Get Adobe Flash player
Prev Next

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

12 медаља на Астерикс КУП-у 2018

28.05.2018.

              Након 13 медаља на државном првенству, такмичари КБС Наисус-а на међународном такмичењу Астерикс КУП-у освојили су 12 медаља - 7 златних, 4 сребрних и 1 бронзану.

Cela vest...

13 медаља на Првенству Србије за КБС Наи…

22.05.2018.

              Протеклог викенда (20.априла) у спортској хали "Визура" одржано је Првенство Србије на коме су такмичари КБС Наисус-а освојили су 13 медаља - 7 златних, 2 сребрне и 4 бронзаних.

Cela vest...

Ђорђе двоструки шампион

16.04.2018.

              За викенд (15.априла) КБС Наисус је учествовао на Отвореном првенству Шапца на коме су освојена 3 одличја - 2 златна и 1 сребрно, док је у Бугарској освојена бронзана медаља.

Cela vest...

Исидора првак државе а Вук трећи

05.04.2018.

              За викенда (31.марта) КБС Наисус је учествовао на Првенству Србије за пионире и сениоре на коме су освојена 2 одличја - 1 златно и...

Cela vest...

Olimpijada u Londonu bez Aaron Cook -a

          Nakon višemesečne rasprave i pritisaka od strane Ministarstva sporta, Britanskog olimpijskog komiteta i WTF-a, odluka o nenastupanju Aaron Cook-a je sada konačna, kako je i on sam to potvrdio.

          Do nedavno je javnost bila u nedoumici hoće li videti najbolje plasiranog britanca na Olimpijskim Igrama uLondonu. Sada je odluka Britanske tekvondo federacije potvrđena i od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta. Nakon odlaska mladog britanca iz nacionalnog tima usled želje da pripreme za takmičenja, kako otvorenog tipa tako i prvenstava Evrope i sveta, nastavi sa svojim ličnim timom a izvan oficijelnog tima Britanske tekvondo federacije. Time je sa jedne strane učinio dobrobit sebi jer je uspeo osvojiti mnoge turnire ali kako je sada to definitivno zatvorio sebi vrata nacionalnog tima za odlazak na Olimpijadu.

          - Ulažući milione funti od strane Vlade Velike Britanije i drugih sponzora u program pripreme ovog 21-ogodišnjaka i time omogućavajući mu da postigne ono što je evidentno, a to je da bude svetski broj jedan, mislim da je javnost zaslužila makar toliko da vidi na tatamiju Aaron-a. Takođe bi Sportska organizacija V.Britanije, koja je odgovorna za ulaganje 100 miliona funti a prikupnjenih od igara na sreću Državne lutrije i datih od Ministarstva finansija, trebalo da preispita razlog čelnika saveza tretiranja vrhunskih sportista kao drugorazredne građane, a pritom oni iz sopstvenih fondova i sponzora plaćaju sebi pripreme i takmičenja. - rekao je menadžer Aaron Cook-a - g.Jamie Cunningham.

          - Nakon pomnog razmišljanja, odlučio sam da svoj slučaj ne predam Visokom sudu a protiv Britanskog olimpijskog komiteta, uprkos savetima mojih pravnih zastupnika. Iako sam dobio informaciju da postoje dobre šanse za rušenje ratifikacije olimpijske nominacije Britanske tekvondo federacije kojom nisam uvršten u tim koji će predstavljati Veliku Britaniju na Olimpijskim Igrama u Londonu. Kako niko ne bi pravio ikakve spekulacije, razlog odustajanju je finansijske prirode. Takođe moram reći da u najboljem interesu britanskog tima, odlučio sam da ne prihvatim ponudu da budem prva rezerva, jer kristalno je jasno da bi mi bilo teško raditi sa trenerima i timom nakon svih dešavanja. Olimpijada, a posebno ona koja se u mojoj zemlji održava, trebala je biti vrhunac moje karijere ali kako nisam u mogućnosti ispuniti taj san, osećam se slomljeno u najmanju ruku. - rekao je Aaron Cook - 21-ogodišnji svetski broj jedan.

          Iako je imao podršku iz celog sveta, koji je očekivao videti ovog mladića na tatamiju sa najboljim borcima sveta, ipak nije uspeo izboriti se da bude deo ove olimpijske porodice. Nadamo se da ga ovaj neuspeh neće pokolebati u nastojanju da ostane broj jedan te da i više nego što je dosad to činio.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61