Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Хапкидо мајстор из Панчева у посети Нишу

 

          Протеклих пар дана хапкидо мајстор из Панчева - Александар Ђоровић, боравио је у Нишу и тренирао са КБС Наисус-ом.

 

hapkido srbija          Јесенас Александар Ђоровић је полагао за мајсторско звање пред Yeong Beom Kang-ом, док су у комисији за полагање били и Љубиша Ракић, Бранислав Куруца и Небојша Анђелковић. Да је то један од подстрека за даље успехе, доказао је са екипом из Панчева која је наступила на Европском хапкидо првенству, одржаном у Загребу (Хрватска) од 14. до 16.фебруара. Поред Александра, који је освојио бронзану медаљу, репрезентацију Србије чинили су Саша Медић - златно одличје, Александра Бугарин - златно одличје, Роберт Чеки - бронзана медаља и Зоран Гаћеша, који је остао без пласмана. Том приликом хапкидо репрезентација Србије је у свеукупном пласману заузела 2.место.

 

hapkido          Како би се хапкидо, као још једна корејска вештина поред теквондоа, омасовила у Србији те утицало на сам квантитет али и квалитет такмичара, то је договорен заједнички рад. Овом приликом - 17. и 18.јула, у госте Нишу и КБС Наисус-у дошао је бронзани са Европског првенства - Александар Ђоровић.

  

          - Поред приказа основних техника и одбрана од наоружаног нападача, које се иначе и раде у нашем клубу, искористили смо прилику да наши чланови из прве руке чују и пробају такмичарски хапкидо. Управо тиме је приказан још један од аспеката примене хапкидо техника и дати су савети о основама тактике која се примењује. - рекао је први човек КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

 

          Да је ово само почетак будуће сарадње, потврдио је и Александар:

 

hapkido 2          - Веома ми је драго да има заинтересованих за хапкидо, и то не само као вид самоодбране, већ и у такмичарском смислу. Оно што је приказано овом приликом, намера нам је да заједничким снагама проширимо, те укључимо и остале клубове који су заинтересовани. Такође ће се у неком од наредних виђења обрађивати тематске целине, које су сада само поменуте. То је случај са одбранама од нападача који је наоружан ватреним оружјем, што као апсолвент Полицијске академије у Земуну, могу изнети своје лично виђење али и не тако мало искуство које су ми пренели моји професори током студија. - рекао је млади Александар Ђоровић.

hapkido 1

део екипе учесника хапкидо тренинга

 

          Наредно дружење ће бити организовано већ током августа месеца, када ће договор о будућој сарадњи бити конкретизован у циљу чешће размене искустава. Такође се мора напоменути да је и ово дводневно дружење и тренирање део заједничког пројекта КБС Наисус-а и Спортског савеза Ниша а реч је о борби против насиља у спорту.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61