Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Отворено првенство Војводине

 

          На Отвореном првенству Војводине 17.новембра текуће године међу безмало 500 такмичара, КБС Наисус је успео извојевати четири одличја - два златна и по једно сребрно и бронзано.

  

          У највећем граду северног војводства Србије или "Српској Атини", како многи називају Нови Сад, одржало се треће по реду Отворено првенство Војводине у велелепној хали Спенса. Да такмичење не остане на националном нивоу већ има међународни карактер, својим учешћем учинили су такмичари Босне и Херцеговине. КБС Наисус су представили следећи такмичари:

 

  

Лазар Јованчић (пионир -33кг) - 9.место,

 

Немања Петровић (пионир +40кг) - 3.место,

 

Никола Станковић (кадет -49кг) - 2.место,

 

Стеван Ивковић (сениор -74кг) - 5.место,

 

                              (форме - сениор индивидуално) - 1.место,

 

Душан Ивковић (форме - сениор индивидуално) - 1.место.

 

 

Vojvodina Open

- екипа КБС Наисус-а у новосадском Спенсу -  

 

          На такмичењу, које се организује након неколико година паузе, појавила се већина клубова из Србије као и екипе из Босне и Херцеговине, те учинили веома квалитетним овај турнир. Лазар у самом жребу није имао среће јер је у првом колу изгубио од две године старијег Огњена Седлара (ТК "Фаворит" - Нови Сад), златног са КУПСрбије. Немањи је услед напорног пута након два добијена меча концентрација пала те је са 1:2 изгубио од шампиона турнира Алексе Марјановића (ТК "Империум" - Земун) те освојио бронзану медаљу. Након феноменалне демонстрације на КУПЦара Константина у Нишу, када је освојио златну медаљу, недовољан опоравак како од повреде тако и од кратке болести, учинио је да се Никола морао задовољити сребрним одличјем.

 

 

          Браћа Ивковић - Душан и Стеван, освојили су златне медаље у техничкој дисциплини. Пошто су сви завршили са својим мечевима, Стеван је имао подршку својих клупских другара као последњи такмичар КБС Наисус-а који је наступио. Иако је такмичар из Зрењанина (Радован Мијановић) водио током читавог меча, а у једном тренутку и са 4 поена разлике, Стеван је успео да му се приближи. Међутим, на крају је ипак једним поеном разлике (11:12) славио његов противник те се Стеван није окитио још једном медаљом, заузевши 5.место.

 

          - У свеукупном пласману најбољи су били такмичари из Руме - ТК "Змај", а затим ТК "Азија" - Београд и ТК "Елит" - Инђија. КБС Наисус је у кадетској конкуренцији заузео 12.место, што је одлична позиција имајући у виду напорно путовање а релативно одморне противнике. Већ наредног викенда нас очекује Отворено првенство Србије у формама, где се надам да ћемо успети да на крају сезоне постигнемо прошлогодишњи успех у броју освојених медаља. - завршио је Небојша Анђелковић, први човек КБС Наисус-а.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61