Get Adobe Flash player
Prev Next

16 медаља и пехар на КУП-у Србије

25.09.2018.

              На управо одржаном КУП-у Србије такмичари КБС Наисус-а освојили су 16 медаља - 11 златних, 1 сребрну и 4 бронзаних, као и пехар за 2.место у екипном пласману.

Cela vest...

Урош је поново шампион Балкана

15.09.2018.

              На Балканском шампионату у Румунији члан КБС Наисус-а и Техничке репрезентације Србије - Урош Митровић, поново се окитио златним одличјем и понео титулу првака Балкана.

Cela vest...

Власина камп и 8.година Клуба

13.08.2018.

              Камп на Власини је поново с поносом понео епитет међународни, окупивши притом 80 учесника из Србије, Бугарске и Македоније. У оквиру истог одржано је и такмичење у недељу 05.августа,...

Cela vest...

168 медаља у првој половини 2018.год.

21.07.2018.

              Сумирајући прву половину 2018.године са 14 такмичења, на којима су такмичари КБС Наисус-а узели учешће, у Ниш су донели чак 168 медаља - 83 златних, 50 сребрних и 35...

Cela vest...

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

Olimpijada u Londonu bez Aaron Cook -a

          Nakon višemesečne rasprave i pritisaka od strane Ministarstva sporta, Britanskog olimpijskog komiteta i WTF-a, odluka o nenastupanju Aaron Cook-a je sada konačna, kako je i on sam to potvrdio.

          Do nedavno je javnost bila u nedoumici hoće li videti najbolje plasiranog britanca na Olimpijskim Igrama uLondonu. Sada je odluka Britanske tekvondo federacije potvrđena i od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta. Nakon odlaska mladog britanca iz nacionalnog tima usled želje da pripreme za takmičenja, kako otvorenog tipa tako i prvenstava Evrope i sveta, nastavi sa svojim ličnim timom a izvan oficijelnog tima Britanske tekvondo federacije. Time je sa jedne strane učinio dobrobit sebi jer je uspeo osvojiti mnoge turnire ali kako je sada to definitivno zatvorio sebi vrata nacionalnog tima za odlazak na Olimpijadu.

          - Ulažući milione funti od strane Vlade Velike Britanije i drugih sponzora u program pripreme ovog 21-ogodišnjaka i time omogućavajući mu da postigne ono što je evidentno, a to je da bude svetski broj jedan, mislim da je javnost zaslužila makar toliko da vidi na tatamiju Aaron-a. Takođe bi Sportska organizacija V.Britanije, koja je odgovorna za ulaganje 100 miliona funti a prikupnjenih od igara na sreću Državne lutrije i datih od Ministarstva finansija, trebalo da preispita razlog čelnika saveza tretiranja vrhunskih sportista kao drugorazredne građane, a pritom oni iz sopstvenih fondova i sponzora plaćaju sebi pripreme i takmičenja. - rekao je menadžer Aaron Cook-a - g.Jamie Cunningham.

          - Nakon pomnog razmišljanja, odlučio sam da svoj slučaj ne predam Visokom sudu a protiv Britanskog olimpijskog komiteta, uprkos savetima mojih pravnih zastupnika. Iako sam dobio informaciju da postoje dobre šanse za rušenje ratifikacije olimpijske nominacije Britanske tekvondo federacije kojom nisam uvršten u tim koji će predstavljati Veliku Britaniju na Olimpijskim Igrama u Londonu. Kako niko ne bi pravio ikakve spekulacije, razlog odustajanju je finansijske prirode. Takođe moram reći da u najboljem interesu britanskog tima, odlučio sam da ne prihvatim ponudu da budem prva rezerva, jer kristalno je jasno da bi mi bilo teško raditi sa trenerima i timom nakon svih dešavanja. Olimpijada, a posebno ona koja se u mojoj zemlji održava, trebala je biti vrhunac moje karijere ali kako nisam u mogućnosti ispuniti taj san, osećam se slomljeno u najmanju ruku. - rekao je Aaron Cook - 21-ogodišnji svetski broj jedan.

          Iako je imao podršku iz celog sveta, koji je očekivao videti ovog mladića na tatamiju sa najboljim borcima sveta, ipak nije uspeo izboriti se da bude deo ove olimpijske porodice. Nadamo se da ga ovaj neuspeh neće pokolebati u nastojanju da ostane broj jedan te da i više nego što je dosad to činio.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61