Get Adobe Flash player
Prev Next

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

12 медаља на Астерикс КУП-у 2018

28.05.2018.

              Након 13 медаља на државном првенству, такмичари КБС Наисус-а на међународном такмичењу Астерикс КУП-у освојили су 12 медаља - 7 златних, 4 сребрних и 1 бронзану.

Cela vest...

13 медаља на Првенству Србије за КБС Наи…

22.05.2018.

              Протеклог викенда (20.априла) у спортској хали "Визура" одржано је Првенство Србије на коме су такмичари КБС Наисус-а освојили су 13 медаља - 7 златних, 2 сребрне и 4 бронзаних.

Cela vest...

Ђорђе двоструки шампион

16.04.2018.

              За викенд (15.априла) КБС Наисус је учествовао на Отвореном првенству Шапца на коме су освојена 3 одличја - 2 златна и 1 сребрно, док је у Бугарској освојена бронзана медаља.

Cela vest...

Исидора првак државе а Вук трећи

05.04.2018.

              За викенда (31.марта) КБС Наисус је учествовао на Првенству Србије за пионире и сениоре на коме су освојена 2 одличја - 1 златно и...

Cela vest...

Семинар са најбољима

 

          У жељи даље едукације, Небојша Анђелковић је учествовао на семинару у Словенији, који су предводили најбољи тренери света - Georg Streif (Немачка) и Ireno Fargas (Шпанија).

 

Seminar u Sloveniji          Док је помоћни тренер КБС Наисус-а - Марко Милорадовић, диплому оперативног тренера теквондоа потврдио на лиценцном семинару одржаном у Београду 28.јуна; дотле се први човек КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић упутио ка Словенији. Словенски теквондо савез је на 1,500м високом ски-центру - Рогла, организовао међународни семинар, чија су два главна актера била немачки стручњак Georg Streif и шпански Ireno Fargas.

 

Rogla 4          Освајач многих медаља како са квалитетних турнира тако и светских и европских првенстава, Georg Streif своје знање преноси и на своје пулене, како клупске тако и у оквиру репрезентације. Пренето искуство је резултирало да се Немачка репрезентација под његовим вођством налазила увек у првих пет у екипном пласману а неретко чак и на највишем постољу.

 

          - Иако се скоро двадесет година у Поречу (Хрватска) организује тзв. Taekwondo power camp, веома ми је драго да смо и у Словенији направили семинар. Главни иницијатор за ову едукацију јесте мој велики пријатељ - Кристијан Ковачич, са ким имам веома добру сарадњу. Надам се да ће учесници семинара тек постизати велике резултате, искористивши макар део онога што је на овом семинару приказано. - рекао је потпредседник Баварске теквондо уније - Georg Streif.

 

Rogla 5          На семинару поред немачког стручњака, који је тренутно на осмом месту Најуспешнијих тренера на свету, нашао се и Ireno Fargas, који се убедљиво налази на прво место поменуте листе. Након завршене такмичарске каријере у којој има најсјајнија европска и светска одличја, окреће се тренерском позиву. Освајањем регионалног а затим и државног првенства са својим клубом, добија позив Шпанске теквондо федерације да стане на чело репрезентације. Од тада па до данас је водио националне тимове Шпаније, Француске и Мексика (1987-2008) и за то време освојена су: 17 олимпијска одличја, 19 златних медаља са светских првенстава и 64 медаља са европских и панамеричких првенстава.

 

Rogla sa svima

- учесници семинара - 

 

          - У оквиру европске турнеје, одлучили смо да од 27. до 29.јуна одржимо семинар у Словенији заједно са Georg Streif а у организацији Кристијана Ковачича - техничког директора Теквондо савеза Словеније. Услови ски-центра Рогла су више него задовољавајући а учесници семинара жељни нових сазнања, без обзира о којој старосној доби да је реч. - рекао је Ireno Fargas, директор најпознатијег теквондо центра на свету - Ла Лома у Мексику.

 

Rogla sa zastavom          - Велика је привилегија и част само бити у истој просторији а камо ли вежбати и тренирати са великанима теквондоа попут Georg Streif и Ireno Fargas, тренутно најбољих светских тренера. Поред Теодоре Радак (чланице ТК "Бањица" из Београда), био сам једини представник Србије на семинару те је одговорност била тиме већа а у жељи адекватног представљања Србије и нашег теквондоа. И Теодора као најмлађи учесник а моја маленкост као једини тренер који се нашао на татамију, добили смо похвале од стране немачког и шпанског стручњака, који су сваки минут користили да нам открију по коју тајну корејске вештине зване теквондо. Поред тренера и такмичара из Словеније (међу којима се истиче њихов олимпијац Иван Трајковић), Хрватске, Италије, Румуније; на семинару се нашла и некадашња репрезентативка Хрватске - Ивана Вујичић, са којом смо разменили нека од њених искустава из Мексика, где сада живи и ради. - завршио је Небојша Анђелковић, тренер Техничке репрезентације Србије.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61