Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

3 медаље на Балканском првенству за Уроша и КБС Наисус

 

            Протеклог викенда један од малобројних нишких теквондиста на Балканском првенству био је ђак гимназије "9.мај" одељења I-4 Урош Митровић, који је том приликом освојио чак три медаље - 2 сребрне и 1 бронзану.

 

Urke            Наиме, у спортској хали "Кристална дворана" у административном центру Централно-банатског округа - у Зрењанину, 05. и 06.децембра одржан је 17. Балкански шампионат. Том приликом учешће је узело 553 такмичара из Србије, Републике Српске, Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Словеније, Румуније, Бугарске и Турске. Иако су били пријављени и такмичари јужне српцке покрајине Косово, ипак се нису појавили из њима знаних разлога, с тим што се претпоставља да им није одговарала чињеница да би се такмичили под заставом Балканске теквондо уније а не под непризнатом заставом тзв. Републике Косова. У оквиру теквондо репрезентација Србије, уврштени су и нишки теквондисти из три клуба - ТК "Арес" и ТК "Астерикс" који су имали такмичаре у млађим конкуренцијама (пионирској и кадетској), као и КБС Наисус чији је такмичар био у јуниорској конкуренцији.

 

srpski tim 

- Техничка репрезентација Србије на Балканском првенству -

(Зрењанин, 05.-06.децембар 2015.год.)

 

            Техничка репрезентација Србије наступила је другог дана такмичења а учешће у истој узели су Небојша Анђелковић као тренер националног тима и Урош Митровић као такмичар исте. Том приликом Урош је у веома озбиљној конкуренцији успео да освоји чак три одличја - 2 сребрна и 1 бронзано.

 

IMG 20151206 162517            - Да сам имао тежак задатак говори број пријављених такмичара и број земаља учесница. Учествовао сам у три дисциплине - јуниори појединачно (3.место), јуниорски тим (2.место) и слободни стил до 17 година појединачно (2.место). Иако сам био близу и бољег резултата, ово је велики успех за мене лично, али и за мој Клуб и наравно Град Ниш. Овим сам потврдио због чега сам део репрезентације већ пуних годину ипо (не рачунајући позиве и учешће у ширем тиму), као и оправдање додељене ми градске стипендије. - рекао је Урош Митровић, освајач медаља на Балканском првенству.

 

            Задовољан успехом свог пулена, клупски тренер и један од тренера Техничке репрезентације - Небојша Анђелковић, прокоментарисао је учешће на Балканском шампионату:

 

IMG 20151206 165146            - Сваке године је све већа али и квалитетнија конкуренција на Првенству Балкана. Иако је Техничка репрезентација Србије одбранила титулу свеукупног шампиона, уопште није било лако а посебно се мора истаћи репрезентација Бугарске, која је дошла у пуном саставу. Како смо пред сам наступ имали здрваствених проблема са појединим такмичарима, то је фалио део српског тима. Свој несебичан прилог дао је и Урош, освојивши 2 сребрна и 1 бронзано одличје, иако је у неким категоријама могао чак и златног одличја да дође. Верујем да ће упорно да настави да тренира те да ће својим радом и залагањем догурати и до тима који ће се наредне године упутити на Светско првенство у главни град Перуа - Лиму. - завршио је Небојша Анђелковић, први човек КБС Наисус-а.

 

            Иако нередовна градска стипендија није спречила Уроша да свој град учини поносним а све то уз велике напоре како родитеља тако и тренера. Искрено се надамо да ће и Општина Медијана својом донацијом али превасходно Град Ниш сагледати и КБС Наисус те уврстити макар један од приложених буџетских програма за наредну годину. Тиме би могли да наставимо са успесима и на најбољи начин афирмишемо Град и Општину, али и све оне који нису још увек у систему спорта да нам се придруже. 

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61