Get Adobe Flash player
Prev Next

16 медаља и пехар на КУП-у Србије

25.09.2018.

              На управо одржаном КУП-у Србије такмичари КБС Наисус-а освојили су 16 медаља - 11 златних, 1 сребрну и 4 бронзаних, као и пехар за 2.место у екипном пласману.

Cela vest...

Урош је поново шампион Балкана

15.09.2018.

              На Балканском шампионату у Румунији члан КБС Наисус-а и Техничке репрезентације Србије - Урош Митровић, поново се окитио златним одличјем и понео титулу првака Балкана.

Cela vest...

Власина камп и 8.година Клуба

13.08.2018.

              Камп на Власини је поново с поносом понео епитет међународни, окупивши притом 80 учесника из Србије, Бугарске и Македоније. У оквиру истог одржано је и такмичење у недељу 05.августа,...

Cela vest...

168 медаља у првој половини 2018.год.

21.07.2018.

              Сумирајући прву половину 2018.године са 14 такмичења, на којима су такмичари КБС Наисус-а узели учешће, у Ниш су донели чак 168 медаља - 83 златних, 50 сребрних и 35...

Cela vest...

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

Dve godine postojanja kluba

          Pre dve godine, tačnije 05.avgusta 2010.god., u Nišu je osnovan Klub borilačkih sportova "Naisus", koji se primarno bavi edukacijom tekvondoa u kome je i postigao zapažene rezultate te sa 26 takmičenja doneo 25 zlatnih, te po 24 srebrnih bronzanih odličja.

          Kako se prevashodno bavi obučavanjem tekvondo veštine te je samim tim i registrovan u Tekvondo asocijaciji Srbije i njen je punopravni član, KBS "Naisus" predstavlja trenutno najmlađi klub u Nišu i ovom delu Srbije. Rad kluba je već mesec dana po osnivanju mogao da se vidi na lokalnim manifestacijama na kojima je vršena demonstracija borilačkih veština i iste su propraćene aplauzom. Dugogodišnje iskustvo trenera u organizaciji ovakvih prikaza u mnogome je pomoglo da tačke u kojima učestvuju i početnici i majstori, i deca i stariji, izgledaju skladno i atraktivno.

          Zalaganjem svojih osnivača - na prvom mestu Anđelković Nebojše ali i Živković Dejana, te uz svesrdnu pomoć pomoćnog trenera Smiljanić Uroša i nekih starijih članova (među kojima moramo istaći Miloradović Marka), KBS "Naisus" je pored prezentacija uspeo da za dve godine postojanja postigne ono što drugi niški tekvondo klubovi nisu za mnogo duži period. Naime, na takmičarskom planu prvu medalju za klub osvaja upravo Anđelković Nebojša, osvojivši pritom srebrno odličje u veoma jakoj konkurenciji od preko 600 takmičara u sportskoj dvorani "Mladost" u Karlovcu (Hrvatska).

          U 2011.god. na državnim prvenstvima osvojena su 10 zlatna, 1 srebrno 6 bronzanih odličja, te sumirajući sa ostalim takmičenjima (uglavnom međunarodnim) takmičari KBS "Naisus"-a vratili sa 15 zlatnih, 6 srebrnih 12 bronzanih medalja. Među ovim osvojenim medalja izdvajamo zlato Miloradović Marka ali i titulu državnog prvaka Anđelković Nebojše. Upravo je ova titula omogućila Nebojši da stane rame uz rame sa najboljima u Evropi i svetu. Nebojšin prvenac pojavljivanja na Evropskom prvenstvu (20.-22.maja 2011.god.) u Đenovi (Italija) doneo mu je 16.mesto. Par meseci kasnije (28.-31.jula 2011.god.) u dalekom nam Vladivostoku (Rusija), Nebojša je uspeo da osvoji 25.mesto u individualnojdo sada najbolje za srpski tim 14.mesto u muškom timu (zajedno sa iskusnim Kuruca Branislavom i mlađanim Petković Milošem).

          Da 2011.god. nije samo puka slučajnost, vidi se već po prvoj polovini 2012.god. gde su samo na državnim prvenstvima osvojena 8 zlatnih, 11 srebrnih 7 bronzanih odličja, a bilans će sigurno biti i veći nakon KUP-a Srbije koji nas očekuje u oktobru mesecu. Dok je na regionalnom prvenstvu osvojeno 9 zlatnih, te po 5 srebrnih i bronzanih medalja. Pored osvajanja prvog mesta u ekipnom plasmanu na regionalnom prvenstvu, po prvi put u istoriji niškog tekvondoa osvojena je titula državnog prvaka u ekipnom plasmanu na Prvenstvu Srbije do 21 god. Sumirajući uspehe KBS "Naisus" je sa 26 takmičenja od toga 10 državnih prvenstava, 10 međunarodnih takmičenja i samo 3 takmičenja domaćeg karaktera; takmičari kluba su se okitili sa 34 zlatnih, 23 srebrnih 27 bronzanih medalja, od čega se mora napomenuti da su po jedno zlatno i srebrno odličje sa Balkanskog šampionata !!!

          Pored takmičarskih uspeha, KBS "Naisus" ima i najjaču sudijsku organizaciju u Nišu i regionu, brojeći pritom 5 sudija u borbama: Radenković Bojan (IV rang), Stojiljković Milan (IV rang), Smiljanić Uroš (IV rang), Dimitrijević Marko (III rang), na čelu sa Živković Dejanom (I rang), koji predstavlja i glavnog sudiju u Tekvondo savezu Grada Niša sa tendencijom da bude vodeći sudija i na regionalnom nivou. Pored sudija u borbama, naš klub se može pohvaliti i sudijom u formama, koji je 2012.god. postao Internacionalni sudija (br. WTF licence 017-0019) - jedan od 6 u Srbiji a prvi i trenutno jedini u Nišu i južno od Beograda.

          - Dosadašnje uspehe i jubilej kluba, članovi KBS "Naisus"-a proslavili su na bazenu "Nais" kao i vikendici jednog od članova kluba, aktuelnog kadetskog prvaka - mlađanog Mitrović Uroša. Verujem da će biti još mnogo ovakvih jubileja kao i uspeha, koji su potpomognuti od strane gradske opštinske vlasti, kao i Sportskog saveza Niša, bez čijih pomoći definitivno ne bismo mogli. Nadam se da će i čelnici Grada Niša Opštine Medijana, te ostali koji mogu pomoći, doprineti da entuzijasti, koji sve napore ulažu u vođenju kluba, načine od dece i ovih mladih ljudi ne samo dobre ljude već i šampione i reprezentativce. - završio je prvi čovek KBS "Naisus"-a - Anđelković Nebojša.

 

Galerija slika

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61