Get Adobe Flash player
Prev Next

27 медаља на КУП-у Србије за КБС Наисус

03.10.2017.

              Протеклог викенда (30.септембра и 01.октобра) у спортској хали "Ранко Жеравица" одржан је КУП Србије (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима...

Cela vest...

За 7 година постојања близу 700 одличја

08.08.2017.

              За 7 година постојања, КБС Наисус је у своју ризницу скупио близу 700 одличја са без мало 130 такмичења уз учешће на преко 20...

Cela vest...

Бронза за Уроша и 139 медаља у овом полу…

20.06.2017.

              Протеклог викенда (17.јуна) одржано је Отворено првенство Аустрије на коме је учествовао и Урош Митровић те том приликом освојио бронзану медаљу.

Cela vest...

33 медаља у 3.колу за КБС Наисус

13.06.2017.

              Протеклог викенда (10.јуна) одржано је 3.коло Лиге Града Ниша у техничким дисциплинама и том приликом КБС Наисус је освојио чак 33 медаље - 18...

Cela vest...

2 медаље за КБС Наисус на јубиларном Отв…

30.05.2017.

              Протеклог викенда (27.маја) КБС Наисус учествује на Отвореном првенству Карловца на 50-огодишњици теквондоа у овом делу Европе и осваја су 2 медаље - 1...

Cela vest...

Хапкидо мајстор из Панчева у посети Нишу

 

          Протеклих пар дана хапкидо мајстор из Панчева - Александар Ђоровић, боравио је у Нишу и тренирао са КБС Наисус-ом.

 

hapkido srbija          Јесенас Александар Ђоровић је полагао за мајсторско звање пред Yeong Beom Kang-ом, док су у комисији за полагање били и Љубиша Ракић, Бранислав Куруца и Небојша Анђелковић. Да је то један од подстрека за даље успехе, доказао је са екипом из Панчева која је наступила на Европском хапкидо првенству, одржаном у Загребу (Хрватска) од 14. до 16.фебруара. Поред Александра, који је освојио бронзану медаљу, репрезентацију Србије чинили су Саша Медић - златно одличје, Александра Бугарин - златно одличје, Роберт Чеки - бронзана медаља и Зоран Гаћеша, који је остао без пласмана. Том приликом хапкидо репрезентација Србије је у свеукупном пласману заузела 2.место.

 

hapkido          Како би се хапкидо, као још једна корејска вештина поред теквондоа, омасовила у Србији те утицало на сам квантитет али и квалитет такмичара, то је договорен заједнички рад. Овом приликом - 17. и 18.јула, у госте Нишу и КБС Наисус-у дошао је бронзани са Европског првенства - Александар Ђоровић.

  

          - Поред приказа основних техника и одбрана од наоружаног нападача, које се иначе и раде у нашем клубу, искористили смо прилику да наши чланови из прве руке чују и пробају такмичарски хапкидо. Управо тиме је приказан још један од аспеката примене хапкидо техника и дати су савети о основама тактике која се примењује. - рекао је први човек КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

 

          Да је ово само почетак будуће сарадње, потврдио је и Александар:

 

hapkido 2          - Веома ми је драго да има заинтересованих за хапкидо, и то не само као вид самоодбране, већ и у такмичарском смислу. Оно што је приказано овом приликом, намера нам је да заједничким снагама проширимо, те укључимо и остале клубове који су заинтересовани. Такође ће се у неком од наредних виђења обрађивати тематске целине, које су сада само поменуте. То је случај са одбранама од нападача који је наоружан ватреним оружјем, што као апсолвент Полицијске академије у Земуну, могу изнети своје лично виђење али и не тако мало искуство које су ми пренели моји професори током студија. - рекао је млади Александар Ђоровић.

hapkido 1

део екипе учесника хапкидо тренинга

 

          Наредно дружење ће бити организовано већ током августа месеца, када ће договор о будућој сарадњи бити конкретизован у циљу чешће размене искустава. Такође се мора напоменути да је и ово дводневно дружење и тренирање део заједничког пројекта КБС Наисус-а и Спортског савеза Ниша а реч је о борби против насиља у спорту.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61