Get Adobe Flash player
Prev Next

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

12 медаља на Астерикс КУП-у 2018

28.05.2018.

              Након 13 медаља на државном првенству, такмичари КБС Наисус-а на међународном такмичењу Астерикс КУП-у освојили су 12 медаља - 7 златних, 4 сребрних и 1 бронзану.

Cela vest...

13 медаља на Првенству Србије за КБС Наи…

22.05.2018.

              Протеклог викенда (20.априла) у спортској хали "Визура" одржано је Првенство Србије на коме су такмичари КБС Наисус-а освојили су 13 медаља - 7 златних, 2 сребрне и 4 бронзаних.

Cela vest...

Ђорђе двоструки шампион

16.04.2018.

              За викенд (15.априла) КБС Наисус је учествовао на Отвореном првенству Шапца на коме су освојена 3 одличја - 2 златна и 1 сребрно, док је у Бугарској освојена бронзана медаља.

Cela vest...

Исидора првак државе а Вук трећи

05.04.2018.

              За викенда (31.марта) КБС Наисус је учествовао на Првенству Србије за пионире и сениоре на коме су освојена 2 одличја - 1 златно и...

Cela vest...

1.коло Лиге Града Ниша

 

            Протеклог викенда (недеља - 17.април) у балон хали Нишке Бање одржано је 1.коло Лиге Града Ниша у техничким дисциплинама теквондоа. Том приликом учествовали су такмичари из 9 нишких клубова: Арес, Астерикс, Дае Хан, КДТ и КБС Наисус, КЕС 63, Левијатан, Филип-Ниш, Табу и наравно КБС Наисус, као технички организатор. Такмичењем је почело у 11ч а завршило у 14ч, на задовољство свих присутних а посебно најмлађих.

 

             Као званичну дисциплину гледаоци су могли да виде како стандардне тако и форме слободног стила, односно музичке. Поред почетника, најистакнутији је том приликом био нишки репрезентативац - Урош Митровић освојивши чак 4 златна одличја, те су присутни могли да увиде шта све преданост и рад могу да донесу. Што се тиче младих нада, са 2 златне медаље истакао се млађани Вук Манић, који је бриљирао у дисциплини брзине и кика. Поред званичних дисциплина, такмичари су се окушали и у две незваничне а то су брзина ударца као и кик (естетски приказ теквондо техника у слободно изабраној комбинацији). Подељено је 40 златних, 20 сребрних и 15 бронзаних медаља, те је мало ко кући отишао без неког од одличја.

 

Taekvondo  299 Taekvondo  331 Taekvondo  298

 - нишки репрезентативац и члан КБС Наисус-а - Урош Митровић -

 

            - Поред статутарне обавезе, постоји велика жеља да се теквондо омасови и афирмише те смо овај првенац организовали у Нишкој Бањи, где гравитира и ТК Левијатан. Тиме помажемо нашим члановима да поред освајања медаља њихових такмичара, свој клуб представе свом комшилуку. Надамо се да ће и ово такмичење допринети популаризацији теквондоа у Нишкој Бањи и начинити један мини-центар теквондоа. - рекао је председник Теквондо савеза Града Ниша - Зоран Хрват.

 

Taekvondo  104 Taekvondo  171 

 

Taekvondo  479 Taekvondo  436

 - младе такмичарске наде КБС Наисус-а - 

 

 

            Као један од тренера Техничке репрезентације Србије - Небојша Анђелковић је рекао:

            - Као технички организатор ове лиге, задовољан сам одазивом клубова и такмичара, и овим путем им се захваљујем. Велику захвалност дугујемо Спортском савезу Ниша као покровитељу овог такмичења, који нам је помогао донацијом медаља. Такође се захваљујемо и великом пријатељу клуба - Ивану Милосављевићу, који нам је досад увек помогао а овог пута био званични фотограф такмичења. Замисао овог такмичења јесте да се организују финансијски прихватљивији турнири на локалном нивоу и тиме подигне квалитет и квантитет нишких такмичара. Тиме ћемо ојачати како у такмичарском тако и организационом смислу, те на регионалним и државним првенствима постићи и боље успехе. Надам се да ће већ наредно коло бити далеко масовније и укључити остале теквондо клубове (Академија борилачких вештина, Астра-Ниш, Рамин-Ниш, Феникс-Ниш, Чегар), који се овом приликом нису одазвали.

 

            Наредно коло је планирано за новембар месец, када ће на основу свеукупног поретка, бити додељени и пехари за екипни пласман и победнике овогодишње Лиге Града Ниша. Тренутно у екипном поретку води КБС Наисус са 141 поеном (15 златних, 10 сребрних и 6 бронзаних одличја), у пратњи ТК Филип-Ниш са освојених 83 бода, а затим следе Левијатан и Табу са по 28 и Дае Хан са 21 бодом. Такође је намера да овај вид такмичења наредне године добије још неко коло више.

 

Taekvondo  grupna

- део освајача медаља КБС Наисус-а са судијама - 

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61