Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Бронза и сребро на 45.-ом јубилеју у Карловцу

 

            У "граду на четири реке" - Карловцу (Хрватска) овог викенда такмичари КБС Наисус-а освојили су два одличја - једно бронзано и једно сребрно.

 

karlovac 2013             У суботу 25.маја текуће године одржан је Карловац Опен, који ове године слави јубилеј - чак 45 година постојања и афирмације теквондо спорта путем такмичења у истом. Окупивши и ове године велики број такмичара и екипа - 850 такмичара и 88 екипа из чак 14 земаља, представља један од најпосећенијих турнира на овом поднебљу. Поред земље домаћина учешће су узели и такмичари из: Шведске, Луксембурга, Словачке, Чешке, Италије, Мађарске, Румуније, Бугарске, Словеније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске и наравно Србије.

 

marina kolakovic            - Велика је част да на овај јубилеј, поред Марине Колаковић као заменика градоначелника Града Карловца која је једна од првих носиоца мајсторског звања у теквондоу, имамо и представнике корејске амбасаде. Такође на свечаном отварању су и представници Hallelujah taekwondo association који ће оценити спремност Града Карловца да наредне године организује 1.Светско Hallelujah првенство. - у поздравном говору рекао је први човек ТК Карловца и главни организатор - Мирослав Брежан, носилац мајсторског звања 8.ДАН и један од пионира теквондоа у бившој СФРЈ.

 

            У Карловац, "град на четири реке" (Корана, Купа, Добра и Мрежница), упутила се трочлана екипа КБС Наисус-а у саставу Небојша Анђелковић као судија, односно Урош Митровић и Лазар Јованчић као такмичари. Путовање је организовано под окриљем Београдског теквондо савеза а у оквиру овог тима из Србије нашли су се и представници ТК Београд и ТК Фаворит из Новог Сада.

 

            - Ово је прво међународно искуство за Лазара у коме се није прославио изгубивши 0:5 од румунског представника Vlad Iordache (Instinct taekwondo team), који је и освојио титулу најбољег у овој категорији (млађи кадети до 33кг). Урош је посустао у полуфиналној борби изгубивши од знатно вишег босанског представника Ајдина Пајалића (ТК Бихаћ) те се морао задовољити бронзаном медаљом. У формама је Урош био далеко бољи али недовољно да победи Андреја Грујића (ТК Фаворит из Новог Сада), актуелног првака Србије, те се окитио сребрном медаљом. - рекао је први човек КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

 

            Поред две освојене медаље такмичара КБС Наисус-а, Небојши Анђелковићу је уручена златна медаља као делиоцу правде тј једном од судија на овом меморијалном турниру, док је за најбољег судију у борбама проглашен словачки судија Jan Kopčik.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61