Get Adobe Flash player
Prev Next

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

12 медаља на Астерикс КУП-у 2018

28.05.2018.

              Након 13 медаља на државном првенству, такмичари КБС Наисус-а на међународном такмичењу Астерикс КУП-у освојили су 12 медаља - 7 златних, 4 сребрних и 1 бронзану.

Cela vest...

13 медаља на Првенству Србије за КБС Наи…

22.05.2018.

              Протеклог викенда (20.априла) у спортској хали "Визура" одржано је Првенство Србије на коме су такмичари КБС Наисус-а освојили су 13 медаља - 7 златних, 2 сребрне и 4 бронзаних.

Cela vest...

Ђорђе двоструки шампион

16.04.2018.

              За викенд (15.априла) КБС Наисус је учествовао на Отвореном првенству Шапца на коме су освојена 3 одличја - 2 златна и 1 сребрно, док је у Бугарској освојена бронзана медаља.

Cela vest...

Исидора првак државе а Вук трећи

05.04.2018.

              За викенда (31.марта) КБС Наисус је учествовао на Првенству Србије за пионире и сениоре на коме су освојена 2 одличја - 1 златно и...

Cela vest...

Србија најбоља на Балканском шампионату

 

          Протеклог викенда (07. и 08.семптембар) одржано је у Бару (Црна Гора) Балканско првенство, како у борбама тако и у формама, на коме је Србија заузела прво место.

 

          Црногорска лука - Бар била је домаћин Балканског шампионата и притом окупила такмичаре из десет земаља, те поред земље домаћина ту су се нашле репрезентације: Србије, Словеније, Босне и Херцеговине, Румуније, Бугарске, Македоније, Турске, Албаније али и екипе Косова, као новопризнате чланице WTF-а и ЕТУ-а. Најбројнији репрезентативни тим био је национални тим Србије, те не чуди да су у конкуренцији од преко 400 такмичара српски орлови били екипно први.

 

DSC 0718 s

 

          Технички национални тим Србије је заузео трон на овогодишњем Балканском шампионату те задовољство резултатом није крио ни капитен националног тима и такође тренер српске репрезентације - Бранислав Куруца:

 

DSCF6682          - Попевши се на највиши степеник пиједестала, потврдили смо претходни рад као и успехе како на међународним такмичењима тако и на Европском првенству, са кога смо се вратили са чак три медаље. Освојивши 18 златних, 9 сребрних и 3 бронзана одличја, наш тим је био неприкосновен, оставивши иза себе репрезентације Бугарске и Црне Горе.

 

          Пред формаше су још само два испита пред онај најтежи - Светско првенство у Индонезији, које ће се одржати од 31.октобра до 3.новембра на Балију.

 

DSCF6691         - Наше такмичаре очекује Отворено првенство Мађарске (Будимпешта - 28.септембра) и КУП Србије (Београд - 05. и 06.октобра), након чега ће они најбољи отићи на седмодневне припреме пред одлазак у Индонезију на Техничко првенство света. Оно што је овај Балкански шампионат показао јесте да се поред стандардних првотимаца јављају и неки такмичари на које се може озбиљно рачунати у наредном периоду. Том приликом се мисли на млађе снаге, попут Немање Јанковића и Милијане Ђорђевић, који су приказали квалитет те се надамо да ће и даље предано да раде и доказују се резултатима. - рекао је главни тренер Техничке репрезентације - Љубиша Ракић.

 

          Поред Бориса Секулића из Академије борилачких вештина, који је освојио бронзано одличје, Ниш је представљао Небојша Анђелковић, као тренер Техничке репрезентације Србије, који је притом изјавио:

 

DSCF6595         - Задовољство резултатом и освојеним првим местом у укупном поретку, не може а да се не препише претходном раду на тренинзима Техничке репрезентације. Такође се мора приметити и недостатак такмичарског искуства код појединих такмичара, на које су сами услови деловали да исти не покажу свој максимум. Освајање бодова за ЕТУ-ову ранг листу на А класа турниру у Будимпешти, као и КУП Србије, веома су добра увертира тиму који ће наступити у Индонезији у нади да ће се вратити са неким од одличја.

 

       И српски борци су били екипно први те једина конкуренција у којој је Турска у екипном пласману била боља јесте јуниорска, али ни то није пореметио свеукупни пласман где се на највишем месту нашла српска тробојка. По статистици најбољи такмичари у узрасним категоријама били су:

 

кадет - Dimitar Petrov (Бугарска)

 

кадеткиња - Вања Марковић (Србија)

 

јуниор - Миодраг Вићентић (Србија)

 

јуниорка - Esra Kalem (Турска)

 

сениор - Никола Вучковић (Србија)

 

сениорка - Malina Mihaila (Румунија)

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61