Get Adobe Flash player
Prev Next

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

12 медаља на Астерикс КУП-у 2018

28.05.2018.

              Након 13 медаља на државном првенству, такмичари КБС Наисус-а на међународном такмичењу Астерикс КУП-у освојили су 12 медаља - 7 златних, 4 сребрних и 1 бронзану.

Cela vest...

13 медаља на Првенству Србије за КБС Наи…

22.05.2018.

              Протеклог викенда (20.априла) у спортској хали "Визура" одржано је Првенство Србије на коме су такмичари КБС Наисус-а освојили су 13 медаља - 7 златних, 2 сребрне и 4 бронзаних.

Cela vest...

Ђорђе двоструки шампион

16.04.2018.

              За викенд (15.априла) КБС Наисус је учествовао на Отвореном првенству Шапца на коме су освојена 3 одличја - 2 златна и 1 сребрно, док је у Бугарској освојена бронзана медаља.

Cela vest...

Исидора првак државе а Вук трећи

05.04.2018.

              За викенда (31.марта) КБС Наисус је учествовао на Првенству Србије за пионире и сениоре на коме су освојена 2 одличја - 1 златно и...

Cela vest...

Млађани Урош првак Балкана

 

          Једини нишки представник на Балканском шампионату у теквондоу био је Урош Митровић и у родни град се вратио са ЗЛАТНИМ одличјем.

 

btuc 2014

 

kris          Протеклог викенда, тачније 11. и 12.октобра текуће године, Словенска теквондо федерација организовала је Првенство Балкана у граду под Похорјем - Марибору. Такмичење је окупило без мало 450 такмичара из националних тимова Србије, домаћина Словеније, Бугарске, Босне и Херцеговине (чији тим су чинили и репрезентативци Републике Српске), Хрватске, Црне Горе, Македоније, Румуније, Турске, Албаније, и тима српске Аутономне покрајине Косова и Метохије. Испред Словенске теквондо федерације, као техничког организатора шампионата, г.Кристијан Ковачич је поздравио присутне уз задовољство услед великог одазива а затим препустио реч генералном секретару Балканске теквондо уније - г.Константину Апостолу.

 

apostol          - Како г.Метин Сахин - председник БТУ-а, није тренутно присутан, мени је припала част да отворим овогодишње Првенство Балкана. Пре него ли то учиним, дозволите ми да вас упознам са новитетом а то је тзв. борба два-на-два. Очекујемо да ће овако нешто допринети афирмацији теквондоа те привући више нових спонзора и тиме омогућити бржи и квалитетнији развој нашег спорта на овим поднебљима. - рекао је г.Апостол.

 

          Једна од најбројнијих репрезентације био је управо српски национални тим са преко 120 такмичара. Иако имена попут Милице Мандић, Ане Бајић, Драгане Гладовић и сл., нису се нашли на списку (а присутни олимпијци попут Франке Анић и Ивана Трајковића) те услед давања шансе младим надама; то није спречило српски тим да освоји прва места у екипном пласману и то у свим категоријама (сем у кадетској конкуренцији) као и све укупном пласману. Избор најбољих такмичара у борбама по конкуренцијама није био ни мало лак али су се следећи истакли: кадет - Неџад Хусић (БиХ), кадеткиња - Луиза Занариева (Бугарска), јуниор - Милош Шућур (Србија), јуниорка - Викториа Костадинова (Бугарска), сениор - Иван Пурешевић (Србија) и сениорка - Марија Перишић (Србија).

 

          Поред атрактивног спектакла, који се по први пут нашао на Балканском првенству, и борби где се до последњег трена није знао победник; радује и поновни успех формаша који су и ове године декласирали своје противнике. Наиме, након семинара Ky Tu Dang-а у Београду и тренинга репрезентације, уследила су припремна такмичења (Отворена првенства Србије, Хрватске и Мађарске) чији је циљ био Балкански шампионат тј. успех на истом.

 

Urke - Balkansko 

- Урош Митровић - првак Балкана -  

 

          - Једини представници нишког теквондоа на овом Првенству Балкана били су чланови КБС Наисус-а и то Небојша Анђелковић (као тренер Техничке репрезентације и интернационални судија) као и Урош Митровић (репрезентативац). У протеклих месец дана освојене три бронзане и једна златна медаља биле су солидан увод али довољан да се млађани Урош нађе у националном тиму. То поверење је оправдао на најбољи могући начин освојивши ЗЛАТНУ медаљу на свом дебитантском балканском наступу. Надам се да ће овако што препознати и градски челници те нас подржати у наредном периоду и помоћи да на још бољи начин презентујемо Град Ниш и његове општине. Док са друге стране сам сигуран да ће Урош дати све од себе да још више напредује те потстакне и друге да крену његовим путем. - рекао је поносно први човек КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61