Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Promena datuma Seminara za internacionalne poomsae sudije

          Pored namere WTF-a da organizuje trening kamp za sudije a zatim i za trenere, naročito onih zemalja koje su obezbedile olimpijsku vizu, promenjen je i datum održavanja Seminara za internacionalne sudije u formama.

          Povodom održavanja Olimpijskih Igara u Londonu ove godine, Generalni sekretar WTF-a - g.Jean-Marie Ayer podstakao je organizaiciju petodnevnog kampa za sudije i trenere. Naime, nedaleko od Šangaja u gradu Suzhou (Kina), održaće se kamp u trajanju od 08. do 12.juna (a ne od 18. do 22.juna kao što je primarno planirano) i to:

  • od 08. do 12.juna za sudije
  • od 10. do 12.juna za trenere

          Napominje g.Jean-Marie da bi zemlje učesnice Olimpijskih Igara trebalo doći, kako bi se na vreme proučile relevantne informacije od pravila i protokola, pa sve do vodiča za suđenje, te da najviše dva trenera iz svake zemlje mogu biti prijavljena. Na taj način će ove ključne informacije uticati na adekvatan tok takmičenja, što je veoma značajno za budućnost tekvondoa na Olimpijadi, jer će oči celog sveta biti uprte u dešavanja. Takođe WTF duguje zahvalnost Kineskom tekvondo savezu koji će snositi troškove smeštaja i ishrane za vreme kampa, dok će putne troškove učesnici sami obezbeđivati.

          Upravo ovaj događaj je uticao na pomeranje datuma održavanja Seminara za internacionalne sudije u formama, koji se trebao održati od 06. do 10.juna. Kako bi se ta dva događaja preklopila, odluka je da se WTF-ov seminar za interancionalne tehničke sudije pomeri za datum od 01. do 05.jun, dok mesto održavanja ostaje nepromenjeno - Beograd. Ovo predstavlja jedan od malobrojnih događaja ove vrste, te se nadamo da će na pravi način biti iskorišćen od strane čelnika naše organizacije.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61