Get Adobe Flash player
Prev Next

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

12 медаља на Астерикс КУП-у 2018

28.05.2018.

              Након 13 медаља на државном првенству, такмичари КБС Наисус-а на међународном такмичењу Астерикс КУП-у освојили су 12 медаља - 7 златних, 4 сребрних и 1 бронзану.

Cela vest...

13 медаља на Првенству Србије за КБС Наи…

22.05.2018.

              Протеклог викенда (20.априла) у спортској хали "Визура" одржано је Првенство Србије на коме су такмичари КБС Наисус-а освојили су 13 медаља - 7 златних, 2 сребрне и 4 бронзаних.

Cela vest...

Ђорђе двоструки шампион

16.04.2018.

              За викенд (15.априла) КБС Наисус је учествовао на Отвореном првенству Шапца на коме су освојена 3 одличја - 2 златна и 1 сребрно, док је у Бугарској освојена бронзана медаља.

Cela vest...

Исидора првак државе а Вук трећи

05.04.2018.

              За викенда (31.марта) КБС Наисус је учествовао на Првенству Србије за пионире и сениоре на коме су освојена 2 одличја - 1 златно и...

Cela vest...

У два претходна викенда два златна и једно сребрно одличје

 

       У протекла два викенда такмичари КБС Наисус-а освојили су два златна и једно сребрно одличје - златну и сребрну медаљу на државном првенству за кадете и сениоре (12.маја) као и једну златну на Трофеју Београда (19.маја).

 

 

        У Хали спортова 12.маја на Новом Београду одржано је Првенство Србије у конкуренцији кадета и сениора. Првенство је окупило 277 такмичара из 39 екипа, што представља за нијансу јаче такмичење у односу на прошлогодишње, које је окупило 268 такмичара из 35 екипа. Трочлану екипу КБС Наисус-а чинили су:

 

  • Никола Станковић (кадет до 45кг) - сребрна медаља,
  • Стеван Ивковић (сениор до 80кг) - 5.место,
  • Александра Анђелковић (сениорка до 62кг) - златна медаља.

 

PS 2013       - У борби за медаљу Стеван се добро држао али на жалост повреда у току меча је узела данак те смо морали да предамо меч. Након што је Александра освојила златно одличје, на сцену је ступио млади Никола. За улазак у финале Никола је победио противника из Новог Сада али у финалу је од њега ипак за нијансу био бољи Сава Ђорђевић (Астра-Ниш), те се сребрна медаља нашла Николи око врата. Нажалост клуб није могао наступити у пуном саставу, са једне стране због повреда а са друге стране због финансија. - рекао је Марко Милорадовић, помоћни тренер КБС Наисус-а.

 

 

         Једно од најјачих међународних такмичења, а дефинитивно најстарије које се одржало до данас, Трофеј Београда је 19.маја у Спортском центру Вождовац на Бањици (Београд) окупило 548 такмичара из 12 земаља и чак 62 екипе. Поред наше земље као домаћина, учешће су узеле и: Кенија, Белгија, Словачка, Италија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Република Српска, Црна Гора, Македонија, Бугарска, Грчка и Турска. Међу учесницима су се нашли и такмичари КБС Наисус-а и то:

 

  • Ђорђе Петровић (пионир до 29кг) - 5.место,
  • Лазар Јованчић (пионир до 31кг) - 5.место,
  • Немања Петровић (пионир преко 40кг) - 5.место,
  • Никола Станковић (кадет до 45кг) - златна медаља,
  • Алeксандар Каличанин (сениор преко 87кг) - 5.место.

 

      - Три пета места и једна златна медаља је биланс овогодишњег Трофеја Београда за наш клуб и имајући у виду веома квалитетну конкуренцију представља успех али и жал за неосвојеним медаљама. Ђорђе је био само поен далеко од даље квалификације, што се десило и Немањи, који је након прве убедљиве победе од 6:0 над Урошем Величковићем (Дунав-Борча из Београда), резултатом 0:1 изгубио од Игора Мијановића (Победник из Београда). Лазар је у борби за медаљу поклекао пред Жарком Дујићем (Елит из Инђије), док је Александар имао веома незгодног противника - бугарског представника Венцислва Соколова (Ахил), освајача сребрне медаље. Једину медаљу и то најсјајнију за наш клуб освојио је Никола, који је у неизвесном мечу са Даријушом Абедијем (Фаворит из Новог Сада) успео да се домогне финала, где је резултатом 6:0 убедљиво савладао Данила Ћука (Љубија-Сокол из Републике Српске). Ово представља добру увертиру пред Карловац Опен који ће се одржати у Карловцу (Хрватска) 25.маја. - рекао је помоћни тренер КБС Наисус-а - Марко Милорадовић.

 

         Није мала ствар да се такмичење одржи по четрнаести пут и окупи оволико такмичара и екипа, имајући у виду економску ситуацију у земљи и свету. Поред освајања медаље млађаног Николе Станковића, Београдски теквондо савез је уручио плакете освајачима медаља на Европском техничком првенству - Нини и Милошу Петковићу, док је за Олгу Петровић признање преузео Драган Јовић - Гале. Такође БТС је и тренерима репрезентације - Браниславу Куруци и Небојши Анђелковићу, која је постигла овај историјски успех, уручила плакете.

 

    - Пријатно сам изненађен овим гестом и признањем за претходни труди рад у оквиру репрезентације и то даје један мотив више да се настави са оваквом преданошћу даљи рад. На конференцији за штампу одржаној у просторијама СОС канала 17.маја сумирали смо рад и предочили даље планове, што је представљено и пријему у Секретаријат за спорт Града Београда 20.маја г.Аци Ковачевићу - градском секретару за спорт и омладину. Том приликом је добијено и обећање да ће престоница Србије стати уз наше такмичаре те помоћи колико је то у њиховој моћи. - рекао је Небојша Анђелковић - први човек КБС Наисус-а и један од тренера Техничке репрезентације Србије.

 

     Поред такмичара, на Трофеју Београда КБС Наисус је имао и делиоце правде предвођени Дејаном Живковићем, а то су Урош Смиљанић и Милан Стојиљковић, којима је ово прво међународно такмичење које суде.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61