Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Златна Александра

 

          На овогодишњем јуниорском првенству, КБС Наисус је добио државног првака - Александру Аћимовић.

 

DSCI2286           Дана 10.маја текуће године у Хали спортова на Новом Београду, одржано је државно првенство за пионире и јуниоре. Такмичење је окупило близу 350 такмичара из 40 клубова широм Србије и тиме дало на значај сваком добијеном мечу а услед јаке конкуренције. Како је ове године КБС Наисус остављен без финансијске помоћи Града Ниша, то се пут Београда упутила једна једина такмичарка - Александра Аћимовић. На питање о њеним импресијама у вези такмичења, такмичарка КБС Наисус-а одговара:

 

          - Иако сам имала трему, веровала сам довољно у себе као и у своје тренере, који су ме бодрили и саветовали шта у ком тренутку требам да урадим. У полуфиналном мечу наспрам себе сам имала Славицу Ђилас (ТК "Црвена Звезда"), коју сам добила златним бодом а након нерешеног резултата 3:3. У финалу ме чекала Катарина Ђокић (ТК "Летњиковац"), коју сам пре месец ипо у Нишу на Првенству централне Србије добила на златан бод. Понешена претходном победом као и мишљу да сам већ побеђивала противницу, дало ми је додатни полет да дам све од себе. Управо тако нешто се и исплатило те сам резултатом 2:0 осигурала себи златну медаљу. - рекла је млађана Александра.

 

DSCI2282 

- Александра са тренерима Марком и Небојшом у припреми за финале -

 

          Напредак у раду су приметили и њени тренери - Марко Милорадовић и Небојша Анђелковић.

 

DSCI2288          - Довољно је времена пред Александром да постигне и значајније резултате. На нама као тренерима јесте да јој омогућимо та достигнућа, колико нам могућности дозвољавају. До краја сезоне је остало још пар такмичења, те се надам да ће поновити резултат са овог првенства. - рекао је Марко Милорадовић, помоћни тренер КБС Наисус-а.

 

      Рад и залагање такмичара употпуњени су знањем тренера, који представљају малобројно едуковане тренере у нишком теквондо спорту. Наиме, поред Небојше као апсолвента Факултета спорта и физичког васпитања, који иза себе има завршену медицинску школу смер физитерапеутски техничар (што представља велику предност у односу на остале тренере са знањем искуствено пренешеним); Марко представља јединог дипломираног оперативног тренера теквондоа у Нишу.

 

       - Спајањем искуства и нових сазнања, како у теквондо спорту тако и у методологији тренинга, наставићемо са едукацијом наших такмичара. У жељи да се исти константно налазе на највишем степенику пиједестала те сутрадан поносно бране боје државног тима, намера нам је да радом на сопственој едукацији и усавршавању, подигнемо квалитета наших такмичара и вежбача, што ће бити тестирано на предстојећим такмичењима. - завршио је први човек КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

 

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61