Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Млађани Урош првак Балкана

 

          Једини нишки представник на Балканском шампионату у теквондоу био је Урош Митровић и у родни град се вратио са ЗЛАТНИМ одличјем.

 

btuc 2014

 

kris          Протеклог викенда, тачније 11. и 12.октобра текуће године, Словенска теквондо федерација организовала је Првенство Балкана у граду под Похорјем - Марибору. Такмичење је окупило без мало 450 такмичара из националних тимова Србије, домаћина Словеније, Бугарске, Босне и Херцеговине (чији тим су чинили и репрезентативци Републике Српске), Хрватске, Црне Горе, Македоније, Румуније, Турске, Албаније, и тима српске Аутономне покрајине Косова и Метохије. Испред Словенске теквондо федерације, као техничког организатора шампионата, г.Кристијан Ковачич је поздравио присутне уз задовољство услед великог одазива а затим препустио реч генералном секретару Балканске теквондо уније - г.Константину Апостолу.

 

apostol          - Како г.Метин Сахин - председник БТУ-а, није тренутно присутан, мени је припала част да отворим овогодишње Првенство Балкана. Пре него ли то учиним, дозволите ми да вас упознам са новитетом а то је тзв. борба два-на-два. Очекујемо да ће овако нешто допринети афирмацији теквондоа те привући више нових спонзора и тиме омогућити бржи и квалитетнији развој нашег спорта на овим поднебљима. - рекао је г.Апостол.

 

          Једна од најбројнијих репрезентације био је управо српски национални тим са преко 120 такмичара. Иако имена попут Милице Мандић, Ане Бајић, Драгане Гладовић и сл., нису се нашли на списку (а присутни олимпијци попут Франке Анић и Ивана Трајковића) те услед давања шансе младим надама; то није спречило српски тим да освоји прва места у екипном пласману и то у свим категоријама (сем у кадетској конкуренцији) као и све укупном пласману. Избор најбољих такмичара у борбама по конкуренцијама није био ни мало лак али су се следећи истакли: кадет - Неџад Хусић (БиХ), кадеткиња - Луиза Занариева (Бугарска), јуниор - Милош Шућур (Србија), јуниорка - Викториа Костадинова (Бугарска), сениор - Иван Пурешевић (Србија) и сениорка - Марија Перишић (Србија).

 

          Поред атрактивног спектакла, који се по први пут нашао на Балканском првенству, и борби где се до последњег трена није знао победник; радује и поновни успех формаша који су и ове године декласирали своје противнике. Наиме, након семинара Ky Tu Dang-а у Београду и тренинга репрезентације, уследила су припремна такмичења (Отворена првенства Србије, Хрватске и Мађарске) чији је циљ био Балкански шампионат тј. успех на истом.

 

Urke - Balkansko 

- Урош Митровић - првак Балкана -  

 

          - Једини представници нишког теквондоа на овом Првенству Балкана били су чланови КБС Наисус-а и то Небојша Анђелковић (као тренер Техничке репрезентације и интернационални судија) као и Урош Митровић (репрезентативац). У протеклих месец дана освојене три бронзане и једна златна медаља биле су солидан увод али довољан да се млађани Урош нађе у националном тиму. То поверење је оправдао на најбољи могући начин освојивши ЗЛАТНУ медаљу на свом дебитантском балканском наступу. Надам се да ће овако што препознати и градски челници те нас подржати у наредном периоду и помоћи да на још бољи начин презентујемо Град Ниш и његове општине. Док са друге стране сам сигуран да ће Урош дати све од себе да још више напредује те потстакне и друге да крену његовим путем. - рекао је поносно први човек КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61