Get Adobe Flash player
Prev Next

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

12 медаља на Астерикс КУП-у 2018

28.05.2018.

              Након 13 медаља на државном првенству, такмичари КБС Наисус-а на међународном такмичењу Астерикс КУП-у освојили су 12 медаља - 7 златних, 4 сребрних и 1 бронзану.

Cela vest...

13 медаља на Првенству Србије за КБС Наи…

22.05.2018.

              Протеклог викенда (20.априла) у спортској хали "Визура" одржано је Првенство Србије на коме су такмичари КБС Наисус-а освојили су 13 медаља - 7 златних, 2 сребрне и 4 бронзаних.

Cela vest...

Ђорђе двоструки шампион

16.04.2018.

              За викенд (15.априла) КБС Наисус је учествовао на Отвореном првенству Шапца на коме су освојена 3 одличја - 2 златна и 1 сребрно, док је у Бугарској освојена бронзана медаља.

Cela vest...

Исидора првак државе а Вук трећи

05.04.2018.

              За викенда (31.марта) КБС Наисус је учествовао на Првенству Србије за пионире и сениоре на коме су освојена 2 одличја - 1 златно и...

Cela vest...

Хапкидо мајстор из Панчева у посети Нишу

 

          Протеклих пар дана хапкидо мајстор из Панчева - Александар Ђоровић, боравио је у Нишу и тренирао са КБС Наисус-ом.

 

hapkido srbija          Јесенас Александар Ђоровић је полагао за мајсторско звање пред Yeong Beom Kang-ом, док су у комисији за полагање били и Љубиша Ракић, Бранислав Куруца и Небојша Анђелковић. Да је то један од подстрека за даље успехе, доказао је са екипом из Панчева која је наступила на Европском хапкидо првенству, одржаном у Загребу (Хрватска) од 14. до 16.фебруара. Поред Александра, који је освојио бронзану медаљу, репрезентацију Србије чинили су Саша Медић - златно одличје, Александра Бугарин - златно одличје, Роберт Чеки - бронзана медаља и Зоран Гаћеша, који је остао без пласмана. Том приликом хапкидо репрезентација Србије је у свеукупном пласману заузела 2.место.

 

hapkido          Како би се хапкидо, као још једна корејска вештина поред теквондоа, омасовила у Србији те утицало на сам квантитет али и квалитет такмичара, то је договорен заједнички рад. Овом приликом - 17. и 18.јула, у госте Нишу и КБС Наисус-у дошао је бронзани са Европског првенства - Александар Ђоровић.

  

          - Поред приказа основних техника и одбрана од наоружаног нападача, које се иначе и раде у нашем клубу, искористили смо прилику да наши чланови из прве руке чују и пробају такмичарски хапкидо. Управо тиме је приказан још један од аспеката примене хапкидо техника и дати су савети о основама тактике која се примењује. - рекао је први човек КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

 

          Да је ово само почетак будуће сарадње, потврдио је и Александар:

 

hapkido 2          - Веома ми је драго да има заинтересованих за хапкидо, и то не само као вид самоодбране, већ и у такмичарском смислу. Оно што је приказано овом приликом, намера нам је да заједничким снагама проширимо, те укључимо и остале клубове који су заинтересовани. Такође ће се у неком од наредних виђења обрађивати тематске целине, које су сада само поменуте. То је случај са одбранама од нападача који је наоружан ватреним оружјем, што као апсолвент Полицијске академије у Земуну, могу изнети своје лично виђење али и не тако мало искуство које су ми пренели моји професори током студија. - рекао је млади Александар Ђоровић.

hapkido 1

део екипе учесника хапкидо тренинга

 

          Наредно дружење ће бити организовано већ током августа месеца, када ће договор о будућој сарадњи бити конкретизован у циљу чешће размене искустава. Такође се мора напоменути да је и ово дводневно дружење и тренирање део заједничког пројекта КБС Наисус-а и Спортског савеза Ниша а реч је о борби против насиља у спорту.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61