Get Adobe Flash player
Prev Next

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

12 медаља на Астерикс КУП-у 2018

28.05.2018.

              Након 13 медаља на државном првенству, такмичари КБС Наисус-а на међународном такмичењу Астерикс КУП-у освојили су 12 медаља - 7 златних, 4 сребрних и 1 бронзану.

Cela vest...

13 медаља на Првенству Србије за КБС Наи…

22.05.2018.

              Протеклог викенда (20.априла) у спортској хали "Визура" одржано је Првенство Србије на коме су такмичари КБС Наисус-а освојили су 13 медаља - 7 златних, 2 сребрне и 4 бронзаних.

Cela vest...

Ђорђе двоструки шампион

16.04.2018.

              За викенд (15.априла) КБС Наисус је учествовао на Отвореном првенству Шапца на коме су освојена 3 одличја - 2 златна и 1 сребрно, док је у Бугарској освојена бронзана медаља.

Cela vest...

Исидора првак државе а Вук трећи

05.04.2018.

              За викенда (31.марта) КБС Наисус је учествовао на Првенству Србије за пионире и сениоре на коме су освојена 2 одличја - 1 златно и...

Cela vest...

Ioannis Zarkadas у посети Нишу

 

            Велики пријатељ теквондо спорта и Ниша, а некадашњи студент нишког Факултета спорта и физичког васпитања - Ioannis Zarkadas, одржао је kyrogi семинар од 05. до 09.августа нишким теквондистима.

 

DSCF6428            Некадашњи репрезентативац Грчке - Ioannis Zarkadas (носилац црног појаса 5.ДАН), рођен 13.августа 1976.год. на просторима северне Грчке у градићи Kozani. Србију је заволео за време свог боравка у Нишу, где је дипломирао на Факултета спорта и физичког васпитања, али је ту нашао и животну сапутницу - Данијелу са којом имају две преслатке девојчице. Након студија се враћа у Грчку али не у родно место већ на једно од познатих туристичких дестинација - острво вулканског порекла Санторини и то у градић Thira.Оснива свој теквондо клуб 2007.год.  под називом Santorini Lions ("Лавови Санторинија"), који у овом трненутку броји око 150 полазника. Поред 4 златне, 11 сребрних и 8 бронзаних медаља на државним првенствима, у својој колекцији "Лавови Санторинија" имају и неколико одличја са А класе турнира. Тај биланс ће се сигурно увећати када од септембра ове године крену тренирати у новим просторијама - сали са теретаном која мери 600м2, чиме ће добити далеко боље услове за рад.

 

            Овогодишњи боравак у Нишу, сем посете пријатеља и родбине, Ioannis је искористио да свесрдно помогне младим нишким теквондистима, указујући на најмодернији приступ борби. Том приликом направио је компарацију између ранијег и савременог начина пласирања техника и њихове примене на такмичењима.

 

DSCF6460            - Електронски штитници а притом и нова правила, која су уведена пре пар година, изменили су начин војевања. Управо из тог разлога су семинари, а посебно страних стручњака, веома значајни за развој не само младих теквондиста већ и теквондо спорта на овом простору, у нашем граду. Након што је гостовао Ioannis Pyrgelis, још један грчки стручњак - Ioannis Zarkadas је својим боравком афирмисао теквондо али и унапредио знања присутнима својим саветима, сугестијама и искуством. - рекао је први човек КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

 

            Евоцирајући успомене из студентских дана са Зораном Хрватом (ТК "Табу"), Дејаном Анђелковићем (ТК "Дае Хан") и Небојшом Анђелковићем (тада чланом ТК "Рамин-Ниш" а сада далеко успешнијег КБС Наисус-а) и тренирања са истим, Ioannis је рекао:

 

DSCF6471

- део екипе Теквондо савеза Града Ниша - 

 

            - Волим Србију и српски народ, и зато сам и одлучио да се школујем у Нишу. За Ниш ме сада везује пуно лепих успомена и веома драгих људи и пријатеља, и све што радим полази из срца. Тако се, на иницијативу и договор са Небојшом Анђелковићем, изнедрила и ова нова сарадња, у коју су укључени људи које већ знам од раније а који желе да се усавршавају и напредују.

 

DSCF6480            - Част ми је да нашем великом пријатељу - Ioannis Zarkadas, испред Спортског савеза Ниша и у своје име, уручим поклоне као захвалност за помоћ у едукацији и афирмацији теквондо спорта, као и пројекта "Спорт за све". Поред календара КБС Наисус-а и неких од обележја Спортског савеза Ниша, поклањамо му и "пасош Ниша" са дестинацијама, које наш град има у лепези туристичке понуде. Такође се надам да ће овај семинар бити само увертира за даљу и још успешнију сарадњу, као и будуће пројекте. - завршио је Небојша Анђелковић - председник и главни тренер КБС Наисус-а.

 

            Након речи хвале за гостопримство и надања да ће поново моћи да посети Ниш у најскорије време, Ioannis је уручио позив неколицини да се опробају са његовим пуленима на Санторију.

 

Santorini Lions

- "Лавови Санторинија" -

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61