Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

17 одличја КБС Наисус-а за викенд

 

            Протеклог викенда осмочлана екипа КБС Наисус-а освојила је 17 одличја и то чак 11 златних, 2 сребрна и 4 бронзана.

  

            Наиме, 17.септембра у Будимпешти одржано је Отворено првенство Мађарске на коме су у оквиру својих клубова наступали репрезентативци Србије, међу којима се нашао и Урош Митровић. Такмичење је окупило нешто испод 200 такмичара из 15 земаља, од којих је већина у репрезентацији својих земаља и пријављена за наступ на глобално смотри. Том приликом Урош се заједно са Андрејом Грујић и Немањом Јанковић домогао најсјајнијег одличја и јуниорски тим се попео на победничко постоље.

 

            - Добар резултат смо остварили на овом престижном такмичењу а посебно они који ће већ наредног викенда наступити на Балканском односно Светском првенству. - рекао је укратко Бранислав Куруца, капитен репрезентације и један од националних тренера, који се овог пута окитио са две златне медаље - појединачно и у тиму са Лазаром Манојловићем и Костом Тодоровићем.

 

            Директно из Будимпеште Урош жури назад у родни град да се прикључи клупској екипи, која 18.септембра наступа на Првенству централне Србије али и Првенству Србије за јуниоре и сениоре у олимпијским категоријама. Државно првенство окупило је нешто испод 100 такмичара из 20-ак клубова широм Србије иако се очекивао већи одазив услед предстојећег Светског јуниорског првенства у Канади (16.-20.новембар). Једини јуниор КБС Наисус-а био је Петар Алексић, који је и поред мањих повреда успео да се домогне бронзане медаље.

 

Urke 1            Далеко већи успех Клуб остварује на Првенству централне Србије на ком осваја чак 10 златних, 2 сребрне и 3 бронзане медаље. Поред Петра Алексића који је и на овом такмичењу освојио бронзану медаљу, неприкосновена нада у борбама Вук Манић је са лакоћом добио финални меч и освојио злато. У екипном пласману у техничким дисциплинама (форме и брзина извођења ножних техника) КБС Наисус остварио је успех попевши се на највиши степеник пијадестала.

 

            - Седмочлана екипа нашег Клуба, иако по годинама једна од млађих ако не и најмлађа, успела је да се избори 9 златних, 2 сребрна и 2 бронзана одличја. По ко зна који пут, Урош Митровић је показао зашто је део националног тима, освојивши притом чак 3 златне медаље. Управо овај успех даје наду да ће, већ наредног викенда на Балканском шампионату (24.-25.септембар) у бугарској Дубници, остварити добар резултат. А такође да поменута два викенда буду само одскочна даска за Светско  првенство (Лима, Перу - 29.септембар-02.октобар) на које се путује одмах након повратка из Бугарске. И овим али и будућим резултатима Урош оправдава све молбе које смо упутили за финансијску помоћ како према Општини Медијана тако и према Граду Нишу. - завршио је Небојша Анђелковић, први човек КБС Наисус-а.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61