Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Државно првенство за најмлађе

 

            Протеклог викенда одржано је Првенство Србије за пионире и сениоре до 21 године, на коме је КБС Наисус наступио са два такмичара и вратио се са златним и бронзаним одличјем.

 

            Наиме, у Београду на Бањици 07.маја одржано је државно првенство како за најмлађе тј конкуренцију пионира, тако и за млађе сениоре односно такмичаре старости до 21 године. Такмичење је окупило 300 такмичара из 41 клуба широм Србије те је конкуренција посебно код пионира била на завидном нивоу. Боје клуба бранили су најмлађи и то Милутин Станковић (пионир -23кг) и Вук Манић (пионир -27кг).

 

 Mića           Милутин је у категорији до 23кг у конкуренцији пионира од 6 до 8 година у првој борби победио Алексу Калнака (ТК Вршац) резултатом 6:2. Храбро се држећи у полуфиналној борби а за пролаз у финале, ипак старији и искуснији такмичар из Руме био је препрека, коју 6-огодишњи Мића није успео прескочити. Бољи је био Павле Радишић (ТК Змај), који је и освојио шампионску титулу, док се на грудима Милутина нашла бронзана медаља.

 

Vuk i Mića            За разлику од Миће, Вук је доминирао у категорији до 27кг, где је успео извојевати чак три победе до најсјајнијег одличја. Иако је током целог меча водио против Луке Смиљанића (ТК Галеб), Вук је посустао пред крај меча и дозволио противнику да учини борбу занимљивом али не и да победи те је иста завршена резултатом 14:13. Да би ту грешку исправио, у полуфиналу против Габријела Јунигла (ТК Еурошпед) почетком друге рунде завршио је предајом противника. Сам резултат 18:17, који се смењивао до последње секунде, говори да су се најбољи такмичари срели у финалу. Никола Кљајић (ТК Шабац) је био више него достојан противник али иако искуснији од Вука, морао се задовољити само сребрном медаљом, док се на највиши степеник пиједестала нашао члан КБС Наисус-а - Вук Манић.

 

Vuk            - Веома сам задовољан и поносан на обојицу својих такмичара, који су показали храброст и одлучност пред својим противницима, ма који они били. Мићи је ово прва борба у животу и верујем да ће ова бронзана медаља бити најмање што је освојио односно што ће тек освајати. Што се Вука тиче, за њега ће се тек чути и тек ће противници падати ничице. Труд, рад и велико улагање од стране родитеља, који га редовно доводе из Пирота (где иначе тренутно живе), дали су резултат. Успевши да победи своја три противника освојио је ТИТУЛУ ШАМПИОНА СРБИЈЕ. Надам се да ће и у наредном периоду, заједно са клупским другарима, поновити успех а очекују нас Трофеј Београда (14.мај - Београд), Астерикс КУП (21.мај - Ниш) и Техничко првенство (28.мај - Београд). - завршио је први човек КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61