Get Adobe Flash player
Prev Next

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

12 медаља на Астерикс КУП-у 2018

28.05.2018.

              Након 13 медаља на државном првенству, такмичари КБС Наисус-а на међународном такмичењу Астерикс КУП-у освојили су 12 медаља - 7 златних, 4 сребрних и 1 бронзану.

Cela vest...

13 медаља на Првенству Србије за КБС Наи…

22.05.2018.

              Протеклог викенда (20.априла) у спортској хали "Визура" одржано је Првенство Србије на коме су такмичари КБС Наисус-а освојили су 13 медаља - 7 златних, 2 сребрне и 4 бронзаних.

Cela vest...

Ђорђе двоструки шампион

16.04.2018.

              За викенд (15.априла) КБС Наисус је учествовао на Отвореном првенству Шапца на коме су освојена 3 одличја - 2 златна и 1 сребрно, док је у Бугарској освојена бронзана медаља.

Cela vest...

Исидора првак државе а Вук трећи

05.04.2018.

              За викенда (31.марта) КБС Наисус је учествовао на Првенству Србије за пионире и сениоре на коме су освојена 2 одличја - 1 златно и...

Cela vest...

Тренинг репрезентације у Нишу и 14 медаља за КБС Наисус

 

          Након историјског догађаја - првог званичног тренинга репрезентације Србије у Нишу, одржано је Првенство централне Србије на коме је КБС Наисус освојио 14 медаља.

 

            Од како је теквондо упливао у токове нишког спортског живота, није се десило да национални тим одржи званичан тренинг репрезентације у Нишу. Како је први човек КБС Наисус-а један од тренера Техничке репрезентације Србије, то је својим утицајем на Стручним штаб репрезентације на челу са Љубишом Ракићем и Браниславом Куруцом, успео да организује њихов долазак на југ Србије те ће 10.март 2013.год. бити убележен као историјски догађај за нишки теквондо.

 

            - Овај начин афирмације теквондоа је само почетак и један од великих корака унапред за нишки спорт а посебно теквондо. Намера нам је да се са тим трендом настави, како би нишки теквондо клубови имали прави подстицај за даљи рад и напредак. Управо овако нешто је могуће уколико, поред теквондо стручњака, у нашем граду буду гостовали они који репрезентују нашу земљу на Светским и Европским шампионатима. - рекао је први човек КБС Наисус-а и тренер Техничке репрезентације Србије - Небојша Анђелковић.

 

            Иако тренингу нису присуствовали сви чланови репрезентације, оправдавши свој недолазак челницима исте, присутни су приказали начин тренинга и своје знање и умеће онима који посматрали тренинг, како је исти био отворен за јавност.

 

            Након овог историјског догађаја, 24.марта одржало се Првенство централне Србије, које јенакон пуних 15 годинаокупило већи број теквондиста, чак 255 пријављених такмичара. Клубови из Шапца, Крагујевца, Крушевца, Куршумлије и Ниша, узели су учешће на овом такмичењу, које је од ове године бодовно од стране Теквондо асоцијације Србије а вероватно да ће од наредне године бити и квалификационо за излазак на државно првенство, што до сада није био случај.

 

            На овогодишњем Првенству централне Србије, циљ КБС Наисус-а био је извођење такмичара који по први пут стају на татами и евентуално део њих којима ће ово такмичење бити провера тренутне форме. Како се релативно касно сазнало за организацију истог, то и форма није била на завидном нивоу те тим није постигао свој максимум. Али поред свега тога успех КБС Наисус-а је следећи:

 

·         три пета места: Стеван Ивковић, Немања Петровић и Никола Видојковић;

·         седам бронзаних медаља: Лазар Јованчић, Петар Станковић, Бојан Галић, Милан Нужда, Немања Митровић, Александар Каличанин и Душан Ивковић;

·         пет сребрних медаља: Николина Гавриловић, Ђорђе Петровић, Богдан Станковић, Андрија Станковић и Александра Анђелковић;

·         две златне медаље: Александра Аћимовић и Никола Станковић.

 

            - Такмичење је добар показатељ тренутне форме, односно предности и мана сваког такмичара појединачно, што даје довољно времена да се исти припреме за државна првенства, пре којих нас очекују још неколицина провера - тренинга са другим тимовима са једне и такмичења са друге стране. - завршио је главни тренер КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61