Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Trofej Beograda 2012

          Ovog vikenda održan je 13.Trofej Beograda Sportskom centru Banjica u beogradskoj opštini Voždovac gde su među 560 takmičara učešće uzeli i najmlađi takmičari KBS "Naisus"-a.

          Trinaesti put po redu 19.maja održan je tradicionalni turnir pod nazivom Trofej Beograda, organizovan od strane Beogradskog tekvondo saveza gde je tehnički organizator bio Tekvondo klub "Banjica". Kao i prethodnih godina okupio se značajan broj takmičara, ove godine čak 560 iz 14 zemalja, što oslikava ovo takmičenje u najboljem svetlu i daje za pravo da bude kotiran kao jedna velika i značajna sportska manifestacija. Pored zemalja bivše SFRJ (Srbije kao domaćina te Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, FYROM tj Makedonije), učešće su uzeli i: Belgija, Francuska, Italija, Rumunija, Bugarska, Grčka, Irak, kao i Turska, kao jedan od predstavnika svetske tekvondo velesile. Na svečanoj ceremoniji otvaranja, pored zvaničnika sportskih, gradskih opštinskih institucija te Tekvondo asocijacije Srbije i organizatora, našli su se i naši olimpijci - Damir Fejzić Milica Mandić, dok je Dragana Gladović bila sprečena da im se pridruži. Tom prilikom je generalni sekretar BTS-a - g.Ljubiša Rakić uručio Milici skromnu finansijsku pomoć u cilju nastavka priprema za Olimpijske Igre u Londonu.

          U ekipnom plasmanu najbolji tim je bio srpski Tekvondo klub "Zmaj" iz Rume dok su za najbolje takmičare proglašeni sledeći:

  • najbolja pionirka: Dijana Tanasić (BiH),
  • najbolji pionir: Nikola Lukić (Srbija),
  • najbolja kadetkinja: Gulcin Obuz (Turska),
  • najbolji kadet: Svetislav Slaven (Bugarska),
  • najbolja juniorka: Miljana Mijatović (BiH),
  • najbolji junior: Apostolis Telikostoglou (Grčka),
  • najbolja seniorka: Valentina Galinac (Republika Srpska),
  • najbolji senior: Vilson Lajčaj (Crna Gora).

          Na ovom takmičenju učešće je uzeo i naš klub sa svojim najmlađim takmičarima, koji i pored lavovske borbe, nisu uspeli da se proslave te je osvojena samo jedna bronzana medalja. U pionirskoj konkurenciji nastupili su: Đorđe Petrović (-23kg), Lazar Jovančić (-27kg) Nemanja Petrović (+40kg), te u kadetskoj konkurenciji jedini naš osvajač medalje na ovom turniru Nikola Stanković (-37kg). Čak je Nikola, koji se domogao bronzane medalje, mogao i bolji plasman postići ali je na samom kraju poslednje runde dozvolio da protivnik postigne poen i ode u finale.

          Narednog vikenda nas očekuje Karlovac Open, koji takođe predstavlja jedno od velikih takmičenja u regionu, a posebno iz razloga što se održava više od 40 godina. Naš klub će predstavljati Uroš MitrovićNebojša Anđelković te se nadamo da će se vratiti sa medaljama i samim tim uspehom.

Galerija slika

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61