Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Четири медаље на Отвореном првенству Аустрије

 

          Након одржаног Отвореног првенства Аустрије у борбама, одржан је такође А класе али у формама, где је српски тим освојио је четири медаље - једну златну и три бронзане.

 

 

 austriaforme2013

Техничка репрезентација Србије, ген.сек. ТАС - Зоран Ћендић

и председник Аустријске теквондо федерације - Реза Задемохамад

 

          Наиме, у Инсбруку је 1. и 2.јуна одржано Отворено првенство Аустрије у борбама, где је Национални тим Србије освојио 3.место у екипном пласману освојивши 14 медаља (3 златне, 2 сребрне и 9 бронзаних) од 46 такмичара који су га представљали. По истом принципу је у Бечу је одржано Отворено првенство Аустрије али у формама, на ком је наступило више од 300 такмичара из 20 земаља. Међу земљама учесницама нашла се и Србија, чији је тим сачињавало 12 такмичара распоређених у А и Б тим. Предвођена тренерским тимом у саставу Љубиша Ракић, Бранислав Куруца и Небојша Анђелковић, Техничка репрезентација Србије домогла се 13. позиције у свеукупном пласману, што до сада представља најбољи пласман Националног тима на неком турниру А класе у формама. За Национални тим су наступили:

 

 

 

кадети:

 

 

Олга Петровић - златна медаља,

Немања Јанковић - 11.место,

Михајло Головић - квалификације,

Урош Митровић - квалификације,

Марија Познановић - квалификације.

 

 

кадетски пар:

 

 

Петровић и Головић - 3.место,

Познановић и Јанковић - 5.место.

 

 

сениори до 29 год.:

 

 

Нина Петковић - 12.место,

Милош Петковић - квалификације,

Јелена Илић - квалификације,

Александар Каличанин - квалификације.

 

 

сениорски пар до 29 год:

 

 

Петковић и Петковић - 6.место.

 

 

сениори до 39 год.:

 

 

Бранислав Куруца - 5.место,

Лазар Манојловић - 11.место.

 

 

сениори до 49 год.:

 

 

Бојан Тодоровић - 3.место.

 

 

сениорски тим преко 30 год.:

 

 

Куруца, Манојловић и Тодоровић - 3.место.

 

 

 

Olga Petrovic          - Иако смо били надомак освајања још пар медаља, задовољни смо постигнутим успехом на овогодишњем Отвореном првенству Аустрије. Како смо до сада освајали једну до две медаље на А класа турнирима, види се напредак и минули рад. Оно што се мора напоменути јесте да су све квалитетнија такмичења ове врсте али и број такмичара је сваке године све већи. Управо због тога је организатор на само пар минута од старта категорије, у којој су наступили Милош Петковић и Александар Каличанин, извршили промену то је утицало на пласман у полуфинале. Са друге стране, лично сам задовољан што су се у Б репрезентативном тиму нашли и Александар Каличанин и Урош Митровић, којима је ово био дебитантски наступ те се надам да ће им бити добар подстрек за даљи и још успешнији рад. - рекао је један од тренера Техничке репрезентације Србије - Небојша Анђелковић.

 

          Тренерски тим није пропустио прилику да се види са великим пријатељем и носиоцем црног појаса 6.ДАН - Yong Beom Kang-ом, чији се долазак у Београд очекује највероватније новембра месеца. Том приликом мастер Канг је даровао специјалним добоцима Ракића, Куруцу и Анђелковића, што представља изузетну част и на чему су сва тројица неизмерно захвална.

 

          Поред такмичара, на овом престижном турниру у престоници Аустрије, учешће као делиоци правде нашли су се Небојша Анђелковић и Владан Цветковић, као Интернационалне судије, док је у улози координатора била Наташа Бајић.

 

 

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61