Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

WTF priznala novi "zaštitni i bodovni sistem"

          Još jedan PSS (Protecting and Scoring System) priznat je od strane WTF-a a radi se o korejskoj firmi KP&P, koju podržava Korejska tekvondo asocijacija.

          Već od 2009.god. KP&P zatražila je od WTF-a verifikaciju svog "zaštitnog i bodovnog sistema", pojavivši se na 4. demo-testiranju u Lozani (Švajcarska). Nakon tog pojavljivanja svoja testiranja imali su kako na Otvorenom prvenstvu Koreje tako i na nekim od korejskih turnira. Problem se pojavio na ovogodišnjem Juniorskom prvenstvu Koreje, kada su kod merenja snage udarca iskrsli problemi. Po otklanjanju tih poteškoća, KP&P se nanovo našla pred testiranjem WTF-a u septembru, da bi u oktobru konačno bili verifikovani od strane krovne tekvondo organizacije.

          - Pod pokroviteljstvom KTA (Korejske tekvondo asocijacije) KP&P se razvio u veoma konkurentnu firmu te nakon testiranja prošao i završne probe od strane Svetske tekvondo federacije. To ni u kom slučaju ne znači da nema mesta poboljšanju, kao što je visok nivo sile potrebne za postizanje poena te  neki od čistih poena nisu registrovani, a takođe i slabo poentiranje tehnikama isturene noge kao i dwit chagi-jem. Suprotan problem se javio kod Dae Do opreme, gde se dešavalo da poentiranje za klizanje stopala po oklopu. - rekao je Philippe Bouedo- direktor za takmičenja pri WTF-u.

          Po završetku Otvorenog prvenstva Švajcarske, namera je čelnika WTF-a da zajedno sa predstavnicima kompanija koji imaju verifikovani PSS, kao i tekvondo ekspertima, da naprave sastanak. Na tom sastanku glavnu reč će voditi WTF te od Dae Do i KP&Pzahtevati da ispune određene kriterijume, kako bi standardizovali elektronsku opremu i na najbolji mogući način se pripremili za Olimpijske Igre u Rio de Žaneiru 2016.god. Takođe postoji namera upotrebe elektronske kacige a nakon dodatnih testiranja, kako bi se i tu subjektivnost sudija izbegla.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61