Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Историјски успех Техничке репрезентације Србије

 

       На Техничком првенству Европе одржаном у Шпанији Техничка репрезентација Србије освојила је три медаље - једну златну и две бронзане !!!

 

alicante 2013

 

      У шпанској Ла Нусији одржано је Техничко првенство старог континента од 30.априла до 02.маја текуће године. Такмичење је окупило преко 300 најбољих такмичара из 25 земаља широм Европе. Пут Шпаније се упутило 12 српских такмичара предвођени трочланим тренерским тимом (Љубиша Ракић, Бранислав Куруца и Небојша Анђелковић):

 

- кадеткиња - Олга Петровић - златна медаља,

- кадет - Немања Јанковић - 10.место,

- кадетски пар - Марија Познановић и Немања Јанковић - 11.место,

 

- сениорка до 29 год. - Нина Петковић - 13.место,

- сениор до 29 год. - Милош Петковић - 13.место,

- сениорски пар до 29 год. - Нина Петковић и Милош Петковић - 8.место,

 

- сениор до 39 год. - Бранислав Куруца - 7.место,

- сениор до 49 год. - Бојан Тодоровић - 8.место,

- сениор до 59 год. - Шејн Маглић - 8.место,

- сениорски тим преко 30 год. - Бранислав Куруца, Лазар Манојловић и Бојан Тодоровић - 7.место,

 

- слободни стил сениорка преко 18 год. - Нина Петковић - 3.место,

- слободни стил сениорски пар преко 18 год. - Нина Петковић и Милош Петковић - 3.место.

 

free style par       Успех остварен на Универзијади, одржаној у Београду 2010.год., када је женски сениорски тим (Копчански, Бајић, Сужуковић) освојио бронзану медаљу, до сада је био једини (рачунајући освајање неке од медаља на званичном првенству). Тада је на челу Техничке репрезентације Србије био Јован Дедић, док су стручни штаб исте сачињавали Ракић, Куруца и Анђелковић. Имајући у виду ову чињеницу није ни најмање чудно да управо тај тим стоји иза највећег успеха за Србију у формама. По први пут у историји Србија на Европском првенству осваја не само једну већ три медаље - једно златно и два бронзана одличја.

 

osvajaci       - Тренерски тим у саставу Ракић, Куруца и моја маленкост, је очекивао да се Тим Србије врати макар са једном медаљом те да ће управо Олга имати шансе да се окити једним од одличја. Али наравно да смо сви и више него задовољни освајањем чак три медаље. Оно што такође радује јесте чињеница да је српска химна "Боже правде" била ПРВА  која се зачула на додели медаља на овогодишњем Европском првенству те да је задњег такмичарског дана сениорски пар Петковић и Петковић последњи наступао и окитио се медаљом. Тако да је Тим Србије отворио и затворио Техничко првенство старог континента. - рекао је Небојша Анђелковић, један од тренера Техничке репрезентације Србије.

 

Mandic Spanija 2013       У истој хали где је одржано Европско првенство у формама, 04. и 05.маја одржано је Отворено првенство Шпаније као један од А класе турнира. Србију су представљали: Тијана Богдановић (јуниорка до 46кг), Марија Миловановић (јуниорка до 55кг), Нинослав Бабић (сениор до 63кг) и Милица Мандић (сениорка до 73кг). Тијана и Марија су биле заустављене већ у првом колу, Нинослав је након два добијена меча нажалост услед повреде стопала мора да преда меч турском представнику (Cem Ulugnuyan) док се олимпијска шампионка Милица попела на највиши степеник пиједестала освојивши златну медаљу.

 

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61