Get Adobe Flash player
Prev Next

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

12 медаља на Астерикс КУП-у 2018

28.05.2018.

              Након 13 медаља на државном првенству, такмичари КБС Наисус-а на међународном такмичењу Астерикс КУП-у освојили су 12 медаља - 7 златних, 4 сребрних и 1 бронзану.

Cela vest...

13 медаља на Првенству Србије за КБС Наи…

22.05.2018.

              Протеклог викенда (20.априла) у спортској хали "Визура" одржано је Првенство Србије на коме су такмичари КБС Наисус-а освојили су 13 медаља - 7 златних, 2 сребрне и 4 бронзаних.

Cela vest...

Ђорђе двоструки шампион

16.04.2018.

              За викенд (15.априла) КБС Наисус је учествовао на Отвореном првенству Шапца на коме су освојена 3 одличја - 2 златна и 1 сребрно, док је у Бугарској освојена бронзана медаља.

Cela vest...

Исидора првак државе а Вук трећи

05.04.2018.

              За викенда (31.марта) КБС Наисус је учествовао на Првенству Србије за пионире и сениоре на коме су освојена 2 одличја - 1 златно и...

Cela vest...

7.место на Светско првенство за Србију

 

      Након завршних припрема на Караташу (од 20. до 25.октобра), Техничка репрезентација Србије учествовала је на 8.Светском техничком првенству (од 31.октобра до 03.новембра), где је успела да избори финале и одлично 7.место.

  

          У 2013.год. Техничка репрезентација Србије је у оквиру припрема за Светско првенство учествовала на 3 турнира А класе (Белгија, Аустрија и Мађарска). Поред великог успеха на Европском првенству (где су освојене једна златна и две бронзане медаље) и Балканском шампионату (на ком је освојено прво место у екипном пласману), подизање форме такмичара евидентно је поткрепљено све бољим резултатима, које су исти постизали. Завршне припреме Tима Србије, који је наступио на овогодишњем Светском првенству, одржане су у Омладинском кампу "Ђердап" (Караташ) покрај Кладова од 20. до 25.октобра. На припреме су позвани следећи такмичари: Нина Петковић, Милош Петковић, Бранислав Куруца (капитен репрезентације), Лазар Манојловић и Бојан Тодоровић. Стручни тим су чинили: Љубиша Ракић (главни тренер репрезентације), Бранислав Куруца и Небојша Анђелковић (тренери репрезентације).

 

Bali 0

- припреме на Караташу -

 

       Летом са аеродрома "Никола Тесла" у Београду, Техничка репрезентација Србије се 27.октобра упутила на Бали (Индонезија), где се од 31.октобра до 03.новембра текуће године одржало 8. Светско првенство у формама. Целодневни лет измориоје српски тим, који јеслетевши у индонежански Денпасар 28.октобрапочео да се аклиматизује на веома велику влажност ваздуха, што је постигнуто након пар дана. На аеродрому "Нгурах Реи" у Денпасару српски тим су дочекали волонтери и отпратили до хотела "Ибис ресорт" у градићу Нуса Дуа, где се такмичење и одржало.

 

        - Састанак вођа тимова и жреб (како форми које ће такмичари радити, тако и поредак такмичара) одржан је 29.октобра. Након уводне речи и презентовања организационог одбора првенства, тимови су упознати како са садашњим тако и неким од будућих детаља а у вези изведби самих форми. Распоређивањем такмичара у оквиру старосних категорија и по изжребаним формама, добијен је тежак задатак. - рекао је Љубиша Ракић, главни тренер Техничке репрезентације Србије.

 

          На крају првог дана такмичења - 31.октобра, одржана је свечана церемонија отварања, коју је предводио први човек Светске теквондо федерације - г.Chungwon Choue. По постројавању репрезентација, где су Србију представљали Нина и Милош Петковић, поздрављени су присутни, међу којима је било 51 представника чланица WTF-a, Председник Азијске теквондо уније, 4 члана Међународног олимпијског комитета, као и неки од важних делегата WTF-a, а поред тога и преко 1.500 гледаоца. Након уручивања плакета, церемонију су увеличали индонежански плесови и Демо тим WTF-a, који је мамио уздахе одушевљења публике.

 

      У конкуренцији од 700 такмичара из 51 земље, репрезентативци Србије су имали следећи учинак:

 

  • Нина Петковић (сениорка до 29 год.) - 26.место,
  • Милош Петковић (сениор до 29 год.) - 24.место,
  • Нина и Милош Петковић (пар до 29.год.) - 20.место,
  • Бранислав Куруца (сениор до 39 год.) - 14.место,
  • Бојан Тодоровић (сениор до 49 год.) - 12.место,
  • Куруца, Манојловић, Тодоровић (мушки тим 2) - 7.место.

 

          - Освртом на резултате са претходних светских првенстава, српски тим је постигао успех, како је по први пут изборено једно финале и освојено 7.место. Остаје жал за медаљом, која је била на дохват руке, али и за још једним полуфиналем - Милош Петковић је био 9. у квалификационој групи из које је осам отишло у следећи круг а такмичар из Катара (заузевши одлично 12.место) био је за само 0.13 поена бољи. - рекао је Бранислав Куруца, тренер Техничке репрезентације Србије.

 

Bali 1 

- Техничка репрезентација Србије у Индонезији - 

 

          - Оно што очекује репрезентативце Србије до краја године јесте учешће у оквиру својих клубова на Отворено првенство Војводине (17.новембар) те у оквиру Тима Србије на Отворено првенство Србије (24.новембра). Након ових такмичења стручни тим ће предати извештај Теквондо асоцијацији Србије о свом раду у претходних годину дана од како је постављен на чело Техничке репрезентације. Историјски успех који је направљен ове године, даје елан за даљи напредак и рад те жељу за новим успесима на званичним првенствима. - завршио је Небојша Анђелковић, тренер Техничке репрезентације Србије.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61