Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Олга за Србију осваја светску медаљу

 

          У мексичком Агваскалијантесу наступио је Национални тим Србије на Светском првенству и том приликом Олга Петровић осваја прву светску медаљу за Србију у формама - бронзано одличје.

 

           Наиме, након припрема одржаних у Републичком заводу за спорт на Кошутњаку, Техничка репрезентација је кренула пут Агваскалијантеса (Мексико). Том приликом Мексико је од 30.октобра до 02.новембра угостио до сада најбројније Техничко првенство света, притом окупивши oко 700 репрезентативаца из преко 50 земаља.

 

SP 3          - Пресрећна сам освајањем светске медаље а посебно што се ради о првој светској медаљи у формама за Србију. Тиме сам оправдала поверење првенствено Стручном тиму на челу са г.Љубишом Ракићем, али и мојих наставника услед изостанака из школе због припрема и такмичења. - рекла је млађана репрезентативка Србије - Олга Петровић.

 

          Имајући у виду да на Првенству света учествују азијске земље, као и они национални тимови који имају много боље услове за тренинг а без финансијских потешкоћа о којима морају мислити; то је Олгина медаља још значајнија.

 

SP 2          - Првенствено се морамо захвалити челницима Олимпијског комитета Србије, који су препознали потенцијал и стали иза Техничке репрезентације Србије те омогућили одлазак за Мексико. Најбољи показатељ захвалности је освојена прва светска медаља у техничкој дисциплини за Србију а од стране Олге Петровић, која се прошле године окитила златним одличјем на Првенству старог континента у Шпанији. У односу на претходно Светско првенство у Индонезији, а поред освојене медаље, имали смо још и пет наступа у полуфиналном кругу, што представља напредак и побољшање оствареног резултата. Поред Олге, српску репрезентацију у Мексику су чинили: Светлана Филиповић, Нина Петковић, Тања Тошић, Бранислав Куруца (капитен репрезентације/тренер), Милош Петковић, Бојан Тодоровић, Небојша Анђелковић (тренер), као и моја маленкост. - рекао је први човек Националног тима Србије - Љубиша Ракић.

 

SP 1

- Техничка репрезентација Србије - 

 

 

          У 2015.год. очекује нас Првенство света крајем октобра у Хо Ши Мину (Вијетнам), а пре истог и Европско првенство које има велике изгледе да се одржи у престоници Србије. Поред ових такмичења, део Техничке репрезентације Србије би требао наступити на Универзијади у Кореји и Европском студентском првенству у Хрватској, уколико то дозволе финансијске могућности. Освајањем медаље Србија је трасирала свој напредак те крупним корацима граби ка врху, где би се придружила оним репрезентацијама које можемо константно видети на пијадесталу освајача медаља.

 

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61