Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

У два претходна викенда два златна и једно сребрно одличје

 

       У протекла два викенда такмичари КБС Наисус-а освојили су два златна и једно сребрно одличје - златну и сребрну медаљу на државном првенству за кадете и сениоре (12.маја) као и једну златну на Трофеју Београда (19.маја).

 

 

        У Хали спортова 12.маја на Новом Београду одржано је Првенство Србије у конкуренцији кадета и сениора. Првенство је окупило 277 такмичара из 39 екипа, што представља за нијансу јаче такмичење у односу на прошлогодишње, које је окупило 268 такмичара из 35 екипа. Трочлану екипу КБС Наисус-а чинили су:

 

  • Никола Станковић (кадет до 45кг) - сребрна медаља,
  • Стеван Ивковић (сениор до 80кг) - 5.место,
  • Александра Анђелковић (сениорка до 62кг) - златна медаља.

 

PS 2013       - У борби за медаљу Стеван се добро држао али на жалост повреда у току меча је узела данак те смо морали да предамо меч. Након што је Александра освојила златно одличје, на сцену је ступио млади Никола. За улазак у финале Никола је победио противника из Новог Сада али у финалу је од њега ипак за нијансу био бољи Сава Ђорђевић (Астра-Ниш), те се сребрна медаља нашла Николи око врата. Нажалост клуб није могао наступити у пуном саставу, са једне стране због повреда а са друге стране због финансија. - рекао је Марко Милорадовић, помоћни тренер КБС Наисус-а.

 

 

         Једно од најјачих међународних такмичења, а дефинитивно најстарије које се одржало до данас, Трофеј Београда је 19.маја у Спортском центру Вождовац на Бањици (Београд) окупило 548 такмичара из 12 земаља и чак 62 екипе. Поред наше земље као домаћина, учешће су узеле и: Кенија, Белгија, Словачка, Италија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Република Српска, Црна Гора, Македонија, Бугарска, Грчка и Турска. Међу учесницима су се нашли и такмичари КБС Наисус-а и то:

 

  • Ђорђе Петровић (пионир до 29кг) - 5.место,
  • Лазар Јованчић (пионир до 31кг) - 5.место,
  • Немања Петровић (пионир преко 40кг) - 5.место,
  • Никола Станковић (кадет до 45кг) - златна медаља,
  • Алeксандар Каличанин (сениор преко 87кг) - 5.место.

 

      - Три пета места и једна златна медаља је биланс овогодишњег Трофеја Београда за наш клуб и имајући у виду веома квалитетну конкуренцију представља успех али и жал за неосвојеним медаљама. Ђорђе је био само поен далеко од даље квалификације, што се десило и Немањи, који је након прве убедљиве победе од 6:0 над Урошем Величковићем (Дунав-Борча из Београда), резултатом 0:1 изгубио од Игора Мијановића (Победник из Београда). Лазар је у борби за медаљу поклекао пред Жарком Дујићем (Елит из Инђије), док је Александар имао веома незгодног противника - бугарског представника Венцислва Соколова (Ахил), освајача сребрне медаље. Једину медаљу и то најсјајнију за наш клуб освојио је Никола, који је у неизвесном мечу са Даријушом Абедијем (Фаворит из Новог Сада) успео да се домогне финала, где је резултатом 6:0 убедљиво савладао Данила Ћука (Љубија-Сокол из Републике Српске). Ово представља добру увертиру пред Карловац Опен који ће се одржати у Карловцу (Хрватска) 25.маја. - рекао је помоћни тренер КБС Наисус-а - Марко Милорадовић.

 

         Није мала ствар да се такмичење одржи по четрнаести пут и окупи оволико такмичара и екипа, имајући у виду економску ситуацију у земљи и свету. Поред освајања медаље млађаног Николе Станковића, Београдски теквондо савез је уручио плакете освајачима медаља на Европском техничком првенству - Нини и Милошу Петковићу, док је за Олгу Петровић признање преузео Драган Јовић - Гале. Такође БТС је и тренерима репрезентације - Браниславу Куруци и Небојши Анђелковићу, која је постигла овај историјски успех, уручила плакете.

 

    - Пријатно сам изненађен овим гестом и признањем за претходни труди рад у оквиру репрезентације и то даје један мотив више да се настави са оваквом преданошћу даљи рад. На конференцији за штампу одржаној у просторијама СОС канала 17.маја сумирали смо рад и предочили даље планове, што је представљено и пријему у Секретаријат за спорт Града Београда 20.маја г.Аци Ковачевићу - градском секретару за спорт и омладину. Том приликом је добијено и обећање да ће престоница Србије стати уз наше такмичаре те помоћи колико је то у њиховој моћи. - рекао је Небојша Анђелковић - први човек КБС Наисус-а и један од тренера Техничке репрезентације Србије.

 

     Поред такмичара, на Трофеју Београда КБС Наисус је имао и делиоце правде предвођени Дејаном Живковићем, а то су Урош Смиљанић и Милан Стојиљковић, којима је ово прво међународно такмичење које суде.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61