

 

            Наиме, 18.децембра у Београду одржан је Трофеј Вождовца на коме су се међу 23 клуба нашла и два члана КБС Наисус-а - Вук Манић и Урош Митровић. Урош је освојио златну медаљу у формама у конкуренцији јуниора док је Вук освојио сребрно одличје у формама а златно у борбама.

 

            - Ово такмичење је окупило без мало 200 такмичара и то углавном пионира и кадета али је у дисциплини форми било и старијих конкуренција. Задовољан сам резултатом, које је кулминирало освајањем златне медаље, чиме сам употпунио овогодишњу колекцију. Такође се мора напоменути да је наш Клуб поделио 2.место у екипном пласману у формама А класе са ТК Београдом, који у својим редовима има далеко више репрезентативаца. - рекао је Урош Митровић, јуниорски репрезентативац Србије.

 

            Златно и сребрно одличје освојио је Вук Манић у конкуренцији пионира и том приликом изјавио:

 

            - У формама сам освојио сребрну медаљу а златна ми је за врло мало измакла али је тренер задовољан како сам је извео. Много више сам се припремао за борбе а из разлога што сам наступио у А класи, где сам победио Луку Ђорђевића из ТК Таурунум и то техничким нокаутом. Жао ми је само што борба није дуже потрајала, како бих показао шта све умем али сам срећан због своје прве златне медаље у А класи. - рекао је млађани Вук Манић.

 

            Овим такмичењем, које је 19. у низу, КБС Наисус завршава ову такмичарску годину и то веома успешно.

 

            - Након 19 такмичења ове године, од којих су 2 отказана (Отворено првенство Србије у формама и Отворено првенство Ниша) али и једно које смо услед репрезентативних обавеза прескочили (КУП Србије), завршавамо и ову такмичарску годину. До сада ово је најуспешнија година, имајући у виду да смо освојили без мало 150 медаља (70 златних, 32 сребрне и 45 бронзаних), а до сада је највећи број био 123 и то 2013.год. Поред тога освојили смо и 4 пехара за екипни пласман и то по два за прво односно друго место. Међутим, далеко већи успех се огледа у томе што је Урош Митровић на Балканском шампионату (24.-25.септембар) у бугарској Дубници, постао ТРОСТРУКИ БАЛКАНСКИ ШАМПИОН. То је представљало само одскочну даску за Светско  првенство (Лима, Перу - 29.септембар-02.октобар) са кога се вратио као 11. Овим али и будућим резултатима Клуб оправдава све молбе које смо упутили за финансијску помоћ како према Општини Медијана тако и према Граду Нишу, за које се искрено надам да ће доћи благовремено, како би наставили са успесима. - завршио је Небојша Анђелковић, први човек КБС Наисус-а.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61